Consumul de zahăr și cancerul – Care este legătura?

Publicat pe 28.08.2020 la 09:14 Actualizat pe 28.08.2020 la 09:22

Cu toții știm că printre cele mai ucigătoare boli se numără cancerul, aceasta fiind a doua boală care provoacă cele mai multe decese.

Consumul de zahăr și cancerul – Care este legătura?

Consumul de zahăr și cancerul – Care este legătura?

profimedia

Cu toții știm că printre cele mai ucigătoare boli se numără cancerul, aceasta fiind a doua boală care provoacă cele mai multe decese. Pe primul loc se află bolile cardiovasculare.

Un stil de viaţă dezechilibrat și nesănătos măreşte riscul de cancer, potrivit prof. dr. Mustafa Bozkurt, medic oncolog la Spitalul Acibadem. Acesta a vorbit despre un aliment extrem de controversat în apariţia cancerului şi anume zahărul.

Ultimele cercetări ale specialiștilor din domeniul oncologic arată că celulele maligne extrag mai ușor zahărul din sânge. Cercetătorii de la de la Huntsman Cancer Institute, Statele Unite spun că noul studio ar putea să ne ajute să înțelegem cum evoluează această boală, iar specialiștii ar fi mai aproape de descoperirea unui tratament.

“Știm încă din 1923 că celulele tumorale au nevoie de o cantitate mai mare de glucoză decât cele normale. Studiul nostru explică acest proces și cum ar putea fi oprit pentru ca, în cele din urmă, să controlăm extinderea tumorilor”, a explicat Don Ayer, doctor și profesor în oncologie la Universitatea Utah.

Specialiștii explică faptul că glucoza și glutamina reprezintă două substanțe de bază în procesul de dezvoltare celulară și multă vreme oamenii de știință au crezut că acționează separat. Cu toate acestea, cercetătorii au reușit să demonstreze contrariul si, în plus, ei au mai arătat că limitarea cantității de glutamină atrage lipsa totală a glucozei.

Astfel, dacă celulele nu mai primesc glutamina, extinderea unei tumori este anihilată, ca urmare a lipsei de glucoză. Această abordare necesită încă multe studii pentru ca cercetătorii să stabilească exact legătura dintre consumul de zahăr și tumori.

Ceea ce știm deja cu toții este că aportul însemnat de zahăr duce în timp la creștere ponderală și la sinteza crescută de insulină respectiv IGF(Factor de creștere insulinic), care este un factor de creștere tumoral dovedit.

Studiile au arătat o cre;terea semnificativă a riscului de cancer la pacienții supraponderali sau obezi, cel puțin 13 tipuri de cancer fiind asociate acestui status.

Sursă: csid.ro

Citește și: 4 cele mai sănătoase ceaiuri și beneficiile lor Beneficiile consumului de leguminoase

În articolul

Consumul de zahăr și cancerul – Care este legătura?

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

Cele mai noi

Cuisine • la 18:56
Chiftele coapte din orez brun cu verdeață și curry
Happy People • la 13:21
Gabriela Spanic, fotografiat care i-a cucerit pe fani. Cum arată ținută s-a sexy în care s-a fotografiat
Happy People • la 11:55
Gloria Estefan sare în ajutorul persoanelor infectate cu Covid-19. Vedeta donează plasmă pentru aceștia
Happy People • ieri la 13:48
Jacky Bracamontes și-a pus fanii de pe rețelele de socializare pe jar | Fotografia în costum de baie cu actrița
Happy People • ieri la 12:55
Kate del Castillo, fără urmă de machiaj pe chip. Adevărul despre tenul vedetei de 48 de ani
Happy People • ieri la 12:24
Actorul Julian Gil a fost testat pozitiv pentru noul virus Covid-19

PARTENERI

Antena 1
”Cea mai tatuată femeie” a cheltuit aproape 50.000 $ să se umple din cap până în picioare cu tatuaje. Cum arăta înainte
Observator
Horoscop 13 ianuarie 2021. Scântei în dragoste și un plan îndrăzneț
Zu TV
Era și cazul! Gigi Hadid a dezvăluit numele fetiței. A fost o alegere inspirată?
Antena Sport
Un român a devenit faimos în toată lumea după ce a spart 27 de bănci şi a furat jumătate de milion de euro: "Se poate face orice, doar că există o problemă"
Antenastars
Andreea Bănică, martor în procesul dintre Claudia Pătrășcanu și Gabi Bădălău: „A fost dată afară din casă. Plângea în hohote! Era slăbită!”/ VIDEO
Spynews
Horoscop sâmbătă, 23 ianuarie: Leii primesc un răspuns la o întrebare de mare importanță