JOI, 01 AUGUST 2019

5 modalități ieftine și rapide pentru a-ți reîmprospăta bucătăria fără să renovezi

Bucătăria este încăperea din locuință care se uzează cel mai rapid. Umiditatea ridicată, fumul, faptul că o folosim zilnic duc la erodarea materialelor, la acumularea murdăriei și la deteriorarea mobilierului, astfel încât poate părea aproape imposibil să îi mai redai strălucirea de odinioară fără o renovare completă.

Însă există unele trucuri recomandate și de designerii de interior pentru a da un aspect cu totul nou oricărei bucătării, iar asta fără a face o investiție pe care nu ți-o permiți. Câteva schimbări inteligente puse în practică pot transforma o bucătărie cu aspect învechit și uzat într-una de invidiat:

Înlocuiește doar strictul necesar

În timp, unele obiecte din bucătărie acumulează grăsime, murdărie și bacterii, se zgârie și își pierd strălucirea. Chiuveta și plintele sunt printre primele care se uzează, însă vestea bună este că sunt destul de ușor de înlocuit. În plus, nu te va costa o avere să faci această schimbare. O chiuvetă bună, din inox, va face această zonă a bucătăriei să pară ca nouă și îți poate ușura munca atunci când trebuie să speli vasele, mai ales dacă alegi una cu două compartimente. Alege o chiuveta de bucatarie de pe romstal.ro și te vei convinge de cât de mare poate fi schimbarea după ce o înlocuiești pe cea veche.

Vopsește dulapurile și rafturile din bucătărie

Vopsirea dulapurilor de bucătărie îți poate da unele bătăi de cap, într-adevăr, însă este o operațiune extrem de accesibilă ca preț. Ai nevoie de una sau două cutii cu vopsea și de câteva ore pentru a da un aspect proaspăt dulapurilor tale din bucătărie. Ai grijă să le speli înainte, să le ștergi cu un prosop din microfibră și să le lași o oră să se usuce bine înainte de a trece la aplicarea vopselei.

Adaugă rafturi suspendate

Dacă ai un perete gol pe care vrei să îl umpli, câteva rafturi suspendate, colorate sau din inox, îți vor oferi un spațiu în plus de depozitare. Poți pune aici paharele de vin, colecția ta de tacâmuri sau câteva cărți de gătit. Astfel, vei crea un alt punct central al bucătăriei tale, iar încăperea va căpăta un aspect diferit față de cel cu care erai deja obișnuită.

Schimbă aspectul blatului de bucătărie

Blatul de bucătărie ocupă o bună bucată din spațiul în care prepari alimentele pentru gătit, așa că nu este indicat să îl vopsești, întrucât chimicalele din vopseluri pot ajunge apoi pe alimente. Iar înlocuirea blatului poate fi destul de costisitoare, în funcție de materialul pe care îl alegi și dimensiunile de care ai nevoie. În schimb, poți opta pentru o variantă de compromis până când îți vei permite să îl înlocuiești. Folosește o folie autocolantă pentru a acoperi blatul de bucătărie și a-i reîmprospăta aspectul. Poți alege o folie care să imite piatra naturală, lemnul sau cărămida, în funcție de designul bucătăriei tale, iar rezultatele se vor vedea imediat.

Curăță fiecare colț al bucătăriei

Dacă nu îți permiți să zugrăvești bucătăria sau nu este momentul potrivit pentru a face asta, atunci ar fi bine să îți aloci o zi întreagă pentru a curăța temeinic fiecare colțișor din bucătăria ta. Insistă asupra zonelor din apropierea aragazului, întrucât aici se depun adeseori resturile de grăsime din aburi și acestea își pierd culoarea din cauza fumului. Folosește o soluție specială pentru a dezintegra urmele de grăsime de pe rosturile dintre plăcile de gresie și faianță și a le reda acestora culoarea inițială. Nu ignora nici colțurile ferestrelor, precum și colțurile dulapurilor sau spațiile dintre ele, acolo unde se acumulează mult praf și mizerie. O bucătărie perfect curată și ordonată are întotdeauna un aspect proaspăt, mai frumos decât una uzată și neglijată.

Sursa foto: Milly Eaton from Pexels

COMENTARII

Cum să faci o curățenie de toamnă ca la carte

acum 5 zile

Treaba va merge ca unsă cu aspirator vertical de ultimă generație. Nu te vei mai apleca și vei scăpa de durerile de spate.

Ce trebuie să știi, dacă vrei să-ți dai demisia de la actualul loc de muncă

acum 7 zile

Care sunt capcanele de evitat și ce obligații mai ai, chiar dacă ți-ai depus demisia.

Ghid util pentru cei care isi cauta o casa care sa ii multumeasca pe toti membrii familiei

acum 18 zile

Cand ai o familie numeroasa, este important ca locul in care locuiti sa multumeasca fiecare persoana. In timp ce tu si partenerul aveti nevoie de confort si intimitate, copiii necesita siguranta, spatiu pentru distractie, invatare si visare. Daca gospodaria include si un animal de companie, lucrurile parca devin din ce in ce mai complicate.

Telefonul mobil minimalist - Ce este și cum te ajută să fii mai productiv

acum 18 zile

Telefoanele mobile inteligente ne ușurează viața de zi cu zi, încorporând o mulțime de funcții ultramoderne. Cu ajutorul unui smartphone nu doar că dispui de numeroase moduri în care poți interacționa cu cei apropiați oriunde s-ar afla aceștia, dar poți socializa cu amicii virtuali, te poți informa și te poți deconecta de la cotidian.

5 utilizări inedite pentru spray-urile cu vopsea

acum 18 zile

Tuburile de spray cu vopsea nu trebuie aruncate după ce s-au golit. Le poți recicla sau, și mai bine, le poți reutiliza, transformându-le în obiecte inedite de decor. Iată cât de simplu este să-ți folosești imaginație și să folosești diferit aceste obiecte. Spray-urile cu vopsea sunt folosite pentru graffiti, oferindu-ți posibilitatea să desenezi, să pictezi și să transmiți diferite mesaje în zonele special amenajate. Dar după ce aceste tuburi s-au golit nu înseamnă că s-a terminat și distracția. Îți poți folosi în continuare imaginația, pentru a refolosi creativ aceste obiecte, astfel încât să-ți decorezi locuința sau biroul într-un stil unic. Iată câte sugestii:

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

DivaHair


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »