MIERCURI, 25 SEPTEMBRIE 2019

Sporturi de weekend: 3 activități fizice de care te poți bucura la sfârșit de săptămână

 Foto: shutterstock

Weekendul este pentru cei mai mulți oameni cel mai bun moment pentru a face curățenie în casă, pentru a merge la cumpărături sau pentru a pune la punct treburile pe care n-au reușit să le facă în ultimele zile. Sfârșitul săptămânii nu trebuie să însemne însă doar muncă, stres și extenuare - mai ales că de toate acestea sunt șanse mari să ai parte în următoarele cinci zile la locul de muncă -, ci și relaxare, timp petrecut alături de familie și prieteni și multe activități care să-ți confere starea de bine de care ai atâta nevoie.

Lasă deoparte toate treburile care nu sunt urgente sau încearcă să mai rezolvi din ele în timpul săptămânii și bucură-te din plin de weekend. Este momentul perfect pentru a ieși din casă și a petrece timp în mijlocul naturii bucurându-te de hobby-urile tale.

Un weekend activ sporește gradul de fericire al oamenilor și ajută la îmbunătățirea stării de sănătate și a bunăstării generale. Sunt multe activități  interesante și amuzante pe care le poți face la sfârșit de săptămână. Îți prezentăm, în rândurile ce urmează, câteva dintre acestea:

1. O zi de joacă în parc

Joaca nu este numai pentru copii, și adulții o pot practica din când în când. Jocurile copilăriei pot fi mai interesante cu prietenii de atunci (care în prezent nu se mai preocupă de ora la care se dă stingerea, ci de facturi, contracte și abonamente care trebuie plătite). „De-a v-ați ascunselea“, „Șotron“, „Hoții și vardiștii“, „Rațele și vânătorii“ sau „Baba oarba“ sunt doar câteva dintre jocurile copilăriei de care îți poți aminti într-un weekend însorit.

Pentru a ajunge cât mai repede într-un parc din apropierea casei tale, poți alege să călătorești cu un hoverboard, una dintre invențiile ultimilor ani care te duce cu gândul la filmele SF. Astfel, te poți deplasa rapid pe distanțe scurte, având, în același timp, grijă de mediu. Astfel, prezentul și trecutul se împletesc armonios la sfârșit de săptămână. Verifică hoverboard pret, dacă încă nu deții un astfel de mijloc de transport economic, și fii pregătit să petreci sfârșitul de săptămână în compania prietenilor.

2. O excursie pe munte

Dacă ești genul aventuros, cel mai interesant mod de a-ți petrece sfârșitul de săptămână este într-o excursie pe munte. Strânge un grup de prieteni sau alătură-te unor drumeți profesioniști și bucură-te de peisajele superbe și de aerul proaspăt de munte. Nu îți face probleme în privința efortului depus pentru a ajunge acolo unde îți dorești: acesta se transformă în energie, atunci când faci lucrurile care îți plac.

Pentru a nu întâmpina probleme, respectă regulile de drumeție. Folosește echipament adecvat tipului de traseu, îmbracă-te potrivit, mergi echilibrat și ritmic și, cel mai important, bucură-te de fiecare clipă.

3. Participă la jocurile în echipă

Un meci de fotbal cu colegii de birou, o partidă de tenis la dublu cu cei mai buni prieteni sau un meci de baschet cu vecinii de la bloc sunt doar câteva dintre sporturile în echipă pe care le poți practica la sfârșit de săptămână. Aceste activități nu au doar beneficii asupra stării de sănătate, dar sunt și provocatoare. Dorința de a câștiga și a pleca acasă cu trofeul - chiar dacă este unul imaginar - scoate la lumină spiritul de competiție și fairplay-ul și te ajută să îți antrenezi abilități precum spiritul de observație, concentrarea și atenția.

Studiile realizate în ultimii ani au arătat că sportul are multiple beneficii asupra sănătății. De exemplu, potrivit unei cercetări din 2018, persoanele care desfăşoară în mod regulat activităţi fizice au un risc redus de a suferi un atac de cord, chiar dacă trăiesc în zonele cu niveluri moderate şi ridicate de poluare generată de trafic.

Sursă foto: ESB Professional/ Shutterstock

COMENTARII

Cum menții un stil de viață sănătos: 4 sfaturi de pus în practică

acum 37 zile

Atunci când vine vorba despre un stil de viață sănătos și nutriție, există câțiva pași pe care îi poți urma pentru a te simți bine și, mai mult decât atât, pentru a preveni anumite probleme de sănătate. Și, cu toate că fiecare dintre noi își dorește să se simtă bine, poate fi complicat să știi ce reguli să urmezi și ce schimbări poți face.

Vara ta poate fi una frumoasă, chiar dacă se anunță temperaturi ridicate. Esențial e să te bucuri de fiecare moment

acum 42 zile

După două luni petrecute în casă, cel mai probabil de-abia aștepți să iei parcurile la pas, munții la cutreierat și Vama Veche la cucerit. E absolut normal să îți dorești să recuperezi ceea ce ți-a fost restricționat în perioada de izolare, respectând, desigur, normele de igienă și de distanțare socială. Dacă epidemiologii nu știu sigur când va fi eradicată boala Covid-19, vremea de acum și meteorologii dau semnale clare că urmează o vară toridă. Și nu ai nevoie de multe previziuni, căci e de ajuns să te gândești la cât de rare au fost ploile în ultimul timp și cât de mult s-a extins seceta.

Cum poți face să conteze fiecare moment cu familia ta – metode eficiente și durabile

acum 47 zile

În familie, îți recapeți energia pozitivă, găsești sprijinul și motivația de a merge mai departe în orice situație. Este important, însă, să știi cum să petreci timp de calitate împreună cu cei dragi, iar în cele ce urmează descoperi câteva metode eficiente în acest sens și care funcționează nu doar pentru moment, ci pe termen lung. Este vorba, practic, despre a te concentra asupra soluțiilor pe care le ai la îndemână pentru a le rezolva.

Înflorește și bucură-te de viață: Sugestii de wellness pentru trup și suflet

acum 49 zile

„Fericirea este poezia femeilor‟ spunea Honore de Balzac, iar studiile în psihologia pozitivă au ajuns la concluzia că, prin practicarea recunoștinței, fericirea poate fi atinsă. Vara este la doar o lună distanță de noi, soarele ne încălzește din ce în ce mai mult și, cu siguranță, fiecare dintre noi avem motive de bucurie în viață.

Renovarea de primăvară - schimbări mici, dar de efect, pentru acasă

acum 64 zile

Indiferent dacă stai la bloc sau la casă, venirea primăverii este un prilej perfect pentru a te apuca de renovarea pe care o visezi. Însă, dacă nu ai resursele necesare sau timp, câteva schimbări mai mici își pot lăsa amprenta asupra decorului interior și exterior. În această perioadă, pe fondul pandemiei de coronavirus, trebuie să petreci mai mult timp acasă, astfel că poți rezerva câteva zile pentru a te ocupa de câteva proiecte simple. Iată câteva idei:

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

DivaHair


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »