Cum sa-ti accelerezi metabolismul prin schimbarea stilului de viata
Publicat pe 20.04.2011 la 17:13 Actualizat pe 20.04.2011 la 17:15
Te-ai plictisit sa lupti cu un metabolism lenes care nu-ti permite sa slabesti, indiferent de ce metoda ai urma? Incearcă sa eviti anumite greseli.
Unele persoane sunt intr-adevar binecuvantate cu arderi rapide, altele in schimb nu au decat varianta de a consuma putine calorii si a face mult sport. Medicii nutritionisti spun ca am putea avea cu totii un metabolism mai rapid daca am elimina cateva obiceiuri nesanatoase si am fi mai atenti la ceea ce mancam.
Greseli frecvente
Renuntarea la micul dejun - prin aceasta decizie organismul este privat de energia necesara pentru a functiona la parametri optimi si astfel ritmul metamolismului scade inca de la primele ore ale zilei.
Statul pe scaun si postura deficitara - atunci cand ne ridicam in picioare numarul de calorii consumate se dubleaza. Statul pe scaun ore in sir scoate din activitate enzimele programate sa atace grasimile din sange. Prin umare orice scuza este buna pentru a te ridica de la birou; o convorbire telefonica sau chiar o simpla discutie cu un coleg.
Nu dormim suficient - un somn bun poate ajuta silueta, in achimb, mai putin de cinci ore de odihna pe noapte inseamna incetinirea metabolismului.
Ce putem face?
Fiind o problema conditionata genetic, cea mai buna metoda este adaptarea unui aport caloric la individ si cresterea arderilor prin miscare efectuata zilnic. Nu conteaza ce alegi, mers, pe jos, bicicleta, gimastica la sala sau acasa, important este sa nu devii sedentar. Din punctul de vedere al alimentatiei, este bine ca o persoana sa consume zilnic o cantitate medie de carne slaba sau peste.
Alimentatia: ce mananci si de ce trebuie sa te feresti
Alimente recomandate:
branzeturile slabe
lactate semidegresate
paine integrala (o felie la mesele principale, dar nu in combinatie cu cartofi, orez sau paste fainoase)
cereale integrale
fructe
legume si zarzavaturi
se recomanda alimente preparate prin fierbere sau coacere
Alimente de evitat:
dulciurile concentrate consumate in cantitati mari si zilnic
carnuri si branzeturi grase
fainoase in exces
snack-urile (chipsuri, covigei, saratele etc)
bauturi carbogazoase indulcite sau nu
preparate grase, afumate sau prajite
produse fast-food
alimente preparate prin prajire
Sfatul specialistului (Dr. Franciuc Maricica, medic specialist, diabet, nutritie si boli metabolice Clinica Medcenter)
„Dietele de infometare sunt extrem de nesanatoase si modifica metabolismul in sens rau, ajungandu-se la dezechilibre grave in corp. In plus, nu ne putem infometa o viata. Persoanele cu metabolism lent, predispuse la ingrasat, trebuie sa inteleaga ca o dieta adecvata, cu un orar cat de cat corect al meselor este necesara in permanenta. Solutiile de moment, precum dietele-minunecu rezultate peste noapte, fac mai mult rau."
Citeste si Revista Felicia!
foto: somethingyoushouldread.com