Zece alimente pe care NU trebuie să le păstrezi în frigider
Publicat pe 15.05.2014 la 09:31 Actualizat pe 15.05.2014 la 10:05
POate părea ciudat, dar este pe cât se poate de adevărat. Există unele alimente pe care nu ar trebui să le păstrăm în frigider pentru că-și pierd savoarea și chiar se strică mai repede
Poate părea ciudat, dar este pe cât se poate de adevărat. Există unele alimente pe care nu ar trebui să le păstrăm în frigider pentru că-și pierd savoarea și chiar se strică mai repede.
Așa că, pe unele dintre ele, este preferabil să le lăsăm afară.
1. Roșiile - aerul rece al frigiderului le transformă, își schimbă textura și nu mai ajung la maturitate. Așa că nici gustul nu mai este așa cum ar trebui
2. Cartofii - dacă-i ții la temperaturi scăzute, amidonul se transformă în zaharuri. Cel mai indicat ar fi să fii păstrezi în pungi de hârtie și așa se vor menține sănătoși mai mult timp.
3. Pâinea - în frigider, se întărește foarte repede. Cel mai bine se păstrează întro plasă de pânză, pentru că în cea de hârtie se usucă, iar în cea de platic se transformă în gumă/
4. Cafeaua - își va pierde toată savoarea dacă va fi ținută în frigider și în plus, va "strânge" toate mirosurile celorlalte alimente. Experții spun să păstrăm cafeaua în locuri fresh dar întunecate
5. Mierea - la temperaturi joase se cristalizează, trebuie păstrată în afara frigiderului, la temperatura camerei, dar închisă foarte bine pentru a-și menține proprietățile
6. Uleiul de măsline - trebuie ținut într-un loc cu aer, dar departe de lumină, niciodată în frigider, pentru că ar face condens imediat.
7. Ceapa - nu se păstrează niciodată la frigider pentru că se înmoaie și pare că se udă. Practic, se strică și nu mai este bună de mâncat. Trebuie ținute afară, dar separat de cartofi.
8. Usturoiul - la fel, se înmoaie și devine umed, iar cel mai indicat este să fie păstrați, ca și pâinea, într-o pungă de pânză.
9. Fructele tropicale - își schimbă culoarea, devin negricioase, iar pulpa lor se tranformă într-o pastă. Specialiștii recomandă să nu fie păstrate la temperaturi mai joase de 10 grade Celsius.
10. Ciocolata - se întărește, obține, din cauza frigiderului, acea pojghiță albă și își schimbă gustul. Mai bine o depozitați undeva la rece, unde să poate fi savurată cu plăcere.
Deci, trebuie să fim atenți și să ne gândim de două ori înainte să mai introducem unele alimente în frigider!