Ioana Ginghină la CulTour: despre perioda de când era elevă și schimbările din viața ei

Publicat pe 21.09.2020 la 11:13 Actualizat pe 21.09.2020 la 11:28

Ioana Ginghină ne-a povestit într-un interviul CulTour despre toate amintirile de pe vremea când era elevă și despre provocările prin care trece cu fiica ei, Ruxandra.

Nu-mi mai aduc aminte detalii, dar țin minte sentimentul. Întotdeauna voi rămâne cu sentimentele.

Ioana își aduce aminte cu plăcere de dorința puternică pe care o avea de a merge la școală. O încânta foarte mult ideea de a crește, de a trece la o altă etapă a vieții. Sentimentul de emoție trăit în copilărie, îi revenea de fiecare dată când Ruxi începea un nou an școlar.

Eram o elevă descurcăreață.

Actrița încearcă mereu să-și facă fetița să fie mult mai conectată cu mediul școlar, și nu neapărat din punct de vedere academic, cât punct de vedere al socilizării și dezvoltării. Ioana Ginghina susține cu tărie că la școală înveți și școala vieții, nu doar materia predată. Aceasta este de părere că mersul la școală de dezvoltă ca om și te formează pentru viață. Este de părere că neînțelegeri cu alți colegi mai puternici psihic sau fizic decât ea au învățat-o să se descurce.

Am fost un copil nevinovat, care voia să se distreze.

Ioana ține minte că drumul de la școală spre casă era un prilej nou de a face o năzbâtie. Nu se mai întorcea acasă așa curățică pe haine cum plecase de acasă, din contră chiar. Ne-a povestit cu zâmbetul pe buze de unde dintre prostiioarele făcute în copilărie, când a furat bijuteriile părinților pentru a le îngropa, sperând la vremea aceea că generațiile viitoare se vor bucura de o comoară.

Am fost un copil cu o imaginație foarte bogată.

Sora Ioanei a fost la polul opus față de aceasta. Pe vremea când Ioana era pe afară la joacă, plănuind următoarea poznă, sora ei nu se dezlipea de cărțile din camera ei.

Actrița și-a dorit să urmeze drumul artei dintotdeauna, nu a avut niciun moment de dubiu. Cu toate acestea mărturisește cu regret că nu a avut profesori care să o susțină sau ghideze în această direcție. În schimb părinții ei au fost alături de ea și i-au susținut visul.

Pe vremea când eram eu elevă lucrurile stăteau diferit, nu aveam atâta libertate.

Ioana Ginghină mărturisește că în prezent are o viață destul de agitată. Aceasta are propria școală de actorie unde va începe să predea din nou, are noi proiecte în domeniul teatrului și pe lângă acestea organizează și evenimente.

Citește și: Ioana Blaj la CulTour – Despre viața de liceu și sistemul de învățământ actual Alexia Țalavutis la CulTour: despre perioada din clasa primară, generală și liceu

În articolul

Ioana Ginghină la CulTour: despre perioda de când era elevă și schimbările din viața ei

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

Cele mai noi

Cuisine • la 15:22
Sushi vegan delicios cu legume
Happy People • la 14:23
Buse Meral, superba actriță din “Ține-mă de mână”, trăiește o frumoasă poveste de dragoste
Happy People • la 13:11
Mario Cimarro are 49 de ani, dar pare că nu a îmbătrânit nicio secundă. Cum arată acum actorul
Cuisine • ieri la 13:49
2 rețete simple și delicioase ușor de întins pe pâine
Happy People • ieri la 12:40
Au trecut 22 de ani de la premiera "La Usurpadora". Cum arată acum copiii simpatici care au jucat alături de Gabriela Spanic în telenovelă
Happy People • ieri la 11:40
Marlene Favela, protagonista din telenovela "Gata Salvaje", are o fetiță adorabilă. Micuța are 1 an și este deja vedetă pe Instagram