JOI, 13 APRILIE 2017

Cum se alege carnea de miel? Iată la ce anume trebuie să fii atent pentru a te asigura că aceasta este PROASPĂTĂ

Carnea de miel proaspătă trebuie să aibă culoarea roşiatică spre roz și, totodată, trebuie să fie elastică. Adică, atunci când o apeşi cu degetul, ea trebuie să revină la forma iniţială.

Dacă vi se vinde o carne de vineţie, care miroase şi prezintă mucilagii, agtunci trebuie să știți că aceasta NU trebuie cumpărată , deoarece este VECHE.

Cu cât mielul sacrificat a avut o greutate mai mare, cu atât carnea sa va fi mai gustoasă, spun veterinarii.
De asemenea, trebuie să știți că organele de miel se alterează foarte repede! De aceea se recomandă să fie gătite în ziua în care au fost cumpărate.

Pentru a avea garanția că veți cumpăra o carne ce nu prezintă riscuri de îmbolnăvire, urmăriți dacă aceasta are ștampila rotundă a Direcţiei Sanitar-Veterinară), cu tuş alimentar persistent de culoare violet și cu menţiunea “bun de consum”.

Medicii veterinari spun că un miel bun de consum este cel care a trecut de greutatea minimă de 4 kilograme în carcasă. Sub această greutate, carnea va fi mai greu de digerat.

COMENTARII

Masa de sărbătoare - secrete pentru cele mai savuroase preparate din carne

acum 43 zile

Este cert, cunoscând tradiţiile gastronomice ale românilor, că una dintre vedetele de pe mesele de sărbătoare este carnea, consumată sub formă de friptură, cârnaţi, terină sau în diverse umpluturi. Însă care sunt secretele celei mai bune și gustoase fripturi sau ale unei umpluturi din carne savuroase?

Cum alegem vinul in functie de preparatul servit?

acum 88 zile

Nu orice fel de vin poate fi combinat cu orice fel de mancare, astfel ca inainte de a te indrepta catre o astfel de combinatie, trebuie sa te documentezi. Alegerea vinului potrivit in functie de preparat iti permite sa te bucuri de arome amplificate si mult mai intense. Ce vinuri alegi, pentru o masa de vis?

Mai e puțin până la Crăciun. Află care e secretul celor mai buni cozonaci

acum 94 zile

Curățenia generală și cumpărăturile se vor desfășura pe parcursul câtorva zile, așa că-ți vom da mai multe sfaturi culinare care să te ajute să mai câștigi puțin timp în bucătărie. Iată secretele celor mai buni cozonaci pe care să-i pregătești pentru masa festivă.

Cum faci din bucătărie un loc mai prietenos cu mediul

acum 95 zile

Dacă eşti pasionată de gătit ar trebui să ştii că această activitate nu este în general foarte prietenoasă cu mediul. Însă există mai multe metode de a face din bucătărie un loc de preparat hrana ecologic.

Metode de gătit rapide pentru preparate sănătoase

acum 119 zile

Există câteva metode de gătit rapide, care pot asigura necesarul de substanțe nutritive zilnic, prin preparate sănătoase și echilibrate.

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

DivaHair


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »