Dr. OZ: cum să previi cancerul de colon

Publicat pe 08.04.2014 la 11:05 Actualizat pe 08.04.2014 la 13:30

Un lucru care trebuie știut despre cancerul de colon este că el poate fi prevenit și chiar vindecat. Dr. OZ îți oferă o listă cu lucrurile pe care trebuie să le faci pentru a te asigură că ții acest tip de cancer departe.

Un lucru care trebuie știut despre cancerul de colon este că el poate fi prevenit și chiar vindecat. Dr. OZ îți oferă o listă cu lucrurile pe care trebuie să le faci pentru a te asigură că ții acest tip de cancer departe:

Fă o colonoscopie

Nu ai cum să le eviți; colonoscopiiile sunt cel mai eficient mod de a depista cancerul de clon. În cele mai multe cazuri, durează în jur de 10-15 ani pentru ca celulele anormale din colon să se dezvolte în camcer. Acest lucru înseamnă că ele pot fi depistate la timp.

Persoanele care nu sunt predispuse riscului de cancer de colon trebuie să facă o colonoscopie în mod regulat după vârsta de 50 de ani, însă cei care au astfel de cazuri în familie și sunt mai vulnerabili pot face o serie de teste genetice pentru a vedea dacă nu suferă de sindromul ce crește în mod dramatic riscul de cancer la colon.

Slăbește și consumă mai puțină carne roșie și alcool

Studii multiple au arătat faptul că cei care au o greutate corporală ridicată prezintă un risc mai mare de cancer de colon. Mai mult, consumul ridicat de alcool și al cărnii roșii crește riscul dezvoltării acestui tip de cancer.

Consumă mai multe fibre

O dietă bogată în fibre reduce riscul de cancer la colon. Mai mult, dietele bogate în legume, fructe și cereale integrale sunt de asemenea de ajutor.

Nu mai fuma

Știm destul de multe despre efectele nocive ale fumatului, de aceea nu ar trebui să fie o surpriză pentru nimeni că fumatul este strâns legat de cancerul de colon.

Foto: hepta.ro


În articolul

Dr. OZ: cum să previi cancerul de colon

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 martie 2024. Vărsătorii pierd sume importante de bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Din Londra s-a mutat într-un sătuc din România. De ce a renunțat Andrei la luxul de acolo, după 14 ani: "Am trait în Anglia ca un rege"
a1.ro
Ianca Simion, apariție superbă într-o ținută cu spatele gol. Cât de bine arată fiica lui Răzvan Simion
HelloTaste.ro
Baghete crocante cu miez pufos. Rețetă din bucătăria franțuzească
Catine
4 zodii care își schimbă complet viața în aprilie 2024. Află ce le rezervă astrele
useit.ro
Ce înseamnă Wi-Fi, de fapt. Puțini știu de unde vine denumirea
as.ro
„Cea mai frumoasă femeie din România” i s-a destăinuit Anamariei Prodan! Cum a reacționat când și-a prins soțul înșelând-o
MediCOOL
Câți pași este indicat să faci într-o zi. De ce se recomandă să mergi pe jos mai mult
Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Andreei, studenta ucisă de Mirel în Timișoara. Familia și prietenii și-au luat rămas bun de la ea / VIDEO
DeParinti
Produse cosmetice care pot afecta sănătatea fătului. La ce să fii atentă dacă ești însărcinată
MediCOOL
Fibromul uterin: cauze, simptome și tratament
HelloTaste
5 rețete cu sparanghel pentru toate gusturile. Te vei bucura de ele primăvara aceasta
x