Facem asta din obișnuință, dar nu știm de ce! Motivul pentru care ouăle trebuie păstrate la frigider!
Publicat pe 11.06.2015 la 10:10 Actualizat pe 11.06.2015 la 12:27
În comparație cu SUA, Europa are reguli diferite în ceea ce privește depozitarea hranei. De exemplu, modul în care se păstrează ouăle este diferit
În comparație cu SUA, Europa are reguli diferite în ceea ce privește depozitarea hranei. De exemplu, modul în care se păstrează ouăle este diferit.
În timp ce SUA consideră importantă răcirea la frigider, Europa alege păstrarea la temperatura camerei. Fiecare are însă argumentele sale. Fiind cunoscută deja, salmonela este principala problemă a igienei când vine vorba despre ouă.
Prin răcirea ouălelor se împiedică dezvoltarea acesteia, însă europenii consideră că o dată scoase din frigider, aceste alimente vor intra într-un proces de condensare care va avea exact efectul opus.
Păstrându-se însă la temperatura camerei, deci temperaturi mult mai mari decât cele din frigider, salmonela poate apărea.
Cu toate acestea, ouăle păstrate în frigider vor rezista 30-45 de zile, în timp ce cele lăsate la temperatura camerei vor trebui consumate într-o săptămână.