Mănânci pufuleţi? Mare greşeală! Iată la ce pericole te expui
Publicat pe 15.03.2016 la 12:51 Actualizat pe 15.03.2016 la 13:07
Deşi la prima vedere pufuleţii par să fie alegerea potrivită pentru că nu conţin multe calorii, specialiştii ne atrag atenţia asupra ingredientelor periculoase pe care le conţin.
Deşi la prima vedere pufuleţii par să fie alegerea potrivită pentru că nu conţin multe calorii, specialiştii ne atrag atenţia asupra ingredientelor periculoase pe care le conţin.
Experţii în nutriție susţin că pufuleţii ca fiind un produs expandat obţinut din făină de porumb şi adaos de glucoză, glucide, care îi imprimă o încărcătură glicemică ridicată şi o densitate energetică foarte mare, 224 kcal/30 grame de produs.
Profilul nutriţional este extrem de dezechilibrat, cu un mare exces de glucide.
Din lista de ingrediente reiese că al doilea ca pondere este sarea, al cărei consum trebuie limitat. Coloranţii, îndulcitorii şi aromele artificiale sunt produse sintetice, de laborator, folosite des în prepararea pufuleţilor.
De asemenea, pufuleţii conţin şi un colorant artificial numit tartrazină, care poate provoca alergii persoanelor sensibile la aspirină sau astmaticilor.
Nici consumul de E 133 prezent în pufuleți nu este lipsit de riscuri. O doză mai mare, de 12,5 mg, poate produce desctrucţii cromozomiale.