LUNI, 29 IUNIE 2015

Soluția pentru axile uscate întreaga vară

Odată cu sosirea verii, începe și agravarea problemelor legate de transpirația excesivă. În cazul multor persoane, deodorantele sau antiperspirantele din comerț nu sunt suficient de puternice pentru a opri transpirația și, odată cu aceasta, mirosul neplăcut. Problema devine atât de stânjenitoare încât persoanele respective evită să iasă din casă și întreaga lor activitate zilnică are de suferit, orice haină fiind pătată imediat la axilă.

Transpirația sau secreția sudorală este un proces natural și vital ce menține temperatura normală a organismului, dar contribuie și la hidratarea pielii. Secreția este controlată de sistemul nervos, așadar nu doar temperaturile ridicate sau efortul fizic pot provoca transpirația excesivă, ci și emoțiile, stările de nervozitate sau stresul. Zonele care sunt afectate de hiperhidroză sunt în primul rând axilele, palmele, tălpile, dar și fața.

Cum să menții axilele uscate întreaga vară

Una dintre cele mai eficiente metode de a ține sub control hiperhidroza este injectarea toxinei botulinice. Botoxul sau toxina botulinică este o proteină naturală, purificată, care blochează pentru un anumit timp secreția glandelor sudoripare din zona unde este injectată.

„Substanța este aprobată pentru a controla transpirația excesivă la nivelul axilei și al palmelor. Injectarea se face în cabinet, durează aproximativ 10 minute și nu există nicio restricție în activitatea de după intervenție. Procedura presupune injectarea unor cantități mici de toxină botulinică în piele, la nivelul glandelor sudoripare care determină transpirația. Numărul de injectări depinde de zona care se dorește tratată”, explică Dr. chirurg estetician Călin Doboș.

Injectarea în palme sau în picioare poate fi în unele cazuri mai dureroasă, iar atunci se poate folosi anestezia locală. Efectul injectărilor se observă în două până la 14 zile, iar rezultatul durează șase-opt luni. Așadar, injectările cu toxină botulinică nu tratează definitiv hiperhidroza, iar simptomele vor apărea din nou, treptat. Injectarea toxinei botulinice este cea mai eficientă terapie nechirurgicală în formele localizate de hiperhidroză.

Tratamentul cu toxină botulinică nu este indicat persoanelor care suferă de afecțiuni musculare sau boli cronice grave, femeilor însărcinate și femeilor care alăptează. Intervenția nu este dăunătoare pentru organism fiindcă are efect pe zone restrânse, limitate și nu conduce la acumularea de toxine în organism. Prețul injectărilor cu toxină botulinică pentru axile sau palme este de 500 de euro. Mai multe informații despre intervențiile estetice aflați pe www.drdoboscalin.ro.

Despre Dr. Călin Doboș

Dr. Călin Doboș deține o vastă experiență în domeniul chirurgiei estetice, acumulată în cei peste 15 ani de lucru în țară, dar și prin participarea la diferite congrese internaționale în aproape toate țările din Europa, pe continentul American, SUA, Canada și Asia. Acesta a reușit să aducă la noi în țară cele mai eficiente tehnici de abordare a domeniului chirurgiei estetice.
Stagiile de perfecționare în străinătate, pregătirea timpurie făcută încă de pe băncile facultății, dar și sutele de cazuri soluționate anual reprezintă cartea de vizită a Dr. Călin Doboș.

COMENTARII

Diferențe pe care să le înțelegi între oja semipermanentă și gelurile UV

acum 13 ore

Ce diferențe sunt între gelurile UV și oja semipermanentă? Pentru că despre ambele știm că rezistă foarte bine.

Pregătiri pentru petrecerile de final de an - rochia perfectă aleasă cu multă atenție

acum 38 zile

Rochiile sunt mereu o investiție bună, dorită de orice femeie. Practic niciodată nu ai suficient de multe rochii. Cele festive și de club sunt o categorie aparte și pun mereu accent pe eleganţa feminină și pe liniile corporale. Pentru un look sexy, pentru o apariție remarcabilă vei fi poate dispusă să scoți din buzunar câteva sute de lei.

Joanna - companie de profesioniști cu experiență vastă

acum 75 zile

Timp de 30 de ani brandul JOANNA a fabricat produse cosmetice profesionale de înaltă calitate pentru păr, care au câștigat popularitate, și opinii excelente de către consumatori și stiliști din Europa și Orientul Mijlociu.

6 trucuri de machiaj pentru tenul cu riduri

acum 89 zile

Dupa o anumita varsta, vei observa ca nuantele stridente si culorile sidefate nu se mai potrivesc tenului tau, asa ca e timpul sa faci o schimbare in trusa ta de machiaj!

7 sfaturi pentru a preveni problemele tenului

acum 130 zile

Afectiunile tenului pot fi usoare sau grave, temporare sau permanente. Unele dintre ele necesita sume mari de bani si timp indelungat pentru a fi tratate.

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

DivaHair


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »