Dacă vezi ASTA pe cartofi, aruncă-i imediat! Îţi vei salva viaţa
Publicat pe 15.04.2016 la 13:07 Actualizat pe 15.04.2016 la 14:58
Procesul de înverzire a cartofilor este specific, dacă, mai ales, aceştia sunt păstraţi la lumină şi căldură, fără a avea parte de suficientă aerisire. Cu siguranţă ai mâncat cel puţin o dată un cartof verde, însă după ce vei afla cât de periculos poate fi pentru sănătatea ta, vei fi mai atent atunci când mergi la cumpărături.
Procesul de înverzire a cartofilor este specific, dacă, mai ales, aceştia sunt păstraţi la lumină şi căldură, fără a avea parte de suficientă aerisire. Cu siguranţă ai mâncat cel puţin o dată un cartof verde, însă după ce vei afla cât de periculos poate fi pentru sănătatea ta, vei fi mai atent atunci când mergi la cumpărături.
Cartofii se înverzesc din cauza cantităţii de solanină, o toxină ce creează grave probleme de sănătate.
ngerată în cantităţi mari, solanina poate induce dureri abdominale, greață, diaree, vărsături, somnolență, confuzie mentală, dificultăți de respirație, puls slab și rapid, și, în cele din urmă, insuficiență respiratorie.