MIERCURI, 10 IULIE 2019

5 indicații terapeutice ale uleiurilor esențiale

 Foto: pixabay

 Ai fost mereu interesat de remediile naturiste din plante pe care natura ni le pune la dispoziție? Consideri că medicina naturistă are un rol bine definit în menținerea sănătății organismului și în ameliorarea sau tratarea simptomelor specifice diverselor afecțiuni? În acest caz, trebuie să descoperi și principalele indicații terapeutice ale unei game diversificate de uleiuri esențiale.

Uleiul esențial de maghiran combate durerile musculare

Uleiul esențial obținut din maghiran asigură relaxarea corpului și contribuie la combaterea durerilor musculare. Se recomandă utilizarea acestuia sub formă de comprese sau în apa de baie, având capacitatea de a induce starea de liniște necesară organismului.

În plus, uleiul de maghiran reprezintă un aliat de nădejde în lupta împotriva depresiei. Nu se recomandă utilizarea sa în cantități mari, întrucât acest ulei esențial este extrem de concentrat.

Uleiul esențial de lavandă ajută la cicatrizare

Uleiul esențial de lavandă contribuie considerabil la atenuarea micilor cicatrici și la cicatrizarea rănilor, atunci când este aplicat local. Pentru a-i spori efectele benefice, acesta poate fi utilizat și în combinație cu uleiul vegetal de măceșe, care are efecte cicatrizante.

Se recomandă efectuarea unui astfel de tratament naturist timp de 2-3 săptămâni, pentru a obține rezultate notabile.

Uleiul esențial de rozmarin este benefic pentru circulație

Uleiul esențial obținut din planta numită rosa de mare, cunoscută ca rozmarin are puternice efecte analgezice, antiseptice, digestive, astringente și stimulante, fiind considerat un foarte bun tonic natural.

Uleiul de rozmarin este cel mai puternic ulei cefalic, contribuind considerabil la protejarea sistemului nervos. În plus, acesta te ajută să îți recapeți energia atunci când te afli în perioade de convalescență.

Mai mult decât atât, uleiul de rozmarin contribuie considerabil la îmbunătățirea circulației sângelui, ajutând și la reglarea tensiunii arteriale.

Uleiul esențial de tămâie detensionează sistemul nervos

Știai că există o specie de arbore de origine somaleză, numit tămâie din care poate fi obținut un ulei esențial cu proprietăți miraculoase? Acesta este considerat o opțiune optimă pentru efectuarea tratamentelor alternative în cazul pacienților care se confruntă cu cancer la nivelul vezicii biliare.

Conform studiilor efectuate de oamenii de știință de la Universitatea din Oklahoma, Statele Unite ale Americii, tratamentul pe bază de ulei de tămâie, administrat în paralel cu tratamentele medicale clasice, a contribuit la stoparea creșterii celulelor canceroase.

În plus, acest ulei esențial contribuie la detensionarea sistemului nervos și la cicatrizarea țesuturilor afectate, atunci când este aplicat local, timp de două-trei săptămâni.

Uleiul esențial de trandafir are efect antidepresiv

Unul dintre cele mai costisitoare, însă și cel mai versatil ulei esențial disponibil este cel obținut din trandafiri. Costul său crescut este justificat de necesitatea utilizării a peste 60.000 de trandafiri pentru obținerea unui gram din uleiul magic.

Principalul beneficiu pe care tratamentul cu acest ulei esențial îl asigură este cel de relaxare a corpului și minții, având puternice efecte antidepresive. În plus, acesta este recunoscut datorită rolului său astringent și tonic, fiind utilizat, în mod frecvent, pentru ameliorarea simptomelor specifice afecțiunilor de la nivelul pielii: eczeme, cuperoză, acnee, riduri.

Uleiurile esențiale pot fi utilizate și în infuzii, pentru ca apa caldă să permită îndreptarea compușilor volatili către căile respiratorii. Acestea au efecte antivirale și antibacteriene, sporesc imunitatea organismului și îmbunătățesc aspectul pielii, atunci când sunt aplicate local sau atunci când stau la baza tratamentelor cosmetice.

Prin urmare, natura ne pune la dispoziție numeroase remedii naturiste pe care ne putem baza pentru a ne menține sănătoși și a depăși perioadele dificile, în care ne confruntăm cu diverse afecțiuni cauzate de stres, de alimentația precară și de lipsa de odihnă sau mișcare.

COMENTARII

Legătura dintre un zâmbet frumos și fericire

acum 4 zile

Formarea relațiilor interpersonale este o trăsătură a naturii umane, o nevoie primară, iar zâmbetul este primul detaliu pe care îl observăm în interacțiunea cu persoanele din jurul nostru. Aspectul curat și alb al dinților îți poate oferi mai multă încredere în tine, de aceea este foarte important să acorzi o atenție ridicată asupra întregii tale danturi.

Cum te protejezi de aerul poluat

acum 7 zile

Potrivit unui raport realizat de Global Alliance on Health and Pollution, România ocupă locul 45 în lume la numărul de morți provocate de poluare și locul 8 în Europa. Peste 20.000 de români mor în fiecare an din cauza poluării provocate în principal de mașini și de construcții. Iată ce măsuri ar trebui să iei pentru a respira un aer mai curat.

Cum să combaţi lipsa de energie specifică sezonului

acum 19 zile

Este foarte important să respecţi orele de somn, să te odihneşti şi să îți păstrezi calmul în fața evenimentelor negative minore. Trebuie să ştii că temperaturile scăzute sunt un factor de epuizare pentru organism, motiv pentru care acesta devine mai vulnerabil în faţa bolilor.

Parodontoza – care sunt simptomele și cum să tratezi boala?

acum 24 zile

Parodontoza apare în urma ignorării semnelor gingivitei, problemă care poate fi identificată foarte ușor, grație modificărilor care pot fi observate.

Tonifiaza-ti coapsele pe banda de alergat cu acest antrenament simplu de 20 de minute!

acum 34 zile

O banda de alergat pe care sa exersezi in confortul casei tale este o optiune tot mai buna, mai ales din prisma beneficiilor pe care le ofera antrenamentele cardio.

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

DivaHair


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »