Marcel Iureș, o poveste de om: ”Eram în spital, bolnav, și am zis că nu am făcut mare lucru în viață”
Publicat pe 15.05.2018 la 15:49 Actualizat pe 24.08.2018 la 19:33
Maestrul Marcel Iureș este invitatul Irinei Margareta Nistor la ”CineCOOL”, pastila de cinematografie din cadrul emisiunii ”PoveștiCOOL”, difuzată de Happy Channel.
Despre Marcel Iureș se poate spune că este ”o poveste de om”. Actorul cu o carieră uriașă a dus numele României în repetate rânduri pe buzele marilor producători de film și actori din Cetatea Filmului. Numele lui nu mai are nevoie de nicio prezentare la Hollywood, dar nici în România.
Maestrul este invitatul Irinei Margareta Nistor la ”CineCOOL”, pastila de teatru și de cinematografie din cadrul emisiunii ”PoveștiCOOL”, difuzată de Happy Channel.
”Eram în spital, bolnav, și am zis că nu am făcut mare lucru în viață... aveam 22-23 de ani... și am zis că trebuie să mă duc în locul unde îmi era cel mai teamă: pe scenă. Muream și înviam de emoție, de trac”, a povestit Marcel Iureș cum a luat decizia de adeveni actor.
Despre noul DVD cu filmul „Octav”, dar și cu imagini de culise, despre Marcel Iureș, aflați mai multe din clipul de mai jos.
Marcel Iureș a primit de două ori titlul de cel mai bun actor de teatru din România. Activitatea sa artistică este legată în principal de teatru. Joacă în zeci de filme și piese de teatru românești, dar numele său a fost pe genericul multor pelicule internaționale, alături de actori de renume. Cariera internațională a lui Marcel Iureș este legată de câteva roluri în filme, dintre care cele mai cunoscute:Amen, Războiul lui Tom Hart, Misiune: Imposibilă, Interviu cu un vampir: Cronicile Vampirului și Pacificatorul.
A fost studentul lui Marin Moraru, iar în 1978 a debutat la Teatrul Național din Cluj. Din 1981 până în 1991 a jucat la Teatrul Bulandra, iar în 1994 devine actor liber profesionist. Tot în 1994 începe și cariera internațională de film. În 1998 și 2001 a fost premiat de UNITER, pentru cel mai bun actor. În 2003 a primit premiul UNITER de excelență pentru fondarea Teatrului Act.