Consumul de zahăr și cancerul – Care este legătura?

Publicat pe 28.08.2020 la 09:14 Actualizat pe 28.08.2020 la 09:22

Cu toții știm că printre cele mai ucigătoare boli se numără cancerul, aceasta fiind a doua boală care provoacă cele mai multe decese.

Consumul de zahăr și cancerul – Care este legătura?

Consumul de zahăr și cancerul – Care este legătura?

profimedia

Cu toții știm că printre cele mai ucigătoare boli se numără cancerul, aceasta fiind a doua boală care provoacă cele mai multe decese. Pe primul loc se află bolile cardiovasculare.

Un stil de viaţă dezechilibrat și nesănătos măreşte riscul de cancer, potrivit prof. dr. Mustafa Bozkurt, medic oncolog la Spitalul Acibadem. Acesta a vorbit despre un aliment extrem de controversat în apariţia cancerului şi anume zahărul.

Ultimele cercetări ale specialiștilor din domeniul oncologic arată că celulele maligne extrag mai ușor zahărul din sânge. Cercetătorii de la de la Huntsman Cancer Institute, Statele Unite spun că noul studio ar putea să ne ajute să înțelegem cum evoluează această boală, iar specialiștii ar fi mai aproape de descoperirea unui tratament.

“Știm încă din 1923 că celulele tumorale au nevoie de o cantitate mai mare de glucoză decât cele normale. Studiul nostru explică acest proces și cum ar putea fi oprit pentru ca, în cele din urmă, să controlăm extinderea tumorilor”, a explicat Don Ayer, doctor și profesor în oncologie la Universitatea Utah.

Specialiștii explică faptul că glucoza și glutamina reprezintă două substanțe de bază în procesul de dezvoltare celulară și multă vreme oamenii de știință au crezut că acționează separat. Cu toate acestea, cercetătorii au reușit să demonstreze contrariul si, în plus, ei au mai arătat că limitarea cantității de glutamină atrage lipsa totală a glucozei.

Astfel, dacă celulele nu mai primesc glutamina, extinderea unei tumori este anihilată, ca urmare a lipsei de glucoză. Această abordare necesită încă multe studii pentru ca cercetătorii să stabilească exact legătura dintre consumul de zahăr și tumori.

Ceea ce știm deja cu toții este că aportul însemnat de zahăr duce în timp la creștere ponderală și la sinteza crescută de insulină respectiv IGF(Factor de creștere insulinic), care este un factor de creștere tumoral dovedit.

Studiile au arătat o cre;terea semnificativă a riscului de cancer la pacienții supraponderali sau obezi, cel puțin 13 tipuri de cancer fiind asociate acestui status.

Sursă: csid.ro

Citește și: 4 cele mai sănătoase ceaiuri și beneficiile lor Beneficiile consumului de leguminoase

În articolul

Consumul de zahăr și cancerul – Care este legătura?

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 1 octombrie 2023. Racii se simt puternici. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Fotomodelul Andre Bîrleanu, criticat chiar de propriul tată după ce ar fi violat o tânără: "Este incalificabil. Îmi pare rău pentru el. Nu-l pot ajuta"
a1.ro
Ultimul mesaj al Laurei Roșca (DJ Lalla), înainte să fie găsită fără suflare pe o plajă din Mamaia. Ce se întâmpla cu tânăra
HelloTaste.ro
Sufleu de vanilie. Un desert delicios din bucătăria franțuzească
Catine
Zodii norocoase în ziua de 1 octombrie 2023. Trei nativi se vor bucura de reușite pe plan personal
useit.ro
De ce casc oamenii. Experții au aflat în sfârșit de unde provine acest obicei
as.ro
Victor Cornea a vorbit despre căsătoria cu Andreea Bălan: „Conexiunea noastră este una divină!”
MediCOOL
Cât de util este mărarul pentru mărirea sânilor și cât slăbești dacă renunți la fumat. Mituri despre frumusețe
Spynews
S-a stabilit cauza morții artistei Dj Lalla. Ce au descoperit medicii legiști la autopsie
DeParinti
Critica excesivă în copilărie. 7 semne că te-ai confrunta cu ea
MediCOOL
Cum poți slăbi sănătos. Metode eficiente pentru a obține o greutate optimă
HelloTaste
Spanacul congelat este mai bun decât cel proaspăt. Iată ce spun specialiștii
x