JOI, 13 APRILIE 2017

Cum se alege carnea de miel? Iată la ce anume trebuie să fii atent pentru a te asigura că aceasta este PROASPĂTĂ

Carnea de miel proaspătă trebuie să aibă culoarea roşiatică spre roz și, totodată, trebuie să fie elastică. Adică, atunci când o apeşi cu degetul, ea trebuie să revină la forma iniţială.

Dacă vi se vinde o carne de vineţie, care miroase şi prezintă mucilagii, agtunci trebuie să știți că aceasta NU trebuie cumpărată , deoarece este VECHE.

Cu cât mielul sacrificat a avut o greutate mai mare, cu atât carnea sa va fi mai gustoasă, spun veterinarii.
De asemenea, trebuie să știți că organele de miel se alterează foarte repede! De aceea se recomandă să fie gătite în ziua în care au fost cumpărate.

Pentru a avea garanția că veți cumpăra o carne ce nu prezintă riscuri de îmbolnăvire, urmăriți dacă aceasta are ștampila rotundă a Direcţiei Sanitar-Veterinară), cu tuş alimentar persistent de culoare violet și cu menţiunea “bun de consum”.

Medicii veterinari spun că un miel bun de consum este cel care a trecut de greutatea minimă de 4 kilograme în carcasă. Sub această greutate, carnea va fi mai greu de digerat.

COMENTARII

Ce nu stiai despre pizza: 10 curiozitati

acum 32 zile

Exista lucruri pe care cu siguranta nu le-ai aflat pana acum despre pizza. Afla, din randurile de mai jos, cateva curiozitati despre aceasta delicatesa, care iti vor atrage atentia.

5 secrete pentru gogosi perfecte!

acum 39 zile

Cu ciocolata, vanilie, gem sau simple, gogosile sunt desertul preferat al multora dintre noi. Pe langa faptul ca se prepara repede, acestea sunt si foarte gustoase.

România culinară - cele mai apreciate mâncăruri tradiționale

acum 60 zile

Cât despre bucătăria tradițional românească… un adevărat răsfăț culinar, de la ciorbe la deserturi, în fiecare regiune a țării. Nu știi de unde să începi? Îți venim în ajutor cu o serie de motive gastronomice, împărțite pe regiuni.

Trucuri și sfaturi pentru a obține cea mai bună înghețată de casă

acum 64 zile

În cele ce urmează îți prezentăm câteva mici trucuri și sfaturi care să te ajute să obții cea mai bună înghețată de casă.

Cele mai simple feluri prin care poți reduce risipa alimentară din frigiderul tău

acum 81 zile

Risipa alimentară este un fenomen îngrijorător care nu a ocolit nicio gospodărie. Potrivit unui raport din 2016 al Comisiei Europene, anual, în spațiu Uniunii Europene, 88 de milioane de tone de alimente sunt aruncate.

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

DivaHair


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »