VINERI, 10 APRILIE 2020

''Dragoste și război'' - O poveste de dragoste inspirată din fapte reale, cu Sandra Bullock și Chris O'Donnell!

Sandra Bullock (Agnes von Kurowsky) și Chris O'Donnell (Ernest Hemingway) în ''Dragoste și război'', 1996   IMDb

 ‘’Dragoste și război’’(1996), filmul realizat de Richard Attenborough, se adresează iubitorilor romantismului. Scenariul este inspirat din experiențele reale trăite de scriitorul Ernest Hemingway în Italia, în timpul primului război mondial, când se îndrăgostește fără leac de o asistentă medicală de la Crucea Roșie. Nu era tocmai un moment prielnic pentru o poveste de dragoste, însă atracția dintre ei a fost una copleșitoare. Filmul se bazează pe cartea „Hemingway in Love and War”, scrisă de Henry Villard și James Nagel. Villard, unul dintre autori și personaj în film, era și el la spital cu Hemingway, fiind martorul tuturor evenimentelor ce s-au petrecut atunci.

Povestea filmului reflectă o relație care poate cu ușurință să afecteze semnificativ personalitatea și modul de scriere a unui artist. Agnes von Kurowsky i-a influențat atât de mult cariera de scriitor încât acesta i-a dedicat zece povestiri în care se face referire la idila lor. Ba mai mult, ea a devenit personaj principal în faimosul său roman „A Farewell to Arms”. Hemingway a avut 4 căsătorii eșuate, dovadă că nu a putut să o uite niciodată pe cea care i-a îngrijit rănile în perioada războiului.

Sandra Bullock, cea care o interpretează pe asistenta Agnes von Kurovswy, apare într-o ipostază în care fanii nu o mai văzuseră, dar actrița a reușit să intre foarte bine în pielea personajului.  Chris O’Donnell este Ernest Hemingway, un tănâr jurnalist, care devine voluntar la Crucea Roșie. Hemingway o întâlnește pe Agnes după ce revine rănit din război. Cu opt ani mai în vârstă decât Hemingway, care avea atunci 18 ani, Agnes își controla cu greu sentimentele pe care le avea față de pacientul său atrăgător, plin de viață, cu care va trăi, în cele din urmă, o aventură clandestină. Cei doi se confruntă cu asprimile acelor vremuri, unde o astfel de relație neprofesională era considerată interzisă.

‘’Dragoste și război’’, un film în care dragostea sfidează duritatea și regulile războiului, sâmbătă, 11 aprilie, de la 20:00, la Happy Channel.

 

COMENTARII

Tot ce trebuie să știi despre ''Eroii din Stația 19''! - Premiera vineri 8 mai, la Happy Channel

acum 24 zile

Eroii din Stația 19 spune povestea unui grup de tineri pompieri ai căror voață se împarte între misiunile lor de salvare periculoase și drame personale. Liderul echipei esteo femeie. Neînfricata Andy Hererra, interpretată de Jaina Lee Ortiz își îndrumă colegii spre victorie în orice bătălie.

''Sanditon'' - o adaptare modernă a ultimului roman scris de Jane Austen! Premiera, duminică, 26 aprilie, la Happy Channel!

acum 37 zile

Jane Austen a scris doar șase romane întregi înainte de a muri, la vârsta de 41 de ani în 1817. În ciuda producției sale relativ mici, adaptările poveștilor sale romantice în rândul filmelor britanice au un real succes. ‘’Sanditon’’ este o serie de opt părți, bazată pe ultimul roman al scriitoarei, rămas neterminat și care oferă o abordare mai modernă asupra lucrărilor lui Jane Austen.

''Eroii din Stația 19'', în curând la Happy Channel!

acum 46 zile

Scenarista serialului ‘’Eroii din Stația 19’’, Stacy McKee, îți spune tot ce vrei să știi despre povestea producției americane, într-un interviu.

Fă cunoștință cu Berk Atan, chipeșul actor din serialul ''Cennet''!

acum 49 zile

Berk Atan are un palmares remarcabil în industria modelingului din Turcia. În 2012, el a câștigat premiul „Modelul turc al anului”. Acela a fost momentul său de lansare, având în față o carieră extrem de promițătoare. Se bucură de celebritate făcând lucrurile care îi plac: actorie și modeling. Dar cum a început totul?

''O iubire irezistibilă'' - Un film despre o călătorie prin viață, plină de surprize

acum 53 zile

Când bunica sa moare, Ellen Branford (Alison Sweeney), o avocată din Manhattan, trebuie să îndeplinească ultima dorință a bunicii sale în ultimele clipe de viață. Misiunea ei este să trimită o scrisoare unui bărbat din Beacon, un mic oraș din Maine. Este o cerere ciudată, dar Ellen se simte datoare față de bunica sa Ruth, o femeie care a avut un impact mare asupra vieții ei și care continuă să o ghideze chiar și după moarte.

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

DivaHair


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »