De ce ar trebui să mâncăm pepene roșu în fiecare zi
Publicat pe 03.06.2014 la 13:47 Actualizat pe 03.06.2014 la 13:49
Multe studii au sugerat că un consum crescut de pepene roșu ar putea reduce riscul obezității, al cazurilor de diabet și al bolilor de inimă. Pepenele roșu favorizează căderea părului și al nivelului de energie.
Multe studii au sugerat că un consum crescut de pepene roșu ar putea reduce riscul obezității, al cazurilor de diabet și al bolilor de inimă.
Pepenele roșu favorizează căderea părului și al nivelului de energie.
152 grame de pepene roșu conțin 43 de calorii, 0 grame grăsime, 2 grame sodiu, 11 grame carbohidrați (inclusiv 9 grame zahăr și 1 gram de fibre).
Aceleași 152 de grame de pepene au 17% vitamina A, 21% vitamina C, 2% fier și 1% calciu.
Pepenele roșu conține tiamină, riboflavină, niacină, vitamina B6, acid pantothenic, magneziu, fosfor, potasiu, zinc, cupruseleniu, licopen.
Are cel mai mare conținut de licopen dintre toate fructele.
De ce să mănânci pepene roșu:
Previne astma
Riscul dezvoltării de astmă este foarte scăzut la cei care consumă o mare cantitate din anumiți nutrienți. Unul dintre acești nutrienți este vitamina C.
Presiunea sangvină
Pepenele roșu reduce și reglează presiunea sangvină îmbunătățind funcțiile arteriale.
Cancerul
Fiind o excelentă sursă de antioxidanți și vitamina C, pepenele poate combate formarea radicalilor liberi despre care se știe că au o mare contribuție la dezvoltarea cancerului.
Reglarea digestiei
Datorită conținutului de apă și fibre, pepenele ajută la prevenirea constipației și reglarea funcției tractului intestinal.
Hidratarea
Deoarece are 92% apă, previne deshidratarea și este o excelentă gustare de-a lungul lunilor de vară.
Pielea
Este un fruct excellent pentru piele deoarece conține vitamina A ce hidratează pielea și părul.