LUNI, 14 AUGUST 2017

Avea doar 500 de grame la naștere, iar medicii nu-i dădeau șanse de supraviețuire. Cum arată, acum, copilul care trebuia să trăiască în scaunul cu rotile

40 de săptămâni, acesta este termenul optim pentru o sarcină. Însă, sunt și excepții. Unii copii se nasc cu câteva zile sau săptămâni mai devreme, alții mai târziu. Însă, puțini sunt prematurii care au șanse de supraviețuire atunci când se nasc la doar 25 de săptămâni de sarcină.

Jenson Mirfin a venit pe lume la doar 25 de săptămâni, când căntărea doar 500 de grame. Când pe mama lui au apucat-o durerile nașterii atât de devreme, medicii spuneau că femeia va pierde sarcina, că bebelușul, cel mai probabil, nu va supraviețui. Dacă, printr-o minune, fătul va supraviețui, aceiași medici le-au spus părinților că fiul lor va trăi toată viața într-un scaun cu rotile, întrucât nu a petrecut suficient timp în burtica mamei încât să se formeze toate organele așa cum trebuia. 

Atunci când a avut loc nașterea, la doar 25 de săptămâni de sarcină, mama băiețelului a fost foarte bolnavă. La acel moment, se punea problema între a o salva pe mamă sau pe copilul care se grăbea să vină pe lume. Medicii au ales prima variantă. Dar, se pare, bebelușul a fost unadevărat luptător, căci a respirat singur din prima clipă în care a venit pe lume. 

”Medicii mi-au spus că bebelușul meu, Jenson, suferise de sângerări cerebrale și nu știau în ce fel acestea îl vor afecta. Cel mai probail, nu se va putea mișca și va trăi toată viața într-un scaun cu rotile. Noi ne-am rugat pentru el. Era atât de mic la naștere, că îmi încăpea în palmă”, a povestit mama, citată de presa britanică.

Acum, fiul ei are 17 luni și se dezvoltă absolut normal.

Fotografii: hulldailymail.co.uk

COMENTARII

Vremea de Paști 2018. Anunțul ANM este ÎNFRICOȘĂTOR. Meteorologii avertizează: „România se va afla...”

acum 328 zile

După surprizele meteorologice de la sfârșitul lunii februarie, românii se așteaptă la ce e mai rău în viitor. Cum anul acesta sărbătorile pascale vor fi la începutul lunii aprilie, șansele ca vremea să fie una frumoasă sunt destul de mici.

Dascălii din România vor beneficia de cursuri de învățare continuă

acum 348 zile

În sprijinul acestei responsabilități, Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, împreună cu Fischer International, își propun să le creeze profesorilor români un cadru de evoluție profesională continuă prin intermediul campaniei "Liga Profesorilor Excepționali".

Atenție! Săptămâna viitoare sunt două mari sărbători cu curce roșie în calendar. Iată ce sfinți sărbătorim

acum 388 zile

Ce sfinți sărbătorim în aceste două zile? Iată ce scrie în calendarul ortodox 2018:

Joi este sărbătoare cu cruce în calendar. Iată ce sfânt sărbătorim pe 25 ianuarie

acum 389 zile

Pe 25 ianuarie 2018, in calendarul ortodox, este sarbatoare cu cruce neagra.

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »