Ce trebuie sa mananci la 20, 30, 40 si 50 de ani

Publicat pe 23.04.2013 la 16:58 Actualizat pe 23.04.2013 la 17:54

Nutrientii de care ai nevoie pe masura ce imbatranesti se schimba, asta insemnand ca alimentele de care ai nevoie la 20 de ani nu iti vor fi neaparat necesare la 40 de ani. Afla ce trebuie sa consumi in diferite etape din viata ta.

1. La 20 de ani: somon

Cand ai 20 de ani, te confrunti des cu stari de depresie si anxietate. Un aliment care iti poate reda zambetul pe buze este somonul. Pestele are acizi grasi Omega 3 care iti echilibreaza starile de spirit prin cresterea nivelului de serotonina din corp. O salata cu somon este ideala sau macar un sendvis cu somon si maioneza light.

2. La 30 de ani: oua si spanac

Pe la 30 de ani te gandesti la ideea de a avea copii. Fie ca esti insarcinata deja sau vrei sa fii, asigura-te ca ai o alimentatie bogata in oua si spanac. O omleta facuta din galbenusuri si spanac este ideala pentru viitoarele mamici, ambele alimente avand colina, o substanta care ajuta la dezvoltarea creierului bebelusilor. In plus, spanacul contine si acid folic, necesar femeilor insarcinate.

3. La 40 de ani: vita slaba si broccoli

Vita slaba este bogata in fier, un nutrient care ajuta la cresterea numarului de globule rosii din organism si iti da energie. Nu uita nici de legume proaspete - broccoli, de exemplu, ajuta la prevenirea cancerului de san, o boala frecventa la femeile trecute de 30 de ani.

4. La 50 de ani: iaurt semi-degresat/degresat

"Estrogenul pastreaza calciul in oase, dar dupa menopauza, incepi sa pierzi estrogen, calciu si deci densitate osoasa", spune dr. Joan Salge Blake, autoare a cartii "Nutrition & You". Salvarea ta este iaurtul. Acest tip de lactat contine 300 mg calciu, adica un sfert din necesarul tau zilnic. Restul de calciu poti sa il iei din lapte degresat sau suc de portocale fortificat.

foto: allergyintolerancetreatment.com

În articolul

Ce trebuie sa mananci la 20, 30, 40 si 50 de ani

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 aprilie 2024. Gemenii sunt sfătuiți să afle mai multe despre ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Colţul de Rai din România unde a înflorit o plantă nespus de frumoasă, care ar avea "puteri tămăduitoare". Rezistă 100 de ani, iar parfumul este divin
a1.ro
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
HelloTaste.ro
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Catine
Zodii care au parte de experiențe memorabile pe 20 aprilie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Ce studii are „cea mai frumoasă femeie din România”. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: „Doar două ore, în weekend!”
MediCOOL
Remedii împotriva răului de mișcare. Cum îl poți trata
Spynews
Imaginile durerii de la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Familia lui, în lacrimi în timpul slujbei / VIDEO
DeParinti
Deshidratarea la copii: care sunt cauzele și ce simptome apar
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de păpădie. Efectele asupra sănătății organismului
HelloTaste
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
x