Renunță la săpun și geluri speciale, există ceva mult mai sănătos pentru curățarea pielii!
Publicat pe 19.03.2014 la 11:04 Actualizat pe 19.03.2014 la 12:28
În ultimii zeci de ani, curațenia corporală și igiena în general au fost ridicate la un statut extrem de important. Există pe piață o gamă impresionantă de săpunuri, șampoane, deodorante, geluri și șervețele anti-bacteriene.
În ultimii zeci de ani, curațenia corporală și igiena în general au fost ridicate la un statut extrem de important. Există pe piață o gamă impresionantă de săpunuri, șampoane, deodorante, geluri și șervețele anti-bacteriene.
Dar dacă totuși greșim?
În ultimii ani tot mai multe persoane renunță la clasicele produse de igienă în favoarea unora făcute de casă, cu ingrediente naturale. Cel mai recent trend este cel în care săpunul și demachiantul este înlocuit de ulei.
De ce este uleiul benefic pentru curățarea tenului
- curăță pielea de impurități și o lasă moale și hidratată; nu o usucă și nu o îmbătrânește;
- o idee bună este să amesteci ulei de ricin cu un alt tip de ulei. Uleiul de ricin este apropiat ca structură de săpun, prin faptul că este un surfactant și poate fi ușor clătit cu apă;
- poate vindeca acneea; cele mai multe loțiuni de curățat fața înlătură uleiurile naturale ale pielii și irită pielea, ceea ce duce la producerea a mai mult sebum. Uleiul curăță fața de impurități, dar o lasă hidratată.
- este benefic sănătății tale; citește etichetele produselor de curățat fața. Câte dintre ele crezi că sunt sănătoase și câte fac mai mult rău decât bine? Decât să dai banii pe mai multe produse diferite care îți vor usca pielea, alege o sticluță mică din ulei de foarte bună calitate și vei vedea beneficiile de la prima utilizare.
- alegerea ta este benefică și pentru planetă; triclosanul și alte chimicale ce se găsesc în săpunuri ajung în mediile acvatice naturale, în râuri si pârâuri, afectând peștii și alte creaturi ce trăiesc în aceste ape;
- este foarte simplu de folosit: tot ce trebuie să faci este să îți ștergi fața cu un tampon de bumbac. Poți de asemenea masa fața cu ulei timp de două minute și apoi lasă-l să acționeze timp de 30 de secunde. Înmoaie un prosop mic în apă fierbinte (dar suportabilă la atins) și acoperă fața cu el; ține-l pe față timp de 15 secundem apoi șterge ușor uleiul cu el. Clătește cu puțină apă caldă.
Ce ulei ți se potrivește
Jojoba: pentru toate tipurile de piele, recomandat în special tenului acneic.
Migdale: toate tipurile de piele, dar mai ales pentru tenul gras
Semințe de struguri: toate tipurile de piele în special tenul gras
Avocado: tenul uscat și ridat
Floarea soarelui: toate tipurile de piele
Caise: tenul uscat, ridat și cel normal.
Foto: hepta.ro