Noua recomandari pentru prevenirea toxiinfectiilor alimentare de Pasti
Publicat pe 21.04.2014 la 11:34 Actualizat pe 21.04.2014 la 15:47
Directia de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti face zece recomandari care ne ajuta sa prevenim toxiinfectiile alimentare si alte boli care apar frecvent in perioada Sarbatorilor Pascale.
1. Consumati numai carne cumparata din reteaua de magazine publice;
2. Nu consumati carne care provine din taieri clandestine, ambulante;
3. Nu consumati carne insuficient tratata termic;
4. Nu folositi oua de rata/gasca la prepararea cremelor, prajiturilor, maionezei;
5. Nu uitati sa va spalati bine pe maini cu sapun inainte de a prepara alimentele;
6. Pastrati la frigider alimentele usor alterabile: carnea, pestele, ouale, maioneza, cremele;
7. Nu pastrati alimentele preparate langa cele nepreparate (carne cruda langa cea preparata, mezeluri, preparate traditionale din carne de miel);
8. Nu achizitionati bauturi alcoolice traditionale (vin, tuica) de la comercianti ambulanti;
9. Aveti grija ce si cat mancati.
Citeste si jurnalul.ro!
foto: media.rd.com