David, motivul pentru care Dr Oz a intrat in televiziune

Publicat pe 18.10.2010 la 15:50 Actualizat pe 18.10.2010 la 14:24

David, motivul pentru care Dr Oz a intrat in televiziune

David este un caz care i-a schimbat viata lui Dr Oz si l-a asigurat ca a facut alegerea cea mai buna atunci cand a intrat in televiziune. Dr Oz a fost pentru David, un politist pensionat, colacul sau de salvare. Doctorul i-a facut un bypass cvintuplu, fara de care acesta nu ar mai fi trait mult. Acum, David se intoarce si vom vedea in ce masura i-a schimbat Dr Oz viata si ce impact a avut cazul lui asupra indragitului doctor.

Dr Oz ii salveaza viata lui David printr-un bypass cvintuplu

Acum 13 ani, David, un politist pensionat cu doi copii, a facut infarct, moment in care a decis sa isi schimbe stilul de viata nesanatos si sa opteze pentru o alimentatie potrivita si sport. Insa a primit imediat o lovitura mai grea decat boala - pensionarea timpurie. Pensionarea fortata l-a indepartat pe acesta de ceea ce ii placea sa faca mai mult in viata si l-a aruncat intr-o depresie. Nu a mai respectat programul de exercitii fizice si nu i-a mai pasat ce mananca.

Aceste rasturnari de siuatie l-au adus pe David la marginea prapastiei: inima sa avea nevoie de un bypass cvintuplu(!), daca mai vroia sa traiasca. Vestea i-a marcat pe toti, mai ales pe sotia sa, dar nu exista alternativa. Insusi Dr Oz a realizat operatia de bypass, temandu-se in fiecare moment ca inima slabita a lui David nu va putea rezista interventiei. Toata echipa a rasuflat usurata cand, in urma unei runde de electrosocuri, inima barbatului a inceput sa bata.

David si Dr Oz, transfigurati de experienta

Dupa doua luni de la operatie, David se prezinta bine din punct de vedere fizic. Insa lunile de recuperare au fost o adevarata incercare pentru el si familia sa. Din stalpul familiei, omul pe care se sprijineau toti, David ajunsesese o sursa de ingrijorare si cel care avea nevoie de ajutor. El singur marturiseste ca "Cynthia [sotia] a dormit pe canapea langa mine timp de opt saptamani. La doua ore se trezea si ma ajuta sa ajung la toaleta. A trebuit sa imi faca baie, sa ma imbrace iar fiica mea a fost nevoita sa imi dea sa mananc".

Experienta lui David l-a marcat si pe Dr Oz, care isi aminteste ca oameni ca David l-au facut sa realizeze ca sala de operatii nu este vocatia sa ci mai degraba, comunicarea cu oamenii. El a inteles ca desi chirurgii sunt eroi pentru ca repara oameni, este mai bine sa previi - operatia, spitalul, boala. Prin acest show de televiziune, Dr Oz are oportunitatea de a reduce numarul celor bolnavi de inima, obezi, diabetici precum si a celor predispusi la cancer sau la alte boli.

Ce trebuie sa faci pentru a evita sala de operatii? David stie!

In primul rand, pentru a nu ajunge in situatia sa, David este ferm convins ca trebuie sa preiei controlul asupra vietii tale, sa iti schimbi modul de a manca si a trai. Sa nu lasi ca mancarea sa devina mai importanta decat sanatatea ta si mai ales, sa nu o lasi sa devina centrul vietii tale.

Ce a schimbat David la alimentatia sa? Dupa bypass, fostul politist a redus consumul de sare la minim, a inlocuit prajelile in unt si crutoane cu produse cat mai putin gatite, a redus colesterolul si grasimile folosind substituenti si a inlocuit carnea rosie cu cea de pasare, cum ar fi curcanul.

Urmareste "Dr Oz", de luni pana vineri, ora 22.00, numai pe Euforia TV.

În articolul

David, motivul pentru care Dr Oz a intrat in televiziune

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Nu te mai satură Dumnezeu! Te ia dracu!". Copilă de 13 ani, călcată în picioare de două adolescente, în Roman. Martorii, amuzați copios
a1.ro
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
MediCOOL
Hernia inghinală. Ce este, cauze, simptome și tratament
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Băuturi bogate în potasiu. Cum îți pot completa dieta
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x