VINERI, 19 MAI 2017

Se mai pot RECONGELA alimentele, după ce s-au dezgheţat? Adevăruri pe care nimeni nu a avut interesul să ţi le spună!

 muyinteresante.es

 Crezul potrivit căruia, odată degheţate, alimentele nu mai pot fi reintroduse în congelator, este extrem de răspândit.

Adevărul este că, teoria conform căreia alimentele recongelate ne-ar face rău este doar o legendă urbană, fără vreun fundament ştiinţific.

Însă, trebuie să ştim cum să recongelăm carnea, peştele sau alte alimente. Specialiştii susţin că, dacă ţinem carnea mai mult o oră la temperatura de 32 ºC sau aprox. două ore la temperaturi de 25ºC, atunci este mai indicat să n-o mai introducem în congelator. Altminteri, se poate strica. 

Şi încă un sfat: când ne propunem să dezgheţăm un aliment în condiţii optime, procesul nu trebuie să fie unul lent, în frigider, ci dimpotrivă.

Este necesar să îl introducem într-o folie de plastic, iar apoi să îl depozităm într-un vas cu apă rece. De ce?

Pentru că apa conduce căldura mai bine decât aerul şi astfel, procesul de decongelare este mai rapid. Acest fapt le permite produselor să îşi păstreze cât mai mult proprietăţile nutriţionale.

COMENTARII

Cum să pregătești o cină rapidă, atunci când vii obosită de la muncă. 5 sfaturi practice

acum 9 zile

Gătitul poate fi o activitate relaxantă și chiar distractivă uneori, dar niciodată atunci când ești obosită și nu vrei decât să ajungi în pat cât mai repede.

5 idei sănătoase de comfort food care te vor pune pe picioare în zilele grele

acum 26 zile

De multe ori, ideea de comfort food devine sinonimă cu mâncărurile bogate caloric sau cu un nivel ridicat de carbohidrați. Acest lucru nu este însă obligatoriu.

Ce trebuie sa includă cel mai bun set de oale pentru gătit

acum 100 zile

Dacă îți dorești să ai mereu la îndemână tot ce ai nevoie pentru gătit, un set complet de oale este alegerea perfectă pentru bucătăria ta.

Cum îți transformi pasiunea pentru gătit în carieră. 5 sfaturi de la bucătari renumiți

acum 117 zile

Bucătarii profesioniști au o curiozitate nativă, testează, experimentează cu diferite arome, își îmbogățesc constant lista de rețete și își perfecționează cu încăpățânare tehnicile.

Mancare italiana - alegerea sanatoasa in zilele toride de vara si nu numai

acum 206 zile

Cu o influenta majora asupra culturilor vecine, bucataria italiana este una dintre cele mai variate, savuroase si sanatoase din intreaga lume: incepand de la condimente, branzeturi alese (parmezan, mozzarela, ricotta), pana la specialitati cu sosuri si feluritele paste.

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

Stirile Antena 1 Observator

observator.tv


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »