De ce avem nevoie de ciocolată în viața noastră?

Publicat pe 24.08.2020 la 14:08 Actualizat pe 24.08.2020 la 14:16

E adorată de toate femeile, dar cu siguranța detestată de siluetă în cantități exagerate. Cu toate acestea ciocolata ascunde numeroase beneficii, nu doar grăsimi acumulate pe șolduri.

E adorată de toate femeile, dar cu siguranța detestată de siluetă în cantități exagerate. Cu toate acestea ciocolata ascunde numeroase beneficii, nu doar grăsimi acumulate pe șolduri. Ciocolata consumată în porții mici aduce un mare aport corpului și minții noastre.

Beneficiile ciocolatei

Îmbunătățește funcția creierului

Ciocolata crește fluxul sanguin la nivelul creierului, astfel îmbunătățindu-se funcția cognitivă. Ciocolata reducere posibilitatea aparției Alzheimerului deoarece împiedică procesul de îmbătrânire al acestui organ.

Te face mai fericit

Este dovenit științific că o bucățică de ciocolată are un efect pozitiv asupra noastră în momentele tensionate, de stres, oboseală. De ce? Pentru că prin consumarea de ciocolată se stimulează producerea endorfinelor (hormonul fericirii), care previne apariția depresiilor și nevrozelor.

Este bogată nutritiv

Ciocolata cu un conținut ridicat de cacao este foarte bogată în nutrienți și minerale, prezentând un procentaj de 10% fibre, fier, magneziu și zinc.

Este bogată în antioxidanți

Antioxidanții au rolul de a elimina radicalii liberi din organism. Ciocolata conține două tipuri de antioxidanți, flavonoizii și polifenolii, concentratia acestora fiind foarte ridicata in cacao, la un nivel asemanator cu ponderea pe care au au acesti compusi in alte superalimente celebre, cum ar fi acai, afine, merisor sau rodii.

Ajută aparatul cardiovascular

În urma unor studii s-a demonstrat că ciocolata acționează ca un puternic adjuvant al vaselor de sânge, menținând elasticitatea acestora. Mai mult de atât, polifenolii care se găsesc în acest produs au un rol important în reglarea nivelului de colesterol din sânge, crescând doar colesterolul ”bun” pentru corp denumit HDL.

Stopează poftele alimentare nesănătoase

Din lipsa de timp și program haotic, ne-am obișnuim să înlocuim mesele cu gustări nesănătoase care ne fac rău, de la fast food la tot felul de dulciuri procesate. Specialiștii au dovenit că înlocuirea acestor gustări cu ciocolată neagră reduce orice poftă pentru junk food, oferind organismului deja nutrienți.

Sursă: unicorn naturals.ro

Citește și: 5 exerciții pentru abdomen plat pe care le poți face acasă Dieta disociată – Cum slăbim sănătos?

În articolul

De ce avem nevoie de ciocolată în viața noastră?

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 martie 2024. Vărsătorii pierd sume importante de bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros 1 aprilie din ultimii ani
a1.ro
Enrique Iglesias a publicat pe pagina sa oficială de Facebook un clip video cu Ramona Olaru și cu magicianul Robert Tudor
HelloTaste.ro
Baghete crocante cu miez pufos. Rețetă din bucătăria franțuzească
Catine
4 zodii care își schimbă complet viața în aprilie 2024. Află ce le rezervă astrele
useit.ro
Ce înseamnă Wi-Fi, de fapt. Puțini știu de unde vine denumirea
as.ro
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
MediCOOL
Câți pași este indicat să faci într-o zi. De ce se recomandă să mergi pe jos mai mult
Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Andreei, studenta ucisă de Mirel în Timișoara. Familia și prietenii și-au luat rămas bun de la ea / VIDEO
DeParinti
Produse cosmetice care pot afecta sănătatea fătului. La ce să fii atentă dacă ești însărcinată
MediCOOL
Fibromul uterin: cauze, simptome și tratament
HelloTaste
5 rețete cu sparanghel pentru toate gusturile. Te vei bucura de ele primăvara aceasta
x