Cum sa nu mai mananci in exces
Publicat pe 16.09.2010 la 16:31 Actualizat pe 16.09.2010 la 17:35
Ni s-a intamplat tuturor in viata ca mancarea pe care o comandam sa arate atat de bine si sa aiba un gust de neuitat, incat sa mai cerem inca o portie si apoi inca una...Mancatul in exces poate crea pe moment doar o senzatie de balonare, dar in timp va fi principalul vinovat pentru kilogramele in plus. Cum poti evita sa ajungi in situatia aceasta? Sase idei simple te vor ajuta sa iesi din impas.
1. Cat iti e de foame cu adevarat?
Foloseste o scara valorica pentru a aprecia cat de infometata esti in realitate. "Valorile" vor varia de la moarta de foame - disconfort abdominal, nervi si anxietate - pana la satula.
2. Mananca o data la cate 4-5 ore
Ai grija ca intre mesele de peste zi sa nu treaca mai mult de 4-5 ore. Daca simti ca nu poti sa mananci atat de des, inlocuieste una sau doua mese cu gustari sub 150 de calorii! In felul acesta, nivelul zaharului din sange nu va scadea sub valorile normale si vei avea energie toata ziua.
3. Micul dejun, cea mai importanta masa a zilei
Prima masa din zi, micul dejun, iti ofera nutrientii necesari pentru ca tu sa functionezi la capacitate maxima toata ziua. Ai grija sa nu iti lipseasca din farfurie alimente bogate in carbohidrati, proteine si grasimi.
4. Consuma alimente satioase, dar sarace in calorii
Intotdeauna sa optezi pentru fructe sau legume, alimente bogate in apa, pentru a-ti potoli foamea. Gustarile pline de grasimi, desi gustoase, iti vor da o senzatie de satietate provizorie.
5. Nu uita de fibre!
Fibrele sunt cea mai buna solutie atunci cand simti ca inca nu te-ai saturat. Doar 25 de grame de fibre sunt de ajuns pentru a inlatura senzatia de foame. Noi iti recomandam morcovii, merele si produsele din faina integrala.
6. Nicio masa fara proteine sanatoase
O alta metoda de a-ti potoli foamea presupune consumul de proteine, pe care le poti gasi in oua, ton sau pui fara piele. Nu ar fi rau daca ai include in alimentatia ta si leguminoase, precum fasolea, mazarea si boabele de soia.
sursa foto: opposingviews.com