Facebook, un pericol pentru sănătatea ta! 6 moduri în care îți afectează pielea
Publicat pe 04.02.2014 la 14:44 Actualizat pe 04.02.2014 la 15:10
Orele petrecute pe Social Media nu fac altceva decât să-ți distrugă pielea
Orele petrecute pe Social Media nu fac altceva decât să-ți distrugă pielea! Specialiștii spun că acneea și tenul uscat se pot datora locului unde îți petreci timpul liber: pe Facebook!
1. În timp ce lucrezi la calculator, lumina puternică te face să clipești mai des decât este nevoie și să te încrunți. Ușor, ușor, încep să se formeze riduri în jurul ochilor și la nivelul frunții pe care apoi, le poți contracara doar cu un produs anti-rid.
2. Autoportretele făcute cu telefonul („selfies”) au un efect negativ asupra ta. Stresul provenit din presiunea de a arăta întotdeauna bine afectează pielea. În timp ce te afli încă în uterul mamei, sistemul nervos și epiderma se formează în același timp, din același strat de celule.
3. Presiunea dată de Social Media poate duce la vindecarea greoaie a organismului. Mai mult, pielea se poate usca mai repede, iar acneea se poate înrăutăți.
4. Nomophobia, fobia de a-ți fi uitat telefonul acasă este o afecțiune cât se poate de reală. Dependenți de mobil, mulți tineri pot avea un atac de panic când constată că nu îl au la îndemână. Teama se traduce la nivelul pielii prin psoriazis, acnee și îmbătrânire prematură.
5. Telefonul tău conține de 10 ori mai multe bacterii decât scaunul de la wc! Atunci când îl ții la ureche și suprafața lui intră în contact cu pielea, virușii ajung în piele, ducând la apariția coșurilor și a bubițelor.
6. Lumina ecranului de telefon duce la o producție slăbită de melatonină, care se formează pe timp de întuneric, și asigură un somn liniștit.