Expertii britanici divulga secretele lor de frumusete si sanatate

Publicat pe 30.08.2010 la 13:52 Actualizat pe 30.08.2010 la 19:57

Un trup fantastic se cunoaste nu doar pe exterior. Forma fizica buna inseamna si sa ne simtim bine si sa fim sanatosi. Jurnalistii de la Daily Mail i-au luat la intrebari pe cei mai renumiti experti britanici in nutritie, medicina si frumusete si le-au "smuls" secretele cu ajutorul carora atat ei, cat si clientii lor arata mereu ca un milion de dolari.

Balsamul este obligatoriu pentru un par stralucitor

"Multe dintre asa-zisele secrete sunt, de fapt, ritualuri simple de care toata lumea aude, dar pe care putini le si pun in practica. De pilda, sfatul meu de a pieptana parul in timp ce balsamul actioneaza. Parul se va clati mai bine, va fi mai usor de uscat si va avea un plus de stralucire", spune stilista Denise McAdam, a carei lista de clienti include numeroase celebritati din Regatul Unit.

Fardurile cu minerale nu blocheaza porii

Un sfat de la machiorul Hana Sutherland: "Folositi fardurile pe baza de minerale. Nu blocheaza porii, va scapa de aspectul de «tencuiala» si economisiti si timp, pentru ca multe sunt in formula «mai multe produse intr-unul singur»".

Inlocuiti periuta obisnuita de dinti cu cea electrica

Pentru ingrijirea dintilor, medicul dentist Teresa Day recomanda periuta electrica. Motivele - curata placa mai eficient si afecteaza mai putin gingiile, pe care o periere prost facuta le poate rani. Un alt sfat: "Cand consumati sucuri de fructe, beti-le cu paiul, pentru ca dintii sa nu intre direct in contact cu fructoza", spune dr Day.


Un dus rece face minuni pentru piele

Cand vine vorba despre ingrijirea pielii, tehnica dusurilor reci n-are moarte. "Un jet de apa rece din cap pana-n picioare tonifiaza pielea si stimuleaza sistemul imunitar. Sunt suficiente 30 de secunde", spune dr Ian Drysdale, membru al Colegiului britanic de medicina osteopata.

Alcool mai putin, ficat mai sanatos

Un ficat bine intretinut este esential pentru sanatate, puncteaza specialistii de la facultatea de medicina a Universitatii Southampton. Ei propun ca fiecare persoana sa-si impuna sa nu se atinga de alcool trei zile pe saptamana. Un alt sfat pentru amatorii de licori bachice: inainte de a reduce numarul paharelor, reduceti-le dimensiunile. Achizitionati-va pahare mai mici, e un prim pas eficient pentru un consum mai scazut.


Cola distruge oasele

Un sfat pentru prevenirea problemelor cu oasele: renuntati la bauturile pe baza de cola! Un studiu publicat in revista de specialitate Osteoporosis International arata ca persoanele care consuma zilnic litri de cola au o densitate osoasa cu 5,4% mai mica decat persoanele mai putin sau deloc pasionate de aceasta bautura.

Citeste si Jurnalul National

sursa foto: themomsbuzz.com

În articolul

Expertii britanici divulga secretele lor de frumusete si sanatate

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Nu te mai satură Dumnezeu! Te ia dracu!". Copilă de 13 ani, călcată în picioare de două adolescente, în Roman. Martorii, amuzați copios
a1.ro
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
MediCOOL
Hernia inghinală. Ce este, cauze, simptome și tratament
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Băuturi bogate în potasiu. Cum îți pot completa dieta
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x