Apa noastră cea de toate zilele: 6 efecte pozitive asupra organismului

Publicat pe 21.02.2014 la 10:58 Actualizat pe 22.02.2014 la 10:58

Din punct de vedere științific, apa înseamnă viață, dar dincolo de faptul că este esențială existenței noastre, apa ne ajută în mai multe moduri să avem o stare de sănătate excelentă.

Din punct de vedere științific, apa înseamnă viață, dar dincolo de faptul că este esențială existenței noastre, apa ne ajută în mai multe moduri să avem o stare de sănătate excelentă.

Ne ajută să slăbim

Consumul de apă poate crește capacitatea corpului de a arde grăsimi. Mai mult, cei care beau un pahar de apă înainte de fiecare masă devin sătui mai repede și mănâncă mai puțin. Apa este extrem de importantă pentru că orice formă ușoară de deshidratare încetinește metabolismul cu până la 3%.

Sănătatea inimii

Vorbind de lucrurile esențiale vieții… dacă bei zilnic suficientă apă, acest lucru te ajută să ai grijă de inima ta. Un studiu realizat pe o perioadă de 6 ani a arătat că cei care beau mai mult de șase pahare de apă pe zi sunt cu 41% mai feriți de un infarct decât cei care beau mai puțin de două pahare cu apă pe zi. Mai mult, consumul de apă reduce și riscul apariției cancerului de colon cu 45 la sută, cel al vezicii urinare cu 50 la sută și reduce și riscul de cancer la sân.

Previne durerea de cap

Apa este eficientă în prevenirea migrenelor. Motivul are legătură cu deshidratarea care se resimte prin stârnirea sau accentuare durerilor de cap. De aceea, dacă suferiți de migrene, un posibil motiv poate fi acela că nu beți suficient de multă apă.

Ajută la funcționarea creierului

Creierul are nevoie de mult oxigen pentru a funcționa normal, iar prin consumul de apă te asiguri că îi oferi tot ceea ce are nevoie. Cei care beau între 8 și 10 pahare de apă pe zi își pot îmbunătăți funcțiile cognitive ale creierului cu până 30 la sută. Pe de altă parte, deshidratarea cu doar 1% din greutatea corporală reduce funcțiile gândirii, de aceea hidratarea este foarte importantă pentru a da randament.

Te îmbogățește

Apa este mai ieftină decât sucurile acidulate sau naturale, decât cafeaua sau cappucino. Dacă apa de la robinet nu este potabilă, cumpără un filtru care să o curețe. Încearcă să bei apă ori de câte ori îți este sete în locul altor băuturi răcoritoare.

Te ajută să fii alert la muncă

Dacă te simți obosit în timpul zilei, află că cea mai comună cauză este deshidratarea. De aceea, dacă vrei să ai parte de un pui de somn în miezul zilei, bea un pahar de apă. Te va ajută să fii alert și să te poți concentra mai bine asupra a ceea ce faci.

Foto: hepta.ro




În articolul

Apa noastră cea de toate zilele: 6 efecte pozitive asupra organismului

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 21 aprilie 2024. Racii se pot confrunta cu probleme în relația de cuplu. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
a1.ro
Unde ar fi fost găsit soțul Mariei Roman, conform surselor Antena Stars. Bărbatul a fost dat dispărut pe 16 aprilie
HelloTaste.ro
Clătite de post cu apă minerală. Desertul perfect și ușor de preparat
Catine
Zodii care sunt foarte bune la vânzări. Nativii care au latura comercială în natura lor
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Cum a reacţionat cel care a preluat şefia clanului Corduneanu, după înmormântarea „Stăpânului Moldovei”
MediCOOL
Cele mai bogate alimente în fibre. Cum le poți consuma
Spynews
Oana Lis a început să-și vândă lucrurile din casă! Soția lui Viorel Lis, apel disperat: ”Am probleme mari de rezolvat” / FOTO
DeParinti
Trăsături de personalitate asociate traumelor din copilărie
MediCOOL
6 semne că ai deficit de progesteron. De ce este important acest hormon
HelloTaste
4 diete care ar putea să prevină semnele îmbătrânirii. Ce să consumi pentru un corp sănătos
x