Ioana Blaj la CulTour – Despre viața de liceu și sistemul de învățământ actual

Publicat pe 18.09.2020 la 14:10 Actualizat pe 21.09.2020 la 09:32

Ioana Blaj, actrița din serialul Sacrificiul, ne-a povestit ieri într-un interviu CulTour despre prima zi de școală și copilăria ei.

Ioana Blaj la CulTour – Despre viața de liceu și sistemul de învățământ actual

Ioana Blaj la CulTour – Despre viața de liceu și sistemul de învățământ actual

Ioana își amintește că avea mari emoții. Cel mai mare sprijin în viața ei de școlăriță l-a găsit în sora ei mai mare care o susținea foarte mult și o ajuta la teme.

Cele două se jucau de-a învățătoarea și eleva, iar sora Ioanei se purta cu ea exact ca o mamă. Ioana a fost o elevă studioasă și familia ei aștepta mereu să ia premiul I.

Cu toate astea, Ioana nu a fost tocmai modelul de copil cuminte. Ea povestește că a făcut și năzbâtii, jucându-se cu colegii în laboratorul de biologie și participând iarna la bătăi cu bulgări.

Am mâncat furnici la școală.

Legat de banchetul din clasa a VIII-a, Ioana dezvăluie că are multe amintiri.

Îmi amintesc perfect cum eram îmbrăcată, cum m-am distrat, cu cine m-am distrat.

Cu părere de rău, Ioana spune că îi compătimește pe cei care au terminat anul acesta liceul și școala generală și nu s-au putut bucura de banchete.

Mi se pare așa că ți-au furat un drept.

Ioana se gândește și cum o sa le fie copiilor ei în acest sistem de învățământ. Unul dintre băieți a intrat primul an la școală, iar celălalt primul an la grădiniță. Ioanei îi e teamă mai ales de adaptarea celui mic, în special acum când trebuie să fie respectate toate măsurile de igienă.

Eu cred că trebuie să învățăm să trăim cu el, spune Ioana despre coronavirus.

Cu toate măsurile de siguranță și igienă luate, viața trebuie să meargă mai departe și noi trebuie să ne întoarcem la obiceiurile de dinainte de pandemie.

Dacă nu vom avea niște copii educați și dacă nu vom plusa pe partea asta de educație, nu ne văd bine ca societate și (…) trebuie să facă școală și să învețe lucruri.

Ioana e îngrijorată de felul în care băiețelul ei de 3 ani se va adapta la noul spațiu în care va merge și la noua normalitate impusă. Ea vrea să aibă grijă de sănătatea lui emoțională. Cu toate acestea, ea crede în sistemul de învățare britanic pe care l-a ales pentru copii ei și chiar dacă va fi să treacă din nou la școala online, ea e sigură că cei mici vor învăța ce trebuie.

Rememorând perioada din școală, Ioana își amintește cum una dintre profesoarele ei a sfătuit-o să se facă actriță după ce ea a organizat o serbare. Actrița mărturisește că cel mai mult i-a plăcut să studieze literatură, materie la care a fost și olimpică.

În liceu, cea mai mare problemă a ei a fost matematica. Ea a urmat liceul la Brașov unde a fost nevoită să stea departe de părinții ei, singură. Ioana își amintește cu drag cum a reușit să obțină premiul de Miss Boboc la balul liceului.

În ciuda preferințelor părinților ei, Ioana și-a urmat visul și a devenit actriță. Chiar dacă Ioana a urmat ASE-ul, ea a luptat din greu să urmeze și studiile facultății de actorie. Chiar dacă în liceu nu s-a distrat prea mult, Ioana mărturisește că pe parcursul facultății, la UNATC, a fost o aventură.

Citește și: Alexia Țalavutis la CulTour: despre perioada din clasa primară, generală și liceu Ioana Chicet-Macoveiciuc la CulTour partea a-II-a: despre educația și temele copilului

În articolul

Ioana Blaj la CulTour – Despre viața de liceu

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

Cele mai noi

Happy Films • la 14:22
Happy Channel dă startul sezonulul rece, cu cele mai bune filme de Crăciun
Happy People • la 11:52
Gabriela Spanic se confruntă cu una dintre cele mai triste perioade din viața ei
Happy People • la 11:31
Jacky Bracamontes, apariție spectaculoasă pe covorul roșu la Billboard Latin Music Awards
Happy People • la 11:07
Juan Soler, de nerecunoscut la vârsta de 54 de ani
Cuisine • ieri la 15:22
Sushi vegan delicios cu legume
Happy People • ieri la 14:23
Buse Meral, superba actriță din “Ține-mă de mână”, trăiește o frumoasă poveste de dragoste