VINERI, 14 SEPTEMBRIE 2018

Implantul dentar - Răspunsuri pe care vrei să le știi, inclusiv cât te costă

 Este un lucru des întâlnit ca vizita la stomatolog să fie asociată cu o teama. De multe ori se datorează unor false scenarii pe care ni le imaginăm. Atunci când ai toate informațiile necesare, când știi ce implică o procedură stomatologică, nu ai de ce să te temi.

Ai auzit de implantul dentar, dar foarte probabil ai întrebări la care vrei să afli răspuns.

Articolul acesta îți va dezvălui ce implică un implant dentar de calitate, cât durează intervenția, etapele de tratament. Vei afla inclusiv prețul unui implant dentar, astfel încât să fii un pacient pe deplin informat.

Ce este un implant dentar?

În sine un implant dentar nu este un dinte! Un implant dentar este un suport menit să susțină dintele nou. Mai precis este un mic dispozitiv din titan, asemeni unui șurub, care este introdus în maxilar și deasupra căruia se așază coroana noului dinte, susținută de un bont protetic. La final, dintele se simte și arată natural.

Cine poate fi un candidat pentru implantul dentar?

Oricine are un dinte lipsă, fie că este vorba de unul singur, de doi, trei sau este un caz în care lipsește toată dantura, o astfel de persoană este un candidat potrivit pentru implantul dentar. Programează-te la un consult și discută cu un medic specializat pe implantologie despre nevoile tale.

Care sunt avantajele implantului dentar?

Oamenii sunt înzestrați cu două tipuri de dinți, cei de lapte (care cad în mod natural în perioada copilăriei) și cei definitivi (de adulți).

Atunci când un dinte sau mai mulți sunt pierduți din cauza diferitelor afecțiuni, ca de exemplu boala paradontală, implanturile dentare vin să îi înlocuiască, ca un al treilea set de dinți permanenți.

Implanturile dentare pot dura o viață și pot îmbunătați aspectul, încrederea și capacitatea de a mânca alimentele dorite și de a avea un stil de viață activ fără niciun fel de grijă în privința danturii.

Care sunt dezavantajele implanturilor dentare?

Ca orice procedură chirurgicala minoră, există un risc de infectare, inflamație și durere, însă medicul specialist va discuta cu tine despre modul în care pot fi gestionate potrivit situației tale.

Dacă nu există suficient volum osos disponibil pentru inserarea implantului, pot fi necesare proceduri de grefă osoasă sau sinus lifting, ceea ce crește costul tratamentului. Cu toate acestea, investiția poate fi plătită pe termen lung prin plata in rate cu cardul.

Am auzit că procedura de implant dentar poate dura luni întregi până la a fi încheiată. Este adevărat?

Procedura de implant dentar se efectueaza în mai multe etape, întregul proces având o durată care, în funcție de caz poate fi între 3 și 9 luni. O mare parte din acest timp este cel în care se așteaptă ca implantul din titan să fuzioneze cu osul maxilarului. Acest timp de vindecare este de 3-4 luni. Mai precis:

Prima intervenție este cea chirurgicală când se inserează implantul în osul maxilarului. Este o procedură care se face sub anestezie, așadar nu doare și durează în jur de 20 de minute. Pacientul își reia activitațile în mod obișnuit, este în perioada în care locul se vindecă (intervalul de 3-4 luni).

Următoarea intervenție este cea în care medicul plasează bontul, prima dată cel de vindecare a gingiei pentru o perioada de 2-3 săptămâni. Acestuia îi urmeaza bontul protetic (final) peste care se plasează coroana (dintele) realizată dupa modelul celor naturali.

În cazul anumitor persoane poate fi necesară o intervenție de grefă osoasă înainte de a se insera implantul dentar. Acest lucru apare ca urmare a faptului că osul maxilarului este prea moale sau nu este suficient de gros pentru a susține implantul. În astfel de cazuri se mai adaugă duratei de tratament o perioadă de 6 luni.

Cât costă un implant dentar?

Prețul unui implant dentar variază. Există marii producători, cu renume mondial, furnizori de implanturi dentare de calitate (realizate după cele mai noi tehnologii), caz în care prețurile sunt mai mari. Se remarcă implanturile Dentium din S.U.A., dar și cele din Germania sau Coreea.
Costul pentru un implant dentar îți va fi comunicat încă de la început și se compune din prețul pentru implantul din titan, bontul protetic și coroana ceramică. Costul final pentru un implant dentar de calitate poate fi în jurul a 4000 lei.

Cele mai multe clinici îți pun la dispoziție plata în rate, inclusiv cu ajutorul cardurilor de cumpărături.

Sursa foto: pexels.com

COMENTARII

9 Beneficii Pentru Sănătate a plantei Ashwagandha

acum 2 zile

Ashwagandha este folosită de 3000 de ani pentru a elibera stresul, pentru a creşte nivelul de energie şi pentru îmbunătăţirea concentrării.

Avantajele postului asupra stării generale de sănătate

acum 7 zile

Postul ajută atât pe plan spiritual, cât și fizic. Acesta poate ajuta organismul în moduri la care nu te-ai fi gândit. Beneficiile postului includ detoxifierea, vindecarea mai rapidă, pielea radiantă și hormonii anti-îmbătrânire, pe lângă apropierea de divinitate. Postul nu înseamnă doar abținerea de la mâncare și băutură, ci testarea voinței pentru o perioadă determinată de timp. În continuare, vom dezvolta avantajele acestei perioade asupra ta:

Cum să previi astenia de primăvară, afecțiunea care are efect asupra a jumătate din populație

acum 7 zile

Astenia sezonieră sau de primăvară apare mai des în cazul femeilor, afectează, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, jumătate din populație, și poate fi cauzată atât de imposibilitatea organismului de a se adapta noilor condiții de mediu, cât și de modificări hormonale sau o alimentație deficitară, lipsită de vitamine și minerale. De multe ori o poți confunda cu un episod depresiv, deși pe lângă simptomele comune acestuia, afecțiunea are și câteva specifice. Cele mai frecvente simptome sunt:

Aportul zilnic de vitamine si minerale: ce trebuie sa stii

acum 8 zile

Vitaminele si mineralele sunt substante nutritive care exercita roluri importante in organism. Acestea sunt necesare in cantitati mici, de ordinul microgramelor sau miligramelor.

Ce trebuie sa stii pentru o alaptare usoara?

acum 9 zile

Exista foarte multe lucruri la care o proaspata mamica trebuie sa se gandeasca, dar cel mai important aspect ramana alaptarea. Aceasta este importanta deoarece copilul trebuie hranit de cateva ori pe zi pentru ca laptele matern sa ii ofere nutrientii esentiali dezvoltarii sale.

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

DivaHair


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »