CulTour 2021 difuzează un interviu în memoria marelui sportiv Ivan Patzaichin, care a încetat din viaţă

Publicat pe 09.09.2021 la 17:56 Actualizat pe 09.09.2021 la 18:10

Cristina Ciobănașu și Vlad Gherman prezintă joi la CulTour un interviu în memoria regretatului sportiv Ivan Patzaichin, care a încetat din viaţă duminică, la vârsta de 71 de ani, din cauza unei boli incurabile. Urmărim împreună un interviu de suflet.

Ivan Patzaichin

CulTour 2021

Ivan Patzaichin, unul dintre cei mai mari sportivi ai României, a murit pe 5 septembrie 2021. El s-a născut la 26 noiembrie 1949, la Mila 23, în judeţul Tulcea.

Interviu cu Ivan Patzaichin, regretatul campion al României

Fost canoist, multiplu campion olimpic s-a stins din viață după o îndelungată luptă cu boala. Acesta era internat de mai bine de o lună la Spitalul Elias din București.

Despre Ivan Patzaichin se pooate vorbi ore în șir, însă vom rezuma în câteva cuvinte viața campionului și vă lăsăm să urmăriți un interviu de suflet cu marele sportiv.

Citește și: CulTour 2021: Interviu cu Anamaria Hâncu, fondatoarea celui mai mare proiect social de mediu, din țara noastră: "Let's Do It, Romania"

El și-a început cariera sportivă la 17 ani, la Clubul Dinamo, inspirat de alți oameni ai Deltei care înregistraseră succese la competiţiile internaţionale în probele de vâslit. În doar un an și jumătate de la sosirea la București, a câștigat prima medalie olimpică de aur la Jocurile Olimpice din Mexic, în octombrie 2018, la proba de canoe 2, 1000 m, împreună cu Serghei Covaliov, se arată pe site-ul oficial al acestuia.

Acesta a fost cvadruplu laureat cu aur la Jocurile Olimpice de vară din 1968, 1972, 1980 şi 1984 şi triplu laureat cu argint, conform news.ro.

Canoistul Ivan Potzaichin, prezent la cinci ediţii ale Jocurilor Olimpice, a cucerit nu mai puţin de şapte medalii olimpice, patru de aur şi trei de argint şi a participat la 11 ediţii ale campionatelor mondiale, cucerind 22 de medalii dintre care opt de aur. În probele de canoe dublu i-a avut coechipieri pe Serghei Covaliov, Petre Capusta şi Toma Simionov, potrivit news.ro.

Citește și: CulTour 2021: Nuami Dinecu, despre cele mai frumoase amintiri din timpul școlii. CulTour vă invită să ascultați povești din călătoria în universul cunoașterii

Ivan Potzaichin, dar cunoscut ca Patzaichin, a intrat în istoria olimpismului drept "Campionul cu pagaia ruptă". La Jocurilor Olimpice de la Munchen, în 1972, în seriile întrecerilor de la canoe simplu pe 1000 m (C1 - 1000 m), lui Ivan Potzaichin i s-a rupt pagaia la numai câţiva metri după start, a scris news.ro. În condiţiile în care arbitrii nu au oprit cursa (potrivit regulamentului), românul a vâslit cu ciotul de pagaie şi a încheiat cursa, în aplauzele spectatorilor.

În articolul CulTour 2021 difuzează un interviu în memoria marelui sportiv Ivan Patzaichin, care a încetat din viaţă:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 16 aprilie 2025. Balanțele își regăsesc pofta de viață. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Sfânta şi Marea Miercuri din Săptămâna Patimilor. Tradiţii şi obiceiuri în ziua în care Iisus a fost trădat de Iuda
a1.ro
Care este ziua ta norocoasă în funcție de zodie în perioada 15-20 aprilie 2025, potrivit horoscopului. Află când îți merge bine
HelloTaste.ro
Cozonac Babka cu mac și nuci. Un dans între tradiție și rafinament
Catine
Cât timp se fierbe carnea de pui pentru salata de boeuf? Pașii ca să obții cea mai bună salată de boeuf
useit.ro
Blue Origin a făcut istorie cu primul echipaj feminin care a ajuns în spațiu. La bord s-au aflat Katy Perry și partenera lui Jeff Bezos
as.ro
Ce scrie, de fapt, în buletinul lui Ion Ţiriac. Care este numele real al magnatului român
MediCOOL
Cum influențează modul de preparare sănătatea organismului. Care sunt sfaturile farmaciștilor pentru o alimentație echilibrată
Spynews
Singurele imagini cu casa în care locuiește David Pușcaș: ”V-am primit în haos că aseară am făcut live” / GALERIE FOTO
DeParinti
Ajută-ți copilul să-i placă să învețe prin antrenarea creierului
MediCOOL
Ce este indicat să știi despre prăjire. Cum poți folosi această metodă de gătit într-un mod mai sănătos
HelloTaste
Ciocolată de casă în foi de napolitană – Rețetă clasică
close
x