Cele mai falsificate alimente pe care şi tu le consumi fără să ştii la ce pericol te expui
Publicat pe 27.04.2017 la 15:49 Actualizat pe 27.04.2017 la 17:28
Mierea de albine si cafeaua macinata sunt doar două dintre cele mai falsificate alimente din lume.
Există o serie de alimente nelipsite din bucătărie despre a căror calitate nu putem fi siguri. Unii producători aleg să le falsifice, şi doar cei care ştiu să facă deosebire dintre un produs autentic şi unul falsificat se pot feri de capcane aducătoare de boli.
Ştiaţi că mierea de albine şi cafeaua măcinată sunt doar două dintre cele mai falsificate alimente din lume. Dar, mai sunt şi altele pe care le consumăm cu regularitate!
Iată la ce trucuri apelează producătorii şi care sunt cele mai falsificate alimente:
1. Cafeaua măcinată
Când cumperi cafea măcinată sigur nu te gândeşti că ea ar putea să conţină şi orz, grâu sau boabe de soia prăjite. Pentru a evita acest lucru este recomandat să alegi cafeaua boabe pe care să o macini acasă.
2. Uleiul de măsline
Este un alt produs pe care unii producători îl vând amestecat cu ulei de soia, porumb sau palmier. Un ulei de măsline bun trebuie să formeze sedimente atunci când îl laşi puţin la frigider şi se va solidifica. Mirosul şi aroma trebuie să fie puternice, iar gustul uşor amărui.
3. Sushi
Există deseori posibilitatea ca somonul să lipsească cu desăvârşire atunci când comanzi sushi. Un alt tip de peşte pentru care se foloseşte colorant alimentar poate să-l înlocuiască cu succes fără să-ţi dai seama.