5 noi motive pentru care să mănânci OUĂ!
Publicat pe 08.04.2014 la 13:12 Actualizat pe 08.04.2014 la 13:14
Ouăle sunt unele dintre alimentele perfecte. Te ajută să scapi de pofta de a ronțăi și scad tensiunea arterială.
Ouăle sunt unele dintre alimentele perfecte. Te ajută să scapi de pofta de a ronțăi și scad tensiunea arterială.
Mult timp, oamenii s-au ferit de ouă din cauza fricii de colesterol. Însă un consum moderat, nu duc la probleme de inimă.
Iată 5 noi motive pentru care să reintroduci ouăle în dietă:
Ouăle te ajută să faci copii frumoși
Sunt o necesitate pentru femeile însărcinate. De ce? Deoarece ouăle sunt pline de colină, o vitamină B de care copiii în creștere au nevoie pentru dezvoltarea creierului. Suplimentele de colină sunt strâns legate de scăderea riscului bolilor mentale, reduc riscul de sindrom Down și demență.
Ouăle te ajută să nu mai ronțăi seara
Un mic-dejun bogat în proteine te ajută să nu ronțăi pe parcursul zilei. Proteinele de calitate din ouă crează sațietate pe tot parcursul zilei.
Deci dacă încerci să slăbești și vrei să nu mai ronțăi nimic după șase seara, gândește-te ca dimineața să mănânci ouă.
Ouăle îți îmbunătățesc reflexele
Tirozina, un amino-acid din ouă, te ajută să ai reflexe mai bune și să iei decizii rapide.
Ouăle reduc riscul de a face cancer
Antioxidanții din ouă te pot ajuta în lupta cu cancerul și bolile de inimă.
Ouăle scad tensiunea arterială
Proteinele din ouă scad presiunea arterială, comportându-se asemeni ACE (angiotensin-converting-enzyme), un inhibitor ce reduce presiunea sangvină.