Ce trebuie sa mananci la 20, 30, 40 si 50 de ani
Publicat pe 23.04.2013 la 16:58 Actualizat pe 23.04.2013 la 17:54
Nutrientii de care ai nevoie pe masura ce imbatranesti se schimba, asta insemnand ca alimentele de care ai nevoie la 20 de ani nu iti vor fi neaparat necesare la 40 de ani. Afla ce trebuie sa consumi in diferite etape din viata ta.
1. La 20 de ani: somon
Cand ai 20 de ani, te confrunti des cu stari de depresie si anxietate. Un aliment care iti poate reda zambetul pe buze este somonul. Pestele are acizi grasi Omega 3 care iti echilibreaza starile de spirit prin cresterea nivelului de serotonina din corp. O salata cu somon este ideala sau macar un sendvis cu somon si maioneza light.
2. La 30 de ani: oua si spanac
Pe la 30 de ani te gandesti la ideea de a avea copii. Fie ca esti insarcinata deja sau vrei sa fii, asigura-te ca ai o alimentatie bogata in oua si spanac. O omleta facuta din galbenusuri si spanac este ideala pentru viitoarele mamici, ambele alimente avand colina, o substanta care ajuta la dezvoltarea creierului bebelusilor. In plus, spanacul contine si acid folic, necesar femeilor insarcinate.
3. La 40 de ani: vita slaba si broccoli
Vita slaba este bogata in fier, un nutrient care ajuta la cresterea numarului de globule rosii din organism si iti da energie. Nu uita nici de legume proaspete - broccoli, de exemplu, ajuta la prevenirea cancerului de san, o boala frecventa la femeile trecute de 30 de ani.
4. La 50 de ani: iaurt semi-degresat/degresat
"Estrogenul pastreaza calciul in oase, dar dupa menopauza, incepi sa pierzi estrogen, calciu si deci densitate osoasa", spune dr. Joan Salge Blake, autoare a cartii "Nutrition & You". Salvarea ta este iaurtul. Acest tip de lactat contine 300 mg calciu, adica un sfert din necesarul tau zilnic. Restul de calciu poti sa il iei din lapte degresat sau suc de portocale fortificat.
foto: allergyintolerancetreatment.com