S-au terminat ouăle de Paște și mielul? Acum e timpul să începi regimul de detoxifiere! Uite ce să mănânci!

Publicat pe 20.04.2015 la 10:32 Actualizat pe 20.04.2015 la 11:36

An de an, zilele de Paşti sunt pentru cei mai mulţi dintre noi un prilej de răsfăţ culinar prelungit, care însă îşi pune imediat amprenta asupra sănătăţii şi chiar a siluetei. De aceea, organismul are nevoie de cel puţin o cură de detoxifiere pe an, care să stimuleze funcţia ficatului, splinei şi bilei, oferind un timp de răgaz sistemului digestiv. Uite ce trebuie să conțină!

An de an, zilele de Paşti sunt pentru cei mai mulţi dintre noi un prilej de răsfăţ culinar prelungit, care însă îşi pune imediat amprenta asupra sănătăţii şi chiar a siluetei. Cine nu s-a putut abţine de la ouă, drob, pască, vin, friptură de miel, cozonac şi a ajuns să mănânce mai mult decât şi-a propus, probabil că acum se simte obosit, lipsit de energie, apatic şi cu un nivel scăzut de concentrare.

Totodată, consumul excesiv de pască, prăjituri ori prea mulţi iepuraşi de ciocolată creşte nivelul de zahăr din sânge, iar toxinele rezultate în urmă consumului mare de zahăr se îndreaptă către piele şi pot duce la apariţia acneei şi a tenului tern.

De aceea, organismul are nevoie de cel puţin o cură de detoxifiere pe an, care să stimuleze funcţia ficatului, splinei şi bilei, oferind un timp de răgaz sistemului digestiv. Astfel e un moment bun să profitaţi de această perioada pentru a va îmbunătăţi starea generală de sănătate şi a scapă de toxinele acumulate în ultima perioada. Poate nu ştiaţi, dar ficatul este principalul organ care se ocupă de reglarea grăsimilor şi filtrarea substanţelor nutritive din alimente, motiv pentru care funcţionarea acestuia la parametri normali ajută la recuperarea energiei vitale şi la arderea grăsimilor.

Ce mâncaţi pentru a va reveni în formă

Pentru a va ajută organismul să se recupereze după festinul de Paşti, dar şi pentru întreţinerea siluetei în prag de sezon estival, puteţi începe ziua cu un pahar de apă în care aţi stors puţină zeamă de lămâie. Veţi resimţi imediat efectul sau tonic, de energizare, dar şi de stimulare a sistemului digestiv. Apoi luaţi un mic dejun slab în calorii, care să conţină iaurt cu cereale integrale, ori o salată de legume şi un ou fiert.

Nu e obligatoriu să deveniţi vegetarian o perioada că să urmaţi o cură de detoxifiere, dar e indicat să includeţi la mesele de peste zi cât mai multe fructe şi legume colorate, bogate în fibre şi antioxidanţi precum ceapă, morcovi, ridichi, castraveţi, astfel încât să înlocuiţi alimentele care „stresează” ficatul, că de exemplu carnea roşie sau paştele făinoase şi să va păstraţi totuşi energia.

De asemenea, pentru stimularea metabolismului, n-ar strica să renunţaţi la cafea, alcool şi ceai negru în favoarea a 2 litri de apă pe zi ori a câtorva căni de ceai verde, alb sau alt sortiment care va place: rooibos, mentă, salvie, tei, echinacea, urzică, trifoi roşu, urzică. Puteţi opta în egală măsură şi pentru sucurile proaspete de sfeclă, morcovi şi mere.

În plus, unele persoane preferă să apeleze la un medic nutriţionist pentru o dietă personalizată ce poate cuprinde chiar şi suplimente alimentare necesare completării lipsurilor din alimentaţie sau scăderii apetitului. Orientaţi-va către cele care au proprietăţi energizante, îmbunătăţesc metabolismul şi nu au reacţii adverse, de pildă Pagosten de la Ropharma, un supliment alimentar care ajută la menţinerea echilibrată a apetitului şi implicit a greutăţii corporale.

Fiind lipsit de toxicitate, produsul se poate administra cu 30 de minute înainte de mese şi nu produce perturbări semnificative ale metabolismului lipidic ori ale nivelului glicemic. Penta-acetil-glucoză din compoziţia să scade nivelul de zahăr din sânge, dar şi colesterolul „rău”, menţinând senzaţia de saţietate, stimulează absorbţia calciului şi îmbunătăţeşte metabolismul, iar inulină - o fibră solubilă este responsabilă de sănătatea colonului şi de un bun tranzit intestinal. O cură cu Pagosten durează 3 luni, cu pauză de o luna şi reluarea suplimentului, în funcţie de nevoile fiecărei persoane.

Acest supliment alimentar este disponibil în Farmaciile Ropharma din ţară, dar şi online, pe www.ropharma-healthcare.ro, la preţul de 32, 96 Lei.

În articolul

S-au terminat ouăle de Paște și mielul? Acum e timpul să începi regimul de detoxifiere! Uite ce să mănânci!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 19 aprilie 2024. Taurii vor atrage atenția asupra lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Întoarce-te acasă la tine". Spaniolii protestează împotriva supraturismului. Măsurile luate de localnici ca să descurajeze turiştii să le mai "calce pragul"
a1.ro
Ce se întâmplă în aceste momente cu Naomy, personajul controversat și viral de la tv din trecut. „Se luptă între viață și moarte”
HelloTaste.ro
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
Catine
Rețetă de mochi. Desert tradițional japonez
useit.ro
Singurele 3 joburi care vor supraviețui erei AI, potrivit lui Bill Gates. Ce slujbe vor fi la mare căutare în continuare
as.ro
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a „ţinut-o ascunsă”
MediCOOL
Pregătirea pentru endoscopie: alimentație și recomandări
Spynews
Soția lui Costel Corduneanu, copleșită de durere cu o zi înainte ca interlopul să fie înmormântat: „Eroul nostru”. Va fi condus pe ultimul drum mâine
DeParinti
Adevăruri inconfortabile despre parenting. Ce trebuie să știi atunci când ești la început de drum
MediCOOL
Cum îți poți trata cuticulele. Remedii naturale pentru a le menține sănătoase
HelloTaste
Prăjitură cu găuri și sos caramel – Poke Cake
x