JOI, 13 APRILIE 2017

Cum se alege carnea de miel? Iată la ce anume trebuie să fii atent pentru a te asigura că aceasta este PROASPĂTĂ

Carnea de miel proaspătă trebuie să aibă culoarea roşiatică spre roz și, totodată, trebuie să fie elastică. Adică, atunci când o apeşi cu degetul, ea trebuie să revină la forma iniţială.

Dacă vi se vinde o carne de vineţie, care miroase şi prezintă mucilagii, agtunci trebuie să știți că aceasta NU trebuie cumpărată , deoarece este VECHE.

Cu cât mielul sacrificat a avut o greutate mai mare, cu atât carnea sa va fi mai gustoasă, spun veterinarii.
De asemenea, trebuie să știți că organele de miel se alterează foarte repede! De aceea se recomandă să fie gătite în ziua în care au fost cumpărate.

Pentru a avea garanția că veți cumpăra o carne ce nu prezintă riscuri de îmbolnăvire, urmăriți dacă aceasta are ștampila rotundă a Direcţiei Sanitar-Veterinară), cu tuş alimentar persistent de culoare violet și cu menţiunea “bun de consum”.

Medicii veterinari spun că un miel bun de consum este cel care a trecut de greutatea minimă de 4 kilograme în carcasă. Sub această greutate, carnea va fi mai greu de digerat.

COMENTARII

Cum să pregătești o cină rapidă, atunci când vii obosită de la muncă. 5 sfaturi practice

acum 9 zile

Gătitul poate fi o activitate relaxantă și chiar distractivă uneori, dar niciodată atunci când ești obosită și nu vrei decât să ajungi în pat cât mai repede.

5 idei sănătoase de comfort food care te vor pune pe picioare în zilele grele

acum 26 zile

De multe ori, ideea de comfort food devine sinonimă cu mâncărurile bogate caloric sau cu un nivel ridicat de carbohidrați. Acest lucru nu este însă obligatoriu.

Ce trebuie sa includă cel mai bun set de oale pentru gătit

acum 100 zile

Dacă îți dorești să ai mereu la îndemână tot ce ai nevoie pentru gătit, un set complet de oale este alegerea perfectă pentru bucătăria ta.

Cum îți transformi pasiunea pentru gătit în carieră. 5 sfaturi de la bucătari renumiți

acum 117 zile

Bucătarii profesioniști au o curiozitate nativă, testează, experimentează cu diferite arome, își îmbogățesc constant lista de rețete și își perfecționează cu încăpățânare tehnicile.

Mancare italiana - alegerea sanatoasa in zilele toride de vara si nu numai

acum 206 zile

Cu o influenta majora asupra culturilor vecine, bucataria italiana este una dintre cele mai variate, savuroase si sanatoase din intreaga lume: incepand de la condimente, branzeturi alese (parmezan, mozzarela, ricotta), pana la specialitati cu sosuri si feluritele paste.

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

Stirile Antena 1 Observator

observator.tv


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »