S-a descoperit dieta ideală! Manânci mai mult, cântărești mai puțin

Publicat pe 07.01.2014 la 10:38 Actualizat pe 07.01.2014 la 12:10

Deși dieticienii nu te vor sfătui să mănânci cât mai multe sufleuri cu ciocolată sau cartofi prăjiți pentru a slăbi. Însă există o dietă ce se bazează pe o listă cu ingrediente minune, ce aduc numeroase beneficii sănătății și care pot fi consumate fără moderație.

Pui, pește, fasole

Beneficii: femeile care consumă 120 de grame de proteine pe zi și fac sport în mod regulat, pierd în jur de 10 kg în 4 luni, cu 3 kg mai mult decât cele care făceau sport dar care aveau o dietă bogată în carbohidrați. Femeile care mănâncă mai multe proteine pierd mai mult în greutate în special în zona abdomenului, reținând în același timp masa musculară.
Cum te ajută să slăbești: corpul trebuie să lucreze mai intens pentru a digera proteinele decât pentru a digera carbohidrați și grăsimi, de aceea proteinele ard mai multe calorii. Mai mult, ele țin senzația de foame departe pentru mai mult timp.
Ouă
Beneficii: A începe ziua cu un mic dejun ce are la baza ouăle te poate ajuta să slăbești. Persoanele care optează pentru acest aliment la micul dejun slăbesc de două ori mai repede decât cei care optează pentru sandvișuri de exemplu. Ei ajung la o dimensiune mai redusă a taliei într-un timp mai scurt.
Cum te ajută să slăbești: Cele mai multe persoane au tendința de a consuma peste 60% din totatul de proteine zilnice destul de târziu în zi, după ora 6 pm. Dacă ai parte de un mic dejun bogat în proteine, estte redusă tendința de a mânca mai mult în restul zilei.
Avocado și ulei de măsline
Beneficii: Ca și proteinele, grăsimile cresc sațietatea, acea senzație plăcută de plin ce semnalizează că este momentul să lăsăm jos furculița. Dacă ai porție de ceva bgat în grăsimi sănătoase, cum ar fi avocado sau ulei de măsline, te vei simți sătul într-un timp mai scurt.
Cum te ajută să slăbești: grăsimile duc la eliberarea unor anumiți hormoni în stomac, ce îți transmit creierului că ai mâncat suficient. Prin încetinirea absorbției de carbohidrați din sânge, grăsimea stabilizează nivelul de zahăr din sânge, dar și schimbările de dispoziție ce pot contribui la mâncatul excesiv. Este indicat ca între 25 și 35 la sută din calorii să provină din grăsimi, iar majoritatea ar trebui să fie nesaturate - măsline, ulei de măsline, nuci, legume și pește gras cum ar fi somonul.
Supe
Beneficii: cercetările arată că un bol cu supă consumat înainte de masa principală face minuni pentru apetit. Supele ușoare, cu pui și legume sunt cele mai indicate.
Cum te ajută să slăbești: Te vei siți sătul mult mai repede și cu mai puține calorii.
Suc de grapefruit și mere
Beneficii: Diete ca Atkins sau South Beach pun fructele pe lista alimentelor ce trebuie evitate, însă cei mai mulți experți nu sunt de acord cu acest lucru. Fructele conțin apă și fibre și duc la sațietate fără să adauge calorii multe.
Cum te ajută să slăbești: grapefruitul mai ales este bogat în anumite substanțe care stimulează digestia și te ajută să slăbești.
Foto: hepta.ro
În articolul

S-a descoperit dieta ideală! Manânci mai mult, cântărești mai puțin

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Nu te mai satură Dumnezeu! Te ia dracu!". Copilă de 13 ani, călcată în picioare de două adolescente, în Roman. Martorii, amuzați copios
a1.ro
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
MediCOOL
Hernia inghinală. Ce este, cauze, simptome și tratament
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Băuturi bogate în potasiu. Cum îți pot completa dieta
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x