VINERI, 14 FEBRUARIE 2020

Ce investiții să faci pentru a avea un trai mult mai confortabil: nu uita și de factorii emoționali

Nu există rețete unanim acceptate și eficiente prin care, odată aplicate, să scapi de probleme și de orice tip de factori care îți perturbă fericirea. Este esențial să fii conștientă că ceea ce ți se întâmplă zi de zi, raportat la așteptări irealiste, generează dacă nu o stare de frustrare, cel puțin una de tristețe sau dezamăgire. Ar fi bine, mai ales dacă ai muncit foarte mult pentru a te realiza, să încerci să-ți sporești confortul.

În mod instinctiv, oamenii au tendința să caute să-și îmbunătățească calitatea vieții, mai ales dacă au un respect de sine ridicat. Esențial este să nu cazi în extrema de a crede că orice efort este inutil și să te complaci în situația dată, fără a-ți dori ceva mai mult. Pentru o viață satisfăcătoare pe termen lung, psihologii și sociologii afirmă că avem nevoi care intră în contradicție cu confortul. Printre acestea se numără nevoia de noutate și de provocare, potrivit Huffington Post. Este un risc care, odată conștientizat, poate fi contracarat sau gestionat. Dacă țelul tău e să ai o calitate a existenței mai bună, poți face câteva schimbări:

O mașină
Dacă nu ai încă o mașină a ta, e timpul să faci o schimbare, mai ales dacă ești nevoită să faci naveta sau să te deplasezi pe distanțe lungi pentru a ajunge să-i revezi pe cei dragi. Nu e vorba de a te alinia unei tendințe sociale, ci de o necesitate, mai ales dacă îți place să călătorești, de exemplu. Să cari plase de cumpărături de la supermarket, să stai pe peron în gări cu valize de diferite dimensiuni nu e o perspectivă care să încânte pe nimeni. În aceste condiții, îți poți cumpăra o mașină de calitate, rezistentă, încăpătoare și elegantă, cum ar fi o Dacia Logan. Dacă nu dispui de suficienți bani, poți cumpăra una second-hand.

Electrocasnice
Nu mai e un secret că treburile casnice ne ocupă o mare parte din timp. Dacă nu vrei să îți dedici mult timp acestor activități, o investiție foarte bună ar fi să îți cumperi mai multe electrocasnice care să te ajute să gătești mai repede și să faci curat. Un smoothie maker te va ajuta să îți prepari dimineața o băutură delicioasă și să ai mai multă grijă de sănătatea ta. Pe de altă parte, un filtru de cafea sau un espressor te vor face să uiți de ibrice și curățarea aragazului de zaț. Tot așa, un aspirator te va ajuta să menții curățenia și să nu stai toată ziua cu mătura în mână, mai ales dacă menținerea ordinii nu reprezintă punctul tău forte. Le poți achiziționa la prețuri reduse dacă aștepți perioada reducerilor, iar dacă nu te deranjează micile defecțiuni, cum ar fi o zgârietură, poți să-ți iei produse funcționale, dar resigilate.

Vacante
Nicio o ședință de masaj, un abonament la cosmetică sau un maraton de seriale pe Netflix nu te vor ajuta să te deconectezi cum o va face o vacanță. În cazul vacanțelor, e vorba mai mult de reechilibrarea emoțiilor și menținerea unui confort la nivel psihic.

Dacă nu îți permiți să pleci în cele mai îndepărtate colțuri ale lumii, poți să alegi destinații din țară sau din Europa. Ofertele „last minute” pentru un city break sunt foarte convenabile și în doar câteva ore poți fi în Tenerife sau Barcelona, departe de temperaturi scăzute și griji. Dacă ești curajoasă, pentru a nu mai depinde de ceilalți poți pleca chiar singură în aceste excursii, important e să vrei să-ți faci viața mai frumoasă și mai puțin anostă.

Indiferent de alegere, trebuie să te gândești să îmbini confortul psihic cu cel fizic, căci cele două nu pot funcționa separat și sunt interdependente. Dacă există vreo modalitate de a-ți face viața mai ușoară și de a te bucura mai mult de ea, atunci nu ezita să faci unele schimbări.

Sursă foto: unsplash.com

COMENTARII

De la inventarea roții la crearea internetului: marile descoperiri care ne fac viața mai ușoară

acum 2 zile

În ultimele două secole, mulți oameni și-au folosit cunoștințele, priceperea și experiența pentru a crea un set de invenții datorită cărora activitățile zilnice sunt mai simplu de realizat.

Cum să te îmbraci în funcție de forma corpului

acum 21 zile

Este extrem de important să ții cont de câteva lucruri atunci când îți alegi ținutele: de la culorile care te avantajează, la tipul de siluetă pe care îl ai, pentru că astfel îți poți pune în valoare atuurile și poți ascunde micile defecte.

Scapă de lucrurile nefolositoare din casă odată cu începutul de an

acum 29 zile

Multe dintre noi am fi tentate să stabilim o zi în care să facem ordine generală, doar că acest lucru nu se întâmplă și în realitate. Mai bine ar fi să îți aloci mai multe zile și să începi activitatea cu pași mici: măcar cinci sau zece minute pe zi. Ce-ar mai trebui să cuprindă planul tău?

Garderoba de iarna - 6 obiecte vestimentare care nu trebuie sa-ti lipseasca din dressing

acum 42 zile

Aceste articole vestimentare sunt ideale pentru iarna, deoarece pot fi purtate in numeroase combinatii. Nu uita de incaltamintea adecvata pentru iarna, calduroasa si confortabila!

Cea mai drastică dietă a anului 2020. Îți resetează întregul organism

acum 43 zile

Există multe regimuri draconice extrem de eficiente, dar care îți pot pune sănătatea în pericol. Cel mai bine e să ceri sfatul unui nutriționist, să îți faci un set de analize și să ții o dietă personalizată, adaptată corpului tău. În continuare, îți prezentăm dieta anului, extrem de apreciată mai ales de vedetele de la Hollywood.

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

DivaHair


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »