Ceaiul alb, un izvor de sanatate

Publicat pe 17.10.2010 la 13:31 Actualizat pe 17.10.2010 la 13:39

Memoria va joaca feste? Ii puteti veni in ajutor cu un stimulent natural: ceaiul alb. Obtinut din mugurii sau frunzele tinere ale plantei Camelia Sinenis, acesta este tipul de ceai la care frunzele sunt procesate cel mai putin, astfel ca gustul aduce foarte mult cu cel al frunzelor crude.

Cantitatea mare de antioxidanti confera ceaiului alb efect antimicrobian, acesta distrugand in cateva minute un numar foarte mare de virusuri si bacterii.

Substantele active intaresc sistem imunitar si amelioreaza simptomele racelii si ale gripei.

Protejeaza dantura


Cristina Balanescu, medic primar medicina generala, cu competenta in terapii complementare de la Centrul de Sanatate Clar Med, recomanda consumul moderat de ceai alb si pentru efectul sau energizant.

Insa cel mai notabil efect al acestei bauturi sanatoase este capacitatea de a preveni aparitia celulelor canceroase. "Acesta contine o clasa de antioxidanti care inhiba cresterea celulelor tumorale si previne aparitia unora noi. Prin urmare, este eficient in lupta impotriva cancerului de colon, de prostata sau de stomac", precizeaza specialistul nostru.

Ceaiul alb este un adevarat tonic cardiac. Cu toate acestea, medicul Cristina Balanescu atrage atentia ca acesta este contraindicat hipertensivilor. Extractul de ceai alb contine o cantitate mica de fluor si alte substante nutritive care mentin sanatatea danturii. In cazul in care este consumata cu regularitate, infuzia distruge bacteriile care cauzeaza placa bacteriana, cariile si halena (respiratia urat mirositoare).

Ceaiul alb protejeaza si infrumuseteaza pielea. Folosit sub forma de cataplasme, acest ceai se dovedeste eficient pentru combaterea celulitei.

Chiar daca are atatea beneficii, ceaiul alb trebuie consumat in cantitati moderate. In exces, ceaiul alb poate determina inflamarea mucoasei gastrice. Persoanele care au lipsa de fier sunt sfatuite sa bea acest ceai in cantitati mici.

Citeste jurnalul.ro
Foto: tea-brewery.com

În articolul

Ceaiul alb, un izvor de sanatate

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 1 mai 2024. Capricornii au nevoie de odihnă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Cum fura o grupare coletele din easybox-uri. A făcut pagubă de 80.000 de euro în opt luni
a1.ro
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
HelloTaste.ro
7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob
Catine
Zodii care pot pune capăt unei relații toxice pe 1 mai 2024. Nativii care vor afla adevăratele sentimente ale partenerilor
useit.ro
Tesla Autopilot ar fi cauzat 13 accidente fatale. Cum ar fi eșuat sistemul auto
as.ro
„Mi-au plăcut aventurile!” Florin Piersic, dezvăluiri incredibile despre relaţia cu o femeie căsătorită: „Când soţul pleca…”
MediCOOL
Ce să nu faci înainte de analize ca să fii sigur că ai rezultate corecte
Spynews
Ce s-a arătat pe geam, în casa lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu, înainte ca acesta să moară. Alina Marymar, postare cutremurătoare: „Alt semn...” / FOTO
DeParinti
Ce măsuri e indicat să iei în cazul unei mușcături de căpușă. Greșelile care trebuie evitate
MediCOOL
Operația care te scapă de punga stoma. Cum să ai o viață normală după cancerul colorectal
HelloTaste
Pască cu aluat fraged cu ciocolată, mai gustoasă și mai aromată
x