Zaharul imbolnaveste inima

Publicat pe 14.10.2010 la 12:25 Actualizat pe 14.10.2010 la 12:32

Zaharul imbolnaveste inima

Consumului de zaharuri rafinate va poate salva copilul de la boli de inima si obezitate, potrivit unui studiu publicat in Jurnalul Asociatiei Americane a Dieteticienilor.

Rae-Ellen Kavey, conducatoarea cercetarii, atrage atentia ca majoritatea copiilor isi iau cea mai mare parte a caloriilor din bauturile carbogazoase indulcite cu zahar, glucoza sau dextroza.


Problema cea mai mare este ca, din lipsa activitatii fizice, apare un dezechilibru intre aportul si consumul de calorii, ajungandu-se de cele mai multe ori la obezitate. Potrivit unei statistici recente, o treime din copiii americani au ajuns sa aiba aceasta problema de greutate.

In mod particular, cercetatoarea a subliniat ca fructoza combinata in mod frecvent cu glucoza reprezinta un pericol pentru sanatatea inimii.

Kavey a declarat ca obezitatea reprezinta un factor de risc enorm pentru bolile cardiovasculare, la maturitate declansandu-se arteroscleroza si alte maladii ale inimii.

De asemenea, consumul ridicat de zaharuri rafinate in copilarie duce la distrugerea metabolismului lipidelor, la presiune arteriala ridicata, rezistenta la insulina.


In concluzie, cercetatoarea recomanda adoptarea unui stil de viata sanatos inca din copilarie, pentru a evita probleme grave, chiar boli fatale la maturitate.

Citeste jurnalul.ro

În articolul

Zaharul imbolnaveste inima

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Nu te mai satură Dumnezeu! Te ia dracu!". Copilă de 13 ani, călcată în picioare de două adolescente, în Roman. Martorii, amuzați copios
a1.ro
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
MediCOOL
Hernia inghinală. Ce este, cauze, simptome și tratament
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Băuturi bogate în potasiu. Cum îți pot completa dieta
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x