Reduce consumul de grasimi, pentru o inima sanatoasa
Publicat pe 22.10.2010 la 12:58 Actualizat pe 22.10.2010 la 13:03
O inima sanatoasa se tine cu o dieta pe masura. Medicii spun ca alimentele pe care le punem in farfurie ne pot ajuta sa fim sanatosi, dar ne pot si imbolnavi daca nu tinem cont de niste reguli.
Mancare si sport. Asta ne recomanda medicii cardiologi pentru a ne mentine inima departe de boli.
Excesul alimentar de grasimi de origine animala, metabolizarea insuficienta a grasimilor in sange din cauza unei disfunctii hepatice sau consumul glucidelor in exces reprezinta factori importanti de risc ce duc la aparitia bolii.
Cum ne ferim de boli cardiologice?
Numarul de calorii din dieta se va corela cu necesarul caloric si gerutatea corporala ideala. Tratamentul este strict individualizat in functie de severitate, riscul global si de prezenta aterosclerozei.
Programul terapeutic consta in optimizarea stilului de viata cu sau fara medicatie. In general, dieta trebuie sa contina o cantitate crescuta de legume, cereale, verdeturi si fructe.
Dintre produsele animale se va consuma carnea slaba si lactatele cu continut scazut de grasimi. Alimentele prajite, grasimile animale, sosurile grase, produsele de patiserie si cofetarie, sau cele fast food trebuie evitate.
Glucidele reprezinta 50%-60% din aportul caloric, iar proteinele 10%-20% din caloriile totale.
Exercitiul fizic sau gimnastica aerobica, mersul pe jos, inotul dar si renuntarea la fumat sunt obiective ce trebuie atinse.
Vezi si Antena 1
Foto: Hepta