5 idei simple de cină vegetariană

Publicat pe 16.07.2021 la 07:01 Actualizat pe 16.07.2021 la 14:16

Tot mai multe persoane optează, în ultimul timp, pentru un stil de viață vegetarian sau vegan. Indiferent că faci parte din această categorie, ori îți dorești o masă ușoară, care să nu conțină carme, aceste idei simple de cină vegetariană sunt oricând o bună sursă de inspirație.

Bol negru cu hummus și lipie

Platou Hummus

Shutterstock

După o zi obositoare de muncă, pregătirea cinei poate reprezenta o adevărată corvoadă. Dacă dorești și un preparat lipsit de carne ori proteină animală, lucrurile par să se complice și mai tare.

Există însă câteva combinații salvatoare. Rețete simple, care îți vor scuti din timp și, în același timp, vor fi o adevărată încântare pentru papilele gustative.

5 idei simple de cină vegetariană

1. Bol vegetarian în stil Teriyaki cu quinoa

Pentru necuoscători, Teriyaki este o tehnică de gătit, preluată din bucătăria japoneză. Preparatele sunt fierte sau făcute pe grătar cu sos de soia și zahăr. Sosul Teriyaki este realizat întocmai din aceste ingrediente minune, are un gust dulceag și se folosește, în general, pentru preparatele din pui sau sushi. El poate fi însă delicious și în combinații vegetariene, precum cea de față.

Ingrediente

Mod de preparare

Pune quinoa la fiert. Între timp, sotează legumele proaspete în sosul teriyaki. Amestecă totul într-un bol și ai obținut o cină completă: nutritivă și plină de savoare. În mod special nu a fost ales orezul, deoarece acesta se servește mai bine, în combinație cu carnea. Explicația? Quinoua reprezintă o sursă bogată de protein vegetariene, pe care orezul nu le conține, scrie site-ul Eat This.

2. Platou Hummus

Ingrediente

Mod de preparare

Așa cum am spus deja, după o zi lungă, doar gândul de a găti ceva este epuizant. Soluția salvatoare: o caserolă de hummus, cumpărată gata preparată din magazine. Pentru a te răsfăța puțin, așază ingredientele pe un platou și te vei simți ca și cum ai lua cina la restaurant.

Taie câteva legume proaspete, precum roșii cherry și savurează totul împreună cu o felie de pâine intergală sau o lipie.

3. Lasagna vegetală de linte verde

Lasagna este un adevărat deliciu al bucătăriei italiene. Dacă îți dorești ceva mai deosebit decât clasicele paste, acesta este răspunsul. Și după cum am scris, nu, nu trebuie să fie cu carne. Totuși, acesta este un preparat vegetarian, nu vegan, întrucât brânzeturile fine topite vor da întreaga savoare.

Ingrediente

Mod de preparare

Pune lintea la fiert. Între timp, feliază legumele tale preferate precum: ardei, vinete sau dovlecei. Călește legumele într-o tigaie. Pune foile de lasagna într-un vas termorezistent. Pune pe mai multe straturi sosul de roșii, legumele și brânzeturile.

Lasagna se lasă la copt în jur de 30 minute, în cuptorul preîncălzit la 200°C.

4. Salată de dovlecei, fasole și bulgur

Dacă nu ai mai auzit până acum, bulgurul este un aliment din cereal, obținut din crupe crăpate și parțial fierte ale mai multor specii de grâu. Provine din Orientul Mijlociu, iar gustul său aduce cu cel al nucilor.

Ingrediente

Mod de preparare

Nu numai că acest fel de mâncare este foarte simplu degătit, dar este și extrem de versatil. Resturile de la cină ar putea fi incorporate și în alte feluri de mâncare. Pentru început, se combină uleiul de măsline, oțetul, sarea și piperul într-un castron, după gust.

Se amestecă apoi cu dovleceii, fasolea și migdalele. Permite aromelor să se amestece, până când dovleceii încep să se înmoaie. Ulterior, adăugă bulgurul și amestecă-l cu brânza. Opțional, se poate servi pe un pat de varză.

5. Mini pizza vegetală și salată

O pizza consumată la ceas de seară te poate face să te simți vinovată, dacă ții la siluetă. Totuși, te poți răsfăța cu variant în miniature, asortată, de ce nu, cu o salată.

Ingrediente

Mod de preparare

Cuptorul trebuie să fie preîncălzit la 200 de grade Celsius. Mini-aluatul de unge cu sos de roșii, se pune mozzarella deasupra și legumele tocate mărunt și se lasă la copt, timp de doar 10 minute. Între timp, prepare-ți o salată sățioasă, care să vină în completarea mini-pizzei.

Poftă bună!

Citește și: Rețetă de halloumi pane cu sos de roșii prăjite și ierburi aromatice Mousse aromat cu ciocolată și biscuiți

În articolul

5 idei simple de cină vegetariană

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 26 aprilie 2024. Gemenii încep un proiect nou. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Reacţia unui turist belgian care a mers pentru prima dată cu Mocăniţa în Bucovina: "Doamne! Ce am făcut să merit?"
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Catine
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
useit.ro
De ce îți merge atât de greu telefonul. Experții au dezvăluit motivele reale
as.ro
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
MediCOOL
Ce este un RMN, când este indicat și cum te pregătești pentru el
Spynews
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
DeParinti
5 semne că adolescentul este dependent de telefon
MediCOOL
Obiceiuri sănătoase pentru a trăi mult. Cum îți pot crește durata de viață
HelloTaste
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
x