VINERI, 19 MAI 2017

Se mai pot RECONGELA alimentele, după ce s-au dezgheţat? Adevăruri pe care nimeni nu a avut interesul să ţi le spună!

 muyinteresante.es

 Crezul potrivit căruia, odată degheţate, alimentele nu mai pot fi reintroduse în congelator, este extrem de răspândit.

Adevărul este că, teoria conform căreia alimentele recongelate ne-ar face rău este doar o legendă urbană, fără vreun fundament ştiinţific.

Însă, trebuie să ştim cum să recongelăm carnea, peştele sau alte alimente. Specialiştii susţin că, dacă ţinem carnea mai mult o oră la temperatura de 32 ºC sau aprox. două ore la temperaturi de 25ºC, atunci este mai indicat să n-o mai introducem în congelator. Altminteri, se poate strica. 

Şi încă un sfat: când ne propunem să dezgheţăm un aliment în condiţii optime, procesul nu trebuie să fie unul lent, în frigider, ci dimpotrivă.

Este necesar să îl introducem într-o folie de plastic, iar apoi să îl depozităm într-un vas cu apă rece. De ce?

Pentru că apa conduce căldura mai bine decât aerul şi astfel, procesul de decongelare este mai rapid. Acest fapt le permite produselor să îşi păstreze cât mai mult proprietăţile nutriţionale.

COMENTARII

Masa de sărbătoare - secrete pentru cele mai savuroase preparate din carne

acum 43 zile

Este cert, cunoscând tradiţiile gastronomice ale românilor, că una dintre vedetele de pe mesele de sărbătoare este carnea, consumată sub formă de friptură, cârnaţi, terină sau în diverse umpluturi. Însă care sunt secretele celei mai bune și gustoase fripturi sau ale unei umpluturi din carne savuroase?

Cum alegem vinul in functie de preparatul servit?

acum 88 zile

Nu orice fel de vin poate fi combinat cu orice fel de mancare, astfel ca inainte de a te indrepta catre o astfel de combinatie, trebuie sa te documentezi. Alegerea vinului potrivit in functie de preparat iti permite sa te bucuri de arome amplificate si mult mai intense. Ce vinuri alegi, pentru o masa de vis?

Mai e puțin până la Crăciun. Află care e secretul celor mai buni cozonaci

acum 93 zile

Curățenia generală și cumpărăturile se vor desfășura pe parcursul câtorva zile, așa că-ți vom da mai multe sfaturi culinare care să te ajute să mai câștigi puțin timp în bucătărie. Iată secretele celor mai buni cozonaci pe care să-i pregătești pentru masa festivă.

Cum faci din bucătărie un loc mai prietenos cu mediul

acum 94 zile

Dacă eşti pasionată de gătit ar trebui să ştii că această activitate nu este în general foarte prietenoasă cu mediul. Însă există mai multe metode de a face din bucătărie un loc de preparat hrana ecologic.

Metode de gătit rapide pentru preparate sănătoase

acum 119 zile

Există câteva metode de gătit rapide, care pot asigura necesarul de substanțe nutritive zilnic, prin preparate sănătoase și echilibrate.

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

DivaHair


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »