LUNI, 01 IULIE 2019

Alegerea unei drone în 2019: 4 criterii esențiale

 Foto: pixabay

Drona reprezintă unul dintre cele mai în vogă gadgeturi. Pasionații de fotografie aeriană, vloggerii sau, pur și simplu, oamenii interesați de experiența utilizării unui astfel de obiect, toți vor să încerce o dronă. Majoritatea modelelor existente pe piață sunt fabricate în vederea utilizării în scop recreațional, astfel că nu te va opri nimic, dacă vrei să achiziționezi un astfel de gadget.

Totuși, modul în care a evoluat piața și nenumăratele opțiuni puse la dispoziție de producători, pot face din alegerea unei drone un proces destul de dificil. Înainte de a achiziționa un gadget de acest fel, este foarte important să stabilești un set de criterii pe baza căruia să alegi exact produsul care ți se potrivește.

Scopul dronei

Primul lucru pe care trebuie să îl lămurești, înainte de a-ți cumpăra o dronă, este motivul pentru care vrei să faci această alegere. În funcție de scopul pe care îl ai, poți opta fie pentru o dronă de jucărie, fie pentru una (semi)profesională. În general, dronele considerate de jucărie sunt cele care vor fi folosite doar pentru distracție, astfel că prețurile lor sunt accesibile, însă performanțele sunt limitate. Totuși, pentru începătorii curioși să încerce un nou tip de gadget, varianta aceasta se poate dovedi a fi una inspirată.

Controlul unei drone nu este un lucru foarte ușor de stăpânit, iar folosirea unui produs mai puțin costisitor reprezintă o variantă la îndemână pentru a învăța cum să mânuiești eficient drona. Alternativa la dronele de jucărie sunt cele (semi)profesionale, care ating performanțe mult mai ridicate, însă presupun și costuri pe măsură. În general, la acest tip de drone fac apel cei care vor să fotografieze sau să realizeze filmări aeriene la calitate ridicată. De pildă, dronele Dji sunt recunoscute pentru calitatea lor, inclusiv din punct de vedere al imaginilor capturate.

Utilizarea dronei

Acest criteriu face referire la măsura în care drona este ușor de montat și utilizat, după achiziție. Dronele RTF (ready to fly) trebuie doar scoase din ambalaj și sunt gata de utilizare, imediat ce le este atașat și acumulatorul. Majoritatea echipamentelor sunt de acest fel, în așa fel încât experiența utilizatorului să fie cât mai lipsită de complicații. Totuși, există și drone ARF (Almost Ready-To-Fly), care sunt mai degrabă destinate profesioniștilor. Acestea necesită ajustări suplimentare și au un preț mai ridicat, pentru că pun la dispoziție performanțe superioare.

Parametrii de deplasare

Fiind un dispozitiv mobil, controlat prin intermediul tehnologiei bluetooth, drona trebuie să prezinte parametri de deplasare care să fie în concordanță cu planurile pe care tu le ai pentru ea. Acești parametri sunt reprezentanți de mai mulți indicatori, care determină disponibilitatea de mișcare a dronei. Raza de acțiune este cel mai important parametru, întrucât prin interiorul său poți afla cât de departe se poate deplasa dispozitivul. În general, distanța ajunge la 30-50 de metri, însă există și modele mai performante. Un alt parametru important este timpul de zbor, raportat la timpul de încărcare a acumulatorului. O dronă medie, îți va permite o utilizare de 8-15 minute, iar pentru a o încărca ai nevoie de minim o oră. Dacă optezi pentru o dronă de interior, care să fie utilizată și de către copii, este de preferat o dronă cu rază mică de acțiune.

Funcții speciale

Despre funcții speciale poate fi vorba în cazul dronelor profesionale, al căror cost justifică existența unor dotări ieșite din comun. Astfel de funcții pot include semnalizarea luminoasă, pentru înlesnirea utilizării pe timp de noapte, dar și existența senzorilor de direcție, care ar putea ajuta la evitarea multor neplăceri. Șocurile mecanice pot expune drona la defecțiuni grave, iar costurile reparației ar putea fi foarte mari. Dronele profesionale sunt echipate, firește, și cu o cameră video. Calitatea acestui dispozitiv este foarte importantă, astfel că este necesar să verifici performanțele pe care le poate atinge.

Așadar, alegerea unei drone nu este un lucru foarte simplu, investiția impunând o documentare prealabilă foarte atentă. Totuși, dacă ții cont de criteriile menționate anterior, ai toate șansele să faci alegerea potrivită nevoilor și dorințelor tale.

COMENTARII

Esti in cautare de cadouri pentru copii? Iata cateva idei cool

acum 14 ore

Dacă se apropie ziua copilului tău și simți că ai rămas în pană de idei cu privire la cadourile pe care i le poți dărui, îți propunem mai jos o serie de idei care sper să îți vină în ajutor.

Ghid complet pentru achizitia unei masini din Germania

acum 2 zile

Faima masinilor din Germania este proportionala cu numarul parcurilor auto dedicate. Daca nu doresti sa fii bulversat dupa ce vezi sute si mii de masini expuse la vanzare, restrange aria de cautari inainte de a pleca din Romania.

Iata de ce ar trebui sa investesti in produse de papetarie de calitate

acum 9 zile

Cunosti si tu senzatia neplacuta care apare atunci cand seful tau te roaga sa notezi ceva important, insa, realizeazi ca nu iti mai functioneaza niciun pix? Sau atunci cand urmeaza sa inceapa o sedinta importanta, iar capsatorul pe care il ai refuza sa isi faca treaba.

5 lucruri la care sa nu faci economie cand iti amenajezi noul apartament

acum 29 zile

Economia aplicata unde nu trebuie poate sa duca la cheltuieli suplimentare, care sa genereze un cost final mai mare decat cel preconizat initial. Sa vedem care sunt cele 5 lucruri la care sa nu faci economie cand iti amenajezi noul apartament.

Vrei un decor modern cu accente industriale? Iata 5 recomandari de stil!

acum 29 zile

Acum poti combina designul industrial cu cel modern si poti obtine un decor inedit, la fel ca in revistele de specialitate. Daca iti doresti sa amenajezi un spatiu in acest stil, trebuie sa tii cont de cateva recomandari!

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

DivaHair


Stirile Antena 1 Observator

observator.tv


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »