Zece alimente pe care NU trebuie să le păstrezi în frigider

Publicat pe 15.05.2014 la 09:31 Actualizat pe 15.05.2014 la 10:05

POate părea ciudat, dar este pe cât se poate de adevărat. Există unele alimente pe care nu ar trebui să le păstrăm în frigider pentru că-și pierd savoarea și chiar se strică mai repede


Poate părea ciudat, dar este pe cât se poate de adevărat. Există unele alimente pe care nu ar trebui să le păstrăm în frigider pentru că-și pierd savoarea și chiar se strică mai repede.

Așa că, pe unele dintre ele, este preferabil să le lăsăm afară.

1. Roșiile - aerul rece al frigiderului le transformă, își schimbă textura și nu mai ajung la maturitate. Așa că nici gustul nu mai este așa cum ar trebui

2. Cartofii - dacă-i ții la temperaturi scăzute, amidonul se transformă în zaharuri. Cel mai indicat ar fi să fii păstrezi în pungi de hârtie și așa se vor menține sănătoși mai mult timp.

3. Pâinea - în frigider, se întărește foarte repede. Cel mai bine se păstrează întro plasă de pânză, pentru că în cea de hârtie se usucă, iar în cea de platic se transformă în gumă/

4. Cafeaua - își va pierde toată savoarea dacă va fi ținută în frigider și în plus, va "strânge" toate mirosurile celorlalte alimente. Experții spun să păstrăm cafeaua în locuri fresh dar întunecate

5. Mierea - la temperaturi joase se cristalizează, trebuie păstrată în afara frigiderului, la temperatura camerei, dar închisă foarte bine pentru a-și menține proprietățile

6. Uleiul de măsline - trebuie ținut într-un loc cu aer, dar departe de lumină, niciodată în frigider, pentru că ar face condens imediat.

7. Ceapa - nu se păstrează niciodată la frigider pentru că se înmoaie și pare că se udă. Practic, se strică și nu mai este bună de mâncat. Trebuie ținute afară, dar separat de cartofi.

8. Usturoiul - la fel, se înmoaie și devine umed, iar cel mai indicat este să fie păstrați, ca și pâinea, într-o pungă de pânză.

9. Fructele tropicale - își schimbă culoarea, devin negricioase, iar pulpa lor se tranformă într-o pastă. Specialiștii recomandă să nu fie păstrate la temperaturi mai joase de 10 grade Celsius.

10. Ciocolata - se întărește, obține, din cauza frigiderului, acea pojghiță albă și își schimbă gustul. Mai bine o depozitați undeva la rece, unde să poate fi savurată cu plăcere.

Deci, trebuie să fim atenți și să ne gândim de două ori înainte să mai introducem unele alimente în frigider!

În articolul

Zece alimente pe care NU trebuie să le păstrezi în frigider

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 11 aprilie 2025. A venit timpul ca Berbecii să ia atitudine. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Care au fost urmările după ce Ponta şi-a inundat ţara, în 2014, pentru a scăpa Serbia. Fostul premier a fost numit ulterior consilier al lui Aleksandar Vucic
a1.ro
Cum arată mormântul Laurei Stoica la 19 ani de la teribilul accident. Mama ei a făcut parastas: „La cimitir la ea nu ajung des”
HelloTaste.ro
Piure de cartofi cu sos de leurdă. Rețetă savuroasă și hrănitoare
Catine
Cozonac de post cu suc de portocale. Rețeta delicioasă care te va cuceri
useit.ro
Primul sistem de operare creat de Bill Gates și Paul Allen poate fi descărcat de oricine acum: „E cel mai cool cod pe care l-am scris vreodată
as.ro
Românul celebru care a renunţat la tot şi s-a apucat de asigurări: „Erau oameni mizerabili”
MediCOOL
Cum se tratează cicatricile post-acneice. Care sunt cauzele acestor simptome dermatologice
Spynews
Karmen Minune s-a confruntat cu probleme de sănătate în Asia Express! Concurenta a alergat cu perfuzia în mână: ”Am avut frisoane”
DeParinti
Rețete de mâncăruri vegetariene pentru copii
MediCOOL
Semnele expunerii cronice la soare. Ce poți face pentru a-ți proteja pielea
HelloTaste
Ciorbă de ștevie cu lobodă și leuștean
close
x