Dieta recomandata dupa efort fizic sustinut

Publicat pe 10.02.2011 la 19:42

Exercitiile fizice si o dieta corespunzatoare sunt elemente complementare in obtinerea unui corp sanatos si armonios. Este recomandat sa mananci cam cu 45 de minute dupa ce faci sport. Scopul alimentelor consumate dupa efort fizic este acela de a ajuta la revitalizarea musculaturii, a-i ajuta sa isi revina si sa devina mai puternici.

Dieta lichida: Bea suficienta apa si sucuri de fructe proaspete imediat dupa ce faci sport, pentru ca vei fi deshidratata. Te vei energiza rapid. Evita insa sucurile carbogazoase sau cele care contin zahar pentru ca nu vei face decat sa acumulezi calorii greu de digerat.

Sucul de cocos contine componentele organice perfecte ce iti asigura un tonus bun. Nu contine impuritati ca sucurile artificiale si este supranumit bautura vietii.

Dieta cu proteine: Ar trebui sa consumi proteine care sa te ajute sa repari si sa construiesti tesut muscular. Consuma albus de ou, sandvisuri cu carne de pui, peste la gratar, shake de banane, paine de secara, iaurt, tofu, lapte de soia. Cantitatea de proteine de care ai nevoie depinde de cat de solicitante sunt exercitiile fizice pe care le faci.

Dieta carbohidratilor: Desi in general evitam sa consumam multi carbohidrati, ei sunt necesari corpului pentru a creste nivelul de insulina. Ei ajuta de asemenea la cresterea muschilor. Evita totusi orezul, zaharul, cartofii prajiti. Cei care sunt benefici dupa efort fizic sunt cei din cartofi copti, alune si seminte, legume gatite usor, cereale integrale, orez brun.

Fructele ar trebui consumate dupa cel putin 30 de minute de la terminarea exercitiilor fizice. O combinatie buna intre proteine si carbohidrati sunt omletele cu legume, servite cu paine integrala, suc proaspat de fructe.

Citeste si a1.ro

Foto: chrissyfitness.com

În articolul

Dieta recomandata dupa efort fizic sustinut

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 28 aprilie 2024. Leii au nevoie de o vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
a1.ro
Cum l-a cucerit Yasmine pe Pepe și cum gestionează ei tensiunile din căsnicie. Artistul nu mai visa la o relație după divorț
HelloTaste.ro
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Catine
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Decizia radicală luată de fiica cea mare a lui Cristi Borcea, la 20 de ani. Momentul care îi poate schimba total viaţa
MediCOOL
Ce este stomatologia estetică. Cum poți îmbunătăți aspectul danturii
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
MediCOOL
Efectele sedentarismului sunt mai grave decât ai crede. Ce se întâmplă când stai 8 ore pe scaun
HelloTaste
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
x