CulTour 2022: Sfaturi din partea vedetelor despre sănătatea mentală a bebelușilor. Cum putem menține anxietățile sub control

Publicat pe 09.06.2022 la 11:04 Actualizat pe 09.06.2022 la 20:26

Specialiștii și vedetele vin cu sfaturi unice pentru menținerea sub control a cât mai multor anxietăți. Cum putem să ne echilibrăm psihic pentru a le fi de ajutorul bebelușilor noștri.

Criss și vlad stau aproape unul de celălalt și privesc spre cameră

Criss și Vlad la CulTour 2022

Happy Channel

Ca în fiecare joi, la Cultour 2022, specialiștii vin să vorbească despre noi modalități pe care le putem pune în aplicare atunci când ne dorim o viață sănătoasă și fericită. De data aceasta, atât vedetele, cât și cei instruiți, au adus la cunoștință sfaturi pentru relaxarea psihicului atunci când suntem părinți.

Este normal să devenim anxioși în momentul în care aflăm că vom avea un copil, însă este important să ne creem un mediu propice pe care să îl frecventăm dacă ne dorim armonie.

Sfaturi din partea vedetelor despre sănătatea mentală a bebelușilor

Unul dintre specialiștii care nu se dezice de prezențele în cadrul emisiunilor CulTour este Cristina Petrescu, psihoterapeut. Aceasta subliniază faptul că încă din viața intrauterină copilul are nevoie de ghidare și liniște pentru a se putea dezvolta sănătos. Chiar momentul conceperii este unul crucial, asta pentru că începutul contează întotdeauna cel mai mult. Dacă nu ne-am dorit o anumită sarcină sau dacă este vorba despre abuzuri sexuale, atunci cu siguranță cei mici vor avea mult mai mult de suferit.

“Un grad de anxietate există pe perioada sarcinii, temeri. E bine să încercăm să ținem anxietatea sub control, să transmitem fătului tot ce e mai bun. Copiii recunosc vocea mamei și a tatălui atunci când vin pe lume, conexiunea începe din burta mamei.”, menționează specialistul CulTour 2022.

Aceasta spune că în străinătate există cursuri pe care viitoarele mămici le pot urma, cele în care ți se arată cum anume poți atinge burtica în timpul sarcinii pentru a fi cât mai aproape de fătul tău. De aceea, este cât mai important să fim “igienizați” din punct de vedere sentimental pentru a transmite celui mic tot ce este mai bun. În caz contrar, se poate schimba “compoziția chimică a creierului bebelușului”.

Citește și: Anca Androne, alături de fiica Lara într-un interviu de poveste însoțite de Cristina Ciobănașu

Cât despre somn, acesta trebuie reglat în funcție de cel mic, însă Raluca Mihăilă ( instructor de somn), ne spune că putem obișnui copilul și în concordanță cu nevoile noastre.

Cum putem avea o viață liniștită pentru a ne crește frumos copiii

Raluca Mihăilă spune că procesul de slăbire ar trebui să se întâmple natural, pe cât posibil. Nu este nevoie să apelăm la diete restrictive, asta pentru că în momentul alăptării pierdem deja kilogramele în plus nedorite. Trebuie să avem întotdeauna un aport crescut de proteine, însă nu trebuie să uităm de hidratare. Un consum constant al lichidelor ne va ajuta atât pe noi, cât și pe cei mici.

“Cheia este să te potrivești la somn cu programul bebelușului. În momentul când ne naștem, dormim cel mai mult. 20 de ore dorm bebelușii. Asta îți creează o oportunitate mare de somn, încercă si dorm cât doarme copilul.”, spune Raluca Mihăilă. Aceasta subliniază faptul că nu este nicio problemă dacă trezim bebelușul atunci când și-a realizat cel puțin șapte ore de somn neîntrerupte. Acesta poate fi ulterior ghidat către o altă porție de somn mai apropiată nevoilor mămicilor.

Citește și: Alessandra Stoicescu și fetița Sara, într-un interviu cu totul special

Oana Cârmaciu, una dintre vedetele prezente în emisiune a menționat că după ce a devenit mămică și-a dorit să înceapă o viață sănătoasă care include obligatoriu și câteva ore de sport. Fiecare mămică își poate ghida astfel drumul către liniște și armonie, atât trupească, dar și sufletească.

În articolul

CulTour 2022: Sfaturi din partea vedetelor despre sănătatea mentală a bebelușilor. Cum putem menține anxietățile sub control

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 martie 2024. Vărsătorii pierd sume importante de bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Braşoveanul care îşi vinde cu 25.000 de euro garajul din lemn dezvăluie ce oferte a primit. "Sunt în discuţii cu două persoane"
a1.ro
Enrique Iglesias a publicat pe pagina sa oficială de Facebook un clip video cu Ramona Olaru și cu magicianul Robert Tudor
HelloTaste.ro
Baghete crocante cu miez pufos. Rețetă din bucătăria franțuzească
Catine
4 zodii care își schimbă complet viața în aprilie 2024. Află ce le rezervă astrele
useit.ro
Ce înseamnă Wi-Fi, de fapt. Puțini știu de unde vine denumirea
as.ro
„Să-i fie ţărâna uşoară!” Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
MediCOOL
Câți pași este indicat să faci într-o zi. De ce se recomandă să mergi pe jos mai mult
Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Andreei, studenta ucisă de Mirel în Timișoara. Familia și prietenii și-au luat rămas bun de la ea / VIDEO
DeParinti
Produse cosmetice care pot afecta sănătatea fătului. La ce să fii atentă dacă ești însărcinată
MediCOOL
Fibromul uterin: cauze, simptome și tratament
HelloTaste
5 rețete cu sparanghel pentru toate gusturile. Te vei bucura de ele primăvara aceasta
x