Relaxeaza-te la plaja cu masaj!

Publicat pe 20.07.2011 la 16:32 Actualizat pe 20.07.2011 la 16:38

Soare, mare, nisip fin... Sunt principalele elemente pentru o vacanta reusita. Dar specialistii mai adauga inca un ingredient: masajul pe plaja, incepand de la cel bland al brizei pana la cel cu pietre, cu diferite uleiuri aromatice, efectuat de profesionisti.

In Africa si in Asia, masajul face parte din ritualul igienei zilnice. In ultimele decenii, inclusiv in Europa, masajul a devenit un aliat respectat in scop medical si sportiv. Dar in conditiile in care stresul este enumerat in mod constant ca factor de risc major in declansarea multor boli, mare parte dintre acestea foarte grave, masajul a castigat teren. El se practica azi in mod curent in institute de infrumusetare, in centre de talasoterapie. Si, mai nou, chiar pe plaja.

Masajul pe plaja, in comparatie cu cel practicat in saloane, are multiple avantaje. De ce? Pentru ca plaja este un spatiu natural, nemarginit, luminos, armonios cromatic si beneficiaza de energii pozitive.



Potrivit specialistilor, masajul pe plaja faciliteaza somnul si respiratia, elemente care contribuie la refacerea creierului si imbunatatirea functionarii pana la nivel celular. Masajul trebuie executat de profesionisti, are o durata intre 15 si 30 de minute si este recomandat atat femeilor, cat si barbatilor.


Iata si cateva tipuri de masaje care contribuie la restabilirea tonusului si eliminarea stresului.

Masajul Thai

Este o combinatie intre masajul indian si o tehnica venita din China. Este cunoscut pentru reechilibrarea energetica a corpului. Dintre toate masajele asiatice, Thai este considerat cel mai complet. Este o tehnica destinata exclusiv destinderii prin actionarea grupelor de muschi si a articulatiilor. Este tonic, stimulant, desi se efectueaza fara uleiuri aromatice.



Masajul indian

Este vedeta pe plajele europene. Prin tehnici speciale executate cu ajutorul unor uleiuri aromatice, corpul isi recapata tonusul. Masajul indian imbunatateste circulatia sangvina, inducand o stare generala de relaxare.

Masajul pe scaun

Vizeaza in special zona cefei, bratelor si a umerilor, zone care tind sa devina rigide si dureroase din cauza pozitiilor gresite in care stam la birou, la televizor etc. Masajul este simplu si consta in apasari usoare ale degetelor pe aceste zone. Acest tip de masaj este destinat persoanelor care au nevoie de calm si de liniste.

Citeste si Jurnalul!

FOTO: acamayareefcabanas.com

În articolul

Relaxeaza-te la plaja cu masaj!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 aprilie 2024. Gemenii sunt sfătuiți să afle mai multe despre ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Exemple de meniu pentru deficit caloric. Ce poţi mânca într-o zi în funcţie de greutate, nivelul de activitate şi alti factori
a1.ro
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
HelloTaste.ro
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Catine
Zodii care au parte de experiențe memorabile pe 20 aprilie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Ce studii are „cea mai frumoasă femeie din România”. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: „Doar două ore, în weekend!”
MediCOOL
Remedii împotriva răului de mișcare. Cum îl poți trata
Spynews
Imaginile durerii de la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Familia lui, în lacrimi în timpul slujbei / VIDEO
DeParinti
Deshidratarea la copii: care sunt cauzele și ce simptome apar
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de păpădie. Efectele asupra sănătății organismului
HelloTaste
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
x