Folosești des cuptorul cu microunde? Află la ce PERICOLE te expui și nu-l vei mai utiliza NICIODATĂ!
Publicat pe 21.01.2016 la 10:23 Actualizat pe 21.01.2016 la 10:41
Microundele funcționează prin rezonarea moleculelor de apă la frecvențe înalte, convertindu-le în abur și astfel încălzind mâncarea. În timp ce această modalitate de preparare a hranei poate fi facilă, folosirea radiațiilor în acest mod poate schimba structura alimentelor
Microundele funcționează prin rezonarea moleculelor de apă la frecvențe înalte, convertindu-le în abur și astfel încălzind mâncarea. În timp ce această modalitate de preparare a hranei poate fi facilă, folosirea radiațiilor în acest mod poate schimba structura alimentelor.
Poate că vă întrebați cum este acest mod de încălzi diferit de cel obișnuit. Se pare că microundele deformează moleculele alimentelor, în timp ce modul convențional nu.
Un exemplu poate fi cel din 2003. Un studiu publicat de "Jurnalul de stiință a hranei și agriculturii" a examinat cum brocoliul, după utilizarea microundelor, și-a pierdut 97 la sută dintre antioxidanții benefici. Prin preparare la abur acest își pierde doar 11 la sută din beneficii.
De asemenea, recipientele în care se încălzesc alimentele la microunde nu ar trebui să fie din plastic, chiar dacă acesta este marcat pentru a fi folosit în acest cuptor.