Consumul de zahăr și cancerul – Care este legătura?

Publicat pe 28.08.2020 la 09:14 Actualizat pe 28.08.2020 la 09:22

Cu toții știm că printre cele mai ucigătoare boli se numără cancerul, aceasta fiind a doua boală care provoacă cele mai multe decese.

Consumul de zahăr și cancerul – Care este legătura?

Consumul de zahăr și cancerul – Care este legătura?

profimedia

Cu toții știm că printre cele mai ucigătoare boli se numără cancerul, aceasta fiind a doua boală care provoacă cele mai multe decese. Pe primul loc se află bolile cardiovasculare.

Un stil de viaţă dezechilibrat și nesănătos măreşte riscul de cancer, potrivit prof. dr. Mustafa Bozkurt, medic oncolog la Spitalul Acibadem. Acesta a vorbit despre un aliment extrem de controversat în apariţia cancerului şi anume zahărul.

Ultimele cercetări ale specialiștilor din domeniul oncologic arată că celulele maligne extrag mai ușor zahărul din sânge. Cercetătorii de la de la Huntsman Cancer Institute, Statele Unite spun că noul studio ar putea să ne ajute să înțelegem cum evoluează această boală, iar specialiștii ar fi mai aproape de descoperirea unui tratament.

“Știm încă din 1923 că celulele tumorale au nevoie de o cantitate mai mare de glucoză decât cele normale. Studiul nostru explică acest proces și cum ar putea fi oprit pentru ca, în cele din urmă, să controlăm extinderea tumorilor”, a explicat Don Ayer, doctor și profesor în oncologie la Universitatea Utah.

Specialiștii explică faptul că glucoza și glutamina reprezintă două substanțe de bază în procesul de dezvoltare celulară și multă vreme oamenii de știință au crezut că acționează separat. Cu toate acestea, cercetătorii au reușit să demonstreze contrariul si, în plus, ei au mai arătat că limitarea cantității de glutamină atrage lipsa totală a glucozei.

Astfel, dacă celulele nu mai primesc glutamina, extinderea unei tumori este anihilată, ca urmare a lipsei de glucoză. Această abordare necesită încă multe studii pentru ca cercetătorii să stabilească exact legătura dintre consumul de zahăr și tumori.

Ceea ce știm deja cu toții este că aportul însemnat de zahăr duce în timp la creștere ponderală și la sinteza crescută de insulină respectiv IGF(Factor de creștere insulinic), care este un factor de creștere tumoral dovedit.

Studiile au arătat o cre;terea semnificativă a riscului de cancer la pacienții supraponderali sau obezi, cel puțin 13 tipuri de cancer fiind asociate acestui status.

Sursă: csid.ro

Citește și: 4 cele mai sănătoase ceaiuri și beneficiile lor Beneficiile consumului de leguminoase

În articolul Consumul de zahăr și cancerul – Care este legătura?:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 16 aprilie 2025. Balanțele își regăsesc pofta de viață. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Sfânta şi Marea Miercuri din Săptămâna Patimilor. Tradiţii şi obiceiuri în ziua în care Iisus a fost trădat de Iuda
a1.ro
Care este ziua ta norocoasă în funcție de zodie în perioada 15-20 aprilie 2025, potrivit horoscopului. Află când îți merge bine
HelloTaste.ro
Cozonac Babka cu mac și nuci. Un dans între tradiție și rafinament
Catine
Cât timp se fierbe carnea de pui pentru salata de boeuf? Pașii ca să obții cea mai bună salată de boeuf
useit.ro
Blue Origin a făcut istorie cu primul echipaj feminin care a ajuns în spațiu. La bord s-au aflat Katy Perry și partenera lui Jeff Bezos
as.ro
Ce scrie, de fapt, în buletinul lui Ion Ţiriac. Care este numele real al magnatului român
MediCOOL
Cum influențează modul de preparare sănătatea organismului. Care sunt sfaturile farmaciștilor pentru o alimentație echilibrată
Spynews
Singurele imagini cu casa în care locuiește David Pușcaș: ”V-am primit în haos că aseară am făcut live” / GALERIE FOTO
DeParinti
Ajută-ți copilul să-i placă să învețe prin antrenarea creierului
MediCOOL
Ce este indicat să știi despre prăjire. Cum poți folosi această metodă de gătit într-un mod mai sănătos
HelloTaste
Ciocolată de casă în foi de napolitană – Rețetă clasică
close
x