TREBUIE să afli povestea reală! Ce a scris Lisa Jakub după moartea lui Robin Williams
Publicat pe 14.08.2014 la 21:08 Actualizat pe 14.08.2014 la 21:10
Lisa Jakub a jucat alături de Robin Williams în celebrul film Mrs. Doubtfire. Ea a interpretat rolul fiicei celei mari, Lydia.
Lisa Jakub a jucat alături de Robin Williams în celebrul film Mrs. Doubtfire.
Ea a interpretat rolul fiicei celei mari, Lydia.
Robin Williams îi era tată atât în film cât și în viața reală.
Când frumoasa brunetă – care acum nu mai este actriță – a fost distribuită în film, avea numai 14 ani. Pe timpul filmărilor, din cauza absențelor pe care le înregistra, conducerea școlii a decis să o exmatriculeze.
Ei bine, Robin asemeni personajului său din Good Will Hunting, credea că cei mici trebuie să învețe de la oameni și nu doar din cărți.
El a decis să o ajute și să trimită o scrisoare instituției, explicând de ce ar trebui să reconsidere decizia.
În urma evenimentelor petrecute, Lisa a trimis un mesaj sfâșietor:
“Robin Williams a murit astăzi.
Pare ireal să scriu asta.
Dar din moment ce scrisul este calea de a ne face înțeleși – am ales să scriu.
Toată lumea scrie pe rețelele de socializare și merge pe la show-uri tv să declare cât de minunat și talentat era Robin.
Da. Era. Dar acest lucru nu este ceea ce adoram la el. Ci faptul că era o persoană incredibil de umană.
Când aveam 14 ani, am filmat alături de el cinci luni, iar cei ce la școală nu erau prea fericiți în legătură cu acest lucru. Profesorii mei nu erau pregătiți să aibe de-a face cu un elev care nu respecta regulile. Deci, în perioada filmărilor, m-au exmatriculat.
A fost devastator. M-am simțit ca o ciudată. Respinsă. Când am ajuns pe platourile de filmare, Robin a observat că eram supărată și m-a întrebat ce am. I-am explicat ceea ce se întâmplase, iar a doua zi mi-a dat o scrisoare pe care o scrisese pentru cadrele didactice de la școala mea. Le explica că îmi voi continua studiile, dar voi urma și o carieră. Le povestea cât de mult munceasc și le cerea să reconsidere decizia și să îmi permită să mă întorc la ore.
Când i-am spus că nu cred ca ei să se răzgândească, el a venit cu replica “E un fel de Amnesty International. Școala asta trebuie afle că oamenii știu adevărul.”
Școala a înrămat scrisoarea. Au pus-o în biroul principal. Dar nu m-au reprimit.
Iată ce contează din această poveste:
Robin a fost acolo pentru mine. A fost de partea mea. Aveam 14 ani, însă înţelegeam că era o industrie plină de oameni ce înjunghiau pe la spate. Şi era foarte clar că Robin îmi lua apărarea.
Ştiu că i-am mulțumit la acea vreme, însă acum pare insuficient.
Asta și pentru că nu mai vorbisem cu Robin de foarte multă vreme. Am crezut întotdeauna că se va ivi o ocazie să-i spun cum acea scrisoare a sa mi-a schimbat viața. Trebuie să aperi ceea ce contează. Chiar dacă încercarea nu reușește, măcar ai încercat. Ai spus adevărul. Ai avut grijă de prieteni. Ai luptat.
Niciunul dintre noi nu știe ce fel de luptă a dus Robin. Însă știu că nu era una comună. Se spune că 16 milioane de americani se luptă cu depresia. M-aș include și pe mine în statistică. Este real și nu e rușinos. Ți se acordă ajutor.
Poți reveni la lumină, poți spune adevărul, poți merge la întâlniri, îți poți face prieteni.
Nimeni dintre noi nu este singur.
Și dacă ai pe cineva în viața ta căruia să îi fi recunoscător sau cineva căruia să îi scrii o scrisoare, fă-o.
Spune-i că te-a făcut să fi iubit, că te-au făcut să te simți că aparții unui loc și că nu ești un ciudat.
Spune-le toate acestea.
Spune-le azi. ”