VINERI, 19 MAI 2017

Se mai pot RECONGELA alimentele, după ce s-au dezgheţat? Adevăruri pe care nimeni nu a avut interesul să ţi le spună!

 muyinteresante.es

 Crezul potrivit căruia, odată degheţate, alimentele nu mai pot fi reintroduse în congelator, este extrem de răspândit.

Adevărul este că, teoria conform căreia alimentele recongelate ne-ar face rău este doar o legendă urbană, fără vreun fundament ştiinţific.

Însă, trebuie să ştim cum să recongelăm carnea, peştele sau alte alimente. Specialiştii susţin că, dacă ţinem carnea mai mult o oră la temperatura de 32 ºC sau aprox. două ore la temperaturi de 25ºC, atunci este mai indicat să n-o mai introducem în congelator. Altminteri, se poate strica. 

Şi încă un sfat: când ne propunem să dezgheţăm un aliment în condiţii optime, procesul nu trebuie să fie unul lent, în frigider, ci dimpotrivă.

Este necesar să îl introducem într-o folie de plastic, iar apoi să îl depozităm într-un vas cu apă rece. De ce?

Pentru că apa conduce căldura mai bine decât aerul şi astfel, procesul de decongelare este mai rapid. Acest fapt le permite produselor să îşi păstreze cât mai mult proprietăţile nutriţionale.

COMENTARII

Ce nu stiai despre pizza: 10 curiozitati

acum 28 zile

Exista lucruri pe care cu siguranta nu le-ai aflat pana acum despre pizza. Afla, din randurile de mai jos, cateva curiozitati despre aceasta delicatesa, care iti vor atrage atentia.

5 secrete pentru gogosi perfecte!

acum 35 zile

Cu ciocolata, vanilie, gem sau simple, gogosile sunt desertul preferat al multora dintre noi. Pe langa faptul ca se prepara repede, acestea sunt si foarte gustoase.

România culinară - cele mai apreciate mâncăruri tradiționale

acum 57 zile

Cât despre bucătăria tradițional românească… un adevărat răsfăț culinar, de la ciorbe la deserturi, în fiecare regiune a țării. Nu știi de unde să începi? Îți venim în ajutor cu o serie de motive gastronomice, împărțite pe regiuni.

Trucuri și sfaturi pentru a obține cea mai bună înghețată de casă

acum 61 zile

În cele ce urmează îți prezentăm câteva mici trucuri și sfaturi care să te ajute să obții cea mai bună înghețată de casă.

Cele mai simple feluri prin care poți reduce risipa alimentară din frigiderul tău

acum 78 zile

Risipa alimentară este un fenomen îngrijorător care nu a ocolit nicio gospodărie. Potrivit unui raport din 2016 al Comisiei Europene, anual, în spațiu Uniunii Europene, 88 de milioane de tone de alimente sunt aruncate.

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

DivaHair


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »