DUMINICA, 05 NOIEMBRIE 2017

5 trucuri ingenioase pentru a găti mâncăruri delicioase mai repede

 Pregătirea mesei durează uneori și ore întregi, mai ales dacă vrei să prepari și un desert. Iar când trebuie să gătești zilnic, pregătirea cinei îți poate răpi tot timpul liber.

Dacă te-ai săturat de timpul petrecut în bucătărie și, de multe ori, ți-ai dori să ai un aparat-minune care să pregătească masa în locul tău, trebuie să știi că există unele trucuri prin care poți găti mai rapid. Bucătarii profesioniști au dezvăluit câteva secrete cu ajutorul cărora fac față numărului mare de comenzi din restaurante:

Ajutorul de nădejde din orice bucătărie modernă

Aparatele electrocasnice ne-au ușurat enorm munca din bucătărie. Decongelatul, felierea legumelor, amestecul ingredientelor sunt operațiuni pe care le poți face în doar câteva secunde, dacă ai aparatul potrivit. Din fericire, electrocasnicele nu mai sunt un lux, iar acum poți găsi unele la prețuri foarte mici. Este suficient să arunci o privire peste aceste electrocasnice pe elefant.ro și vei descoperi o mulțime de aparate de nădejde pentru o gospodină. Ce spui de un „slow cooker” modern, în care doar pui ingredientele, iar de restul se ocupă el? Sau un multicooker versatil, în care poți prepara mese la fel de gustoase ca la restaurant?

Tigăile vechi, motivul pentru care alimentele se prepară greu

Orice tigaie, indiferent de materialul din care este fabricată, se deteriorează în timp și nu mai gătește rapid și uniform alimentele. Astfel, ajungi să pierzi mult timp reglând flacăra aragazului, preocupată să nu arzi carnea sau legumele. Potrivit revistei de lifestyle Bicycling, tigăile vechi ar trebui înlocuite cu unele de tip Wok, care au dimensiuni mai mari și îți permit să prepari alimentele mai rapid, având în același timp un mai mare control asupra temperaturii.

Nu mai pierde timpul cu felierea legumelor

Preferăm legumele proaspete celor congelate, pentru că avem senzația că acestea sunt mai bogate în nutrienți și vitamine. Însă specialiștii au demonstrat exact contrariul: prin congelare, nutrienții sunt conservați mai bine decât în legumele din supermarket, întrucât acestea își pierd o parte din valoarea nutrițională din cauza condițiilor în care sunt transportate și depozitate. Așadar, vei scuti foarte mult timp și te vei bucura de același gust al legumelor și dacă le cumperi deja feliate și congelate.

Pregătește-ți corespunzător spațiul de lucru

Ai observat în emisiunile despre gătit cum bucătarii au toate ingredientele așezate pe masă, în fața lor, în boluri? Poate ai crezut că aceasta este o modalitate de a face emisiunea mai atractivă, însă adevărul este că o astfel de practică te poate ajuta să gătești mai repede și să nu faci la fel de multă mizerie în bucătărie. Alege toate ingredientele din frigider, spală-le cu apă din abundență, apoi organizează-le în boluri. Astfel, nu va trebui să te tot ridici de pe scaun pentru că ai uitat un ingredient anume și vei pregăti mâncarea mult mai repede.

Folosește mai des cuptorul decât ochiurile aragazului

Cei care vor să își prepare rapid ceva de mâncare aleg poate cea mai nocivă modalitate de a găti: prăjirea în baie de ulei. Cartofii prăjiți și carnea încinsă în ulei nu numai că sunt adevărate bombe calorice, dar nu au niciun aport nutrițional considerabil, întrucât vitaminele și mineralele sunt distruse prin prăjire. Mult mai gustoase și mai rapide sunt cinele preparate la cuptor. Avantajele sunt numeroase: nu mai trebuie să feliezi carnea, care se gătește încet și uniform în cuptor, poți pune în tavă legumele tăiate pe jumătate, iar condimentele pe care le folosești își arată adevărata aromă atunci când au suficient timp pentru a pătrunde în alimente. În plus, aceasta este o metodă grozavă de a găti fără să pierzi ore întregi în bucătărie.

Tu cum reușești să scutești timp în bucătărie? Care dintre sfaturile de mai sus ți se pare cel mai util?

Sursă foto: Shutterstock/Copyright: Monkey Business Images

COMENTARII

Masa de sărbătoare - secrete pentru cele mai savuroase preparate din carne

acum 43 zile

Este cert, cunoscând tradiţiile gastronomice ale românilor, că una dintre vedetele de pe mesele de sărbătoare este carnea, consumată sub formă de friptură, cârnaţi, terină sau în diverse umpluturi. Însă care sunt secretele celei mai bune și gustoase fripturi sau ale unei umpluturi din carne savuroase?

Cum alegem vinul in functie de preparatul servit?

acum 88 zile

Nu orice fel de vin poate fi combinat cu orice fel de mancare, astfel ca inainte de a te indrepta catre o astfel de combinatie, trebuie sa te documentezi. Alegerea vinului potrivit in functie de preparat iti permite sa te bucuri de arome amplificate si mult mai intense. Ce vinuri alegi, pentru o masa de vis?

Mai e puțin până la Crăciun. Află care e secretul celor mai buni cozonaci

acum 94 zile

Curățenia generală și cumpărăturile se vor desfășura pe parcursul câtorva zile, așa că-ți vom da mai multe sfaturi culinare care să te ajute să mai câștigi puțin timp în bucătărie. Iată secretele celor mai buni cozonaci pe care să-i pregătești pentru masa festivă.

Cum faci din bucătărie un loc mai prietenos cu mediul

acum 95 zile

Dacă eşti pasionată de gătit ar trebui să ştii că această activitate nu este în general foarte prietenoasă cu mediul. Însă există mai multe metode de a face din bucătărie un loc de preparat hrana ecologic.

Metode de gătit rapide pentru preparate sănătoase

acum 120 zile

Există câteva metode de gătit rapide, care pot asigura necesarul de substanțe nutritive zilnic, prin preparate sănătoase și echilibrate.

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

DivaHair


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »