Dr. OZ: Căldura artificială ne afectează pielea. Află care este îngrijirea corectă pe timp de iarnă!

Publicat pe 17.12.2013 la 11:18 Actualizat pe 17.12.2013 la 12:37

Mănuși, șosete groase, pulovere și fulare pufoase - ele fac parte din arsenalul de supraviețuire pe timp de iarnă. Din păcate însă nu de puține ori uităm de tenul nostru, care suferă mai ales de pe urma încălzirii artificiale din încăperi. Cele mai multe calorifere, indiferent de tipul lor, absorb umiditatea din aer, iar pielea nu mai are parte de hidratarea de care are nevoie pentru a fi tonificată, fină și sănătoasă.

Pe măsură ce pielea se usucă, se formează crăpături mici care permit alergenilor și bacteriilor să pătrundă în piele și să ducă la inflamații. Acest lucru este mai periculos în cazul persoanelot cu eczeme sau psoriazis.

Dr. OZ îți oferă câteva sfaturi pentru a te ajuta să faci față temperaturilor scăzute:

Fă baie în mod corect

Băile si dușurile fierbinți sunt grozave când afară sunt minus 10-15 grade, dar temperatura ridicată nu este deloc benefică pentru pielea ta. Trebuie să folosești apă caldă pentru a preveni pierderea apei din corp și scăderea nivelului de hidratare. Nu sta sub duș sau în apă mai mult de 5-10 minute. Închide ușa băii pentru a păstra umezeala în încăpere. Evită să folosești produse care conțin alcool. Șterge pielea ușor, prin tamponarea cu un prosop moale și folosește o cremă hidratantă.

Cât mai multă hidratare

De fiecare dată când te speli pe mâini, pe față sau pe corp este indicat să folosești o cremă sau o loțiune. Hidratarea regulată a pielii va preveni uscarea ei. Ingredientele ideale? Ulei de măsline, de jojoba, unt shea sau chiar vaselină. Nu uita că și buzele au nevoie de hidratare, de aceea folosește un balsam bun de buze și nu le linge pentru că saliva se evaporă sau îngheață repede și buzele vor avea de suferit!

Folosește un umidificator

Sistemul de încălzire al locuințelor noastre absoarbe toată umezeala din aer, iar rezultatul este o piele uscată, care se cojește. Folosește un umidificator de aer pe timpul iernii și vei observa că ajută și în alte probleme de sănătate, cum ar fi un gât uscat.

Foto: hepta.ro

În articolul

Dr. OZ: Căldura artificială ne afectează pielea. Află care este îngrijirea corectă pe timp de iarnă!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 aprilie 2024. Gemenii sunt sfătuiți să afle mai multe despre ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Colţul de Rai din România unde a înflorit o plantă nespus de frumoasă, care ar avea "puteri tămăduitoare". Rezistă 100 de ani, iar parfumul este divin
a1.ro
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
HelloTaste.ro
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Catine
Zodii care au parte de experiențe memorabile pe 20 aprilie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Ce studii are „cea mai frumoasă femeie din România”. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: „Doar două ore, în weekend!”
MediCOOL
Remedii împotriva răului de mișcare. Cum îl poți trata
Spynews
Imaginile durerii de la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Familia lui, în lacrimi în timpul slujbei / VIDEO
DeParinti
Deshidratarea la copii: care sunt cauzele și ce simptome apar
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de păpădie. Efectele asupra sănătății organismului
HelloTaste
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
x