VINERI, 29 IULIE 2016

Rețeta lui Vlăduț: Supă de roșii deasă și gustoasă, cu tăieței de casă, servită cu brânză aleasă

 Pentru că piața abundă de roșii coapte și gustoase, vă recomand să le combinați într-o supă de roșii deasă și gustoasă, cu tăieței de casă, servită cu brânză aleasă!

Ingrediente

  • 500 g roșii bine coapte
  • 200 ml suc de roșii
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină țelină
  • 1 ardei gras
  • 4 ardei capia, copți
  • 1 cățel de usturoi
  • 3 l apă
  • 50 ml ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • tăieței de casă
  • Pentru servit:
  • 500 g brânză telemea
  • frunze de busuioc
  • ulei de măsline

Mod de preparare

Roșiile se decojesc, se taie în cuburi și se pun la fiert cu puțin ulei de măsline, sare, piper și un cățel de usturoi răzuit.

Când sunt bine fierte și scăzute, se adaugă și sucul de roșii.

Celelalte legume, mai puțin ardeii, se curăță și se toacă în cuburi, apoi se pun la fiert în apă clocotită cu sare.

Spre final de fierbere se adaugă și ardeiul gras tăiat în cuburi, dar și ardeii capia, copți, curățați și tăiați julien.

Acești ardei vor da supei o savoare aparte.

Se adaugă sosul de roșii, peste supa de legume, dar și tăițeii de casă fierți separat în apă clocotită cu sare și scurși.

Brânza telemea se taie în cuburi, se parfumează cu multe frunze de busuioc și se stropește cu ulei de măsline.

Se servește supă de roșii deasă și gustoasă, cu tăieței de casă, servită cu brânză aleasă, atât caldă cât și rece.

COMENTARII

Cum trebuie să gătești carnea roșie ca să fie fragedă

acum 7 zile

Când ne referim la carnea roșie, ne referim, de fapt, la carnea de vită, de miel, de oaie, de vânat, dar și la carnea de porc. Multe persoane se feresc să gătească carne roșie, mai ales dacă este de vită sau oaie, pentru că necesită multă îndemânare, însă totul depinde de rețetă și de tehnica folosită pentru preparare.

Masa de sărbătoare - secrete pentru cele mai savuroase preparate din carne

acum 88 zile

Este cert, cunoscând tradiţiile gastronomice ale românilor, că una dintre vedetele de pe mesele de sărbătoare este carnea, consumată sub formă de friptură, cârnaţi, terină sau în diverse umpluturi. Însă care sunt secretele celei mai bune și gustoase fripturi sau ale unei umpluturi din carne savuroase?

Cum alegem vinul in functie de preparatul servit?

acum 133 zile

Nu orice fel de vin poate fi combinat cu orice fel de mancare, astfel ca inainte de a te indrepta catre o astfel de combinatie, trebuie sa te documentezi. Alegerea vinului potrivit in functie de preparat iti permite sa te bucuri de arome amplificate si mult mai intense. Ce vinuri alegi, pentru o masa de vis?

Mai e puțin până la Crăciun. Află care e secretul celor mai buni cozonaci

acum 139 zile

Curățenia generală și cumpărăturile se vor desfășura pe parcursul câtorva zile, așa că-ți vom da mai multe sfaturi culinare care să te ajute să mai câștigi puțin timp în bucătărie. Iată secretele celor mai buni cozonaci pe care să-i pregătești pentru masa festivă.

Cum faci din bucătărie un loc mai prietenos cu mediul

acum 140 zile

Dacă eşti pasionată de gătit ar trebui să ştii că această activitate nu este în general foarte prietenoasă cu mediul. Însă există mai multe metode de a face din bucătărie un loc de preparat hrana ecologic.

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

DivaHair


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »