Consumul de zahăr și cancerul – Care este legătura?

Publicat pe 28.08.2020 la 09:14 Actualizat pe 28.08.2020 la 09:22

Cu toții știm că printre cele mai ucigătoare boli se numără cancerul, aceasta fiind a doua boală care provoacă cele mai multe decese.

Consumul de zahăr și cancerul – Care este legătura?

Consumul de zahăr și cancerul – Care este legătura?

profimedia

Cu toții știm că printre cele mai ucigătoare boli se numără cancerul, aceasta fiind a doua boală care provoacă cele mai multe decese. Pe primul loc se află bolile cardiovasculare.

Un stil de viaţă dezechilibrat și nesănătos măreşte riscul de cancer, potrivit prof. dr. Mustafa Bozkurt, medic oncolog la Spitalul Acibadem. Acesta a vorbit despre un aliment extrem de controversat în apariţia cancerului şi anume zahărul.

Ultimele cercetări ale specialiștilor din domeniul oncologic arată că celulele maligne extrag mai ușor zahărul din sânge. Cercetătorii de la de la Huntsman Cancer Institute, Statele Unite spun că noul studio ar putea să ne ajute să înțelegem cum evoluează această boală, iar specialiștii ar fi mai aproape de descoperirea unui tratament.

“Știm încă din 1923 că celulele tumorale au nevoie de o cantitate mai mare de glucoză decât cele normale. Studiul nostru explică acest proces și cum ar putea fi oprit pentru ca, în cele din urmă, să controlăm extinderea tumorilor”, a explicat Don Ayer, doctor și profesor în oncologie la Universitatea Utah.

Specialiștii explică faptul că glucoza și glutamina reprezintă două substanțe de bază în procesul de dezvoltare celulară și multă vreme oamenii de știință au crezut că acționează separat. Cu toate acestea, cercetătorii au reușit să demonstreze contrariul si, în plus, ei au mai arătat că limitarea cantității de glutamină atrage lipsa totală a glucozei.

Astfel, dacă celulele nu mai primesc glutamina, extinderea unei tumori este anihilată, ca urmare a lipsei de glucoză. Această abordare necesită încă multe studii pentru ca cercetătorii să stabilească exact legătura dintre consumul de zahăr și tumori.

Ceea ce știm deja cu toții este că aportul însemnat de zahăr duce în timp la creștere ponderală și la sinteza crescută de insulină respectiv IGF(Factor de creștere insulinic), care este un factor de creștere tumoral dovedit.

Studiile au arătat o cre;terea semnificativă a riscului de cancer la pacienții supraponderali sau obezi, cel puțin 13 tipuri de cancer fiind asociate acestui status.

Sursă: csid.ro

Citește și: 4 cele mai sănătoase ceaiuri și beneficiile lor Beneficiile consumului de leguminoase

În articolul

Consumul de zahăr și cancerul – Care este legătura?

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 26 aprilie 2024. Gemenii încep un proiect nou. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Reacţia unui turist belgian care a mers pentru prima dată cu Mocăniţa în Bucovina: "Doamne! Ce am făcut să merit?"
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Catine
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
useit.ro
De ce îți merge atât de greu telefonul. Experții au dezvăluit motivele reale
as.ro
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
MediCOOL
Ce este un RMN, când este indicat și cum te pregătești pentru el
Spynews
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
DeParinti
5 semne că adolescentul este dependent de telefon
MediCOOL
Obiceiuri sănătoase pentru a trăi mult. Cum îți pot crește durata de viață
HelloTaste
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
x