Și tu le consumi frecvent! 10 dintre cele mai nocive alimente care pot cauza cancer
Publicat pe 18.08.2015 la 16:16 Actualizat pe 18.08.2015 la 16:20
Numeroase produse sau ingrediente alimentare moderne au fost corelate in mod direct cu aparitia cancerului, si nu vorbim aici de speculatii, ci de studii stiintifice temeinice, scrie secretele.com.
Numeroase produse sau ingrediente alimentare moderne au fost corelate in mod direct cu aparitia cancerului, si nu vorbim aici de speculatii, ci de studii stiintifice temeinice, scrie secretele.com.
1. Alimentele modificate genetic
Studiile din ultimii ani au dovedit ca toate alimentele modificate genetic duc la aparitia cancerului. Avand in vedere acest lucru, se recomanda sa consumi pe cat posibil alimente organice, provenite din culturi proprii sau procurate de la fermieri si cultivatori locali si de incredere.
2. Carnea procesata
Carnea la conserva, hot dogii, crenvurstii, hamburgerii, sunca si toate tipurile de alimente pe baza de carne procesata contin conservanti chimici care le fac mai apetisante si le prelungesc durata de pastrare. Toate acestea contin nitrat de sodiu si nitrit de sodiu, aditivi care sunt corelati in mod direct cu aparitia cancerului, in special a cancerului de colon.
3. Popcornul preparat la microunde
Ambalajele pentru popcorn sunt, de regula, ticsite de substante chimice care pot cauza probleme de infertilitate. In plus, acestea se fac responsabile in mod direct pentru aparitia cancerului pulmonar, testicular, hepatic si pancreatic. Ca sa sintetizam pe scurt: EVITA-LE!
4. Sucurile acidulate
Zaharul, colorantii sintetici si chimicalele din compozitia sucurilor racoritoare carbogazoase din comert provoaca, si ele, cancer. Daca vrei sa eviti sa te „racoresti” cu vreun cancer, inlocuieste-le cu sucuri naturale!