VINERI, 22 NOIEMBRIE 2019

7 modalitati simple prin care crești valoarea casei tale înainte s-o vinzi

Dacă vrei să-ți vinzi apartamentul sau casa, toamna este cel mai bun moment să începi demersurile. Acum se întorc studenții din vacanță, acum s-au terminat concediile, iar oamenii au revenit acasă cu forțe proaspete și gânduri mărețe. Însă, pentru a crește valoarea locuinței, trebuie să recurgi la anumite trucuri. Iată ce ai de făcut!

Recondiționează mobila cu tapet!

În cazul în care dorești să vinzi locuința mobilată, însă obiectele de mobilier nu sunt chiar noi, o modalitate foarte simplă de a masca trecerea timpului o reprezintă recondiționarea cu tapet. Pe siteul celor de la XTDeco găsești câteva sfaturi practice, care te vor ajuta să dai o nouă față mobilierului existent. În ceea ce privește alegerea tapetului, sunt recomandate modele și culori care se armonizează între ele și dau senzația de unitate.

Apelează la serviciile unei firme de curățenie

Să faci curat în casă este absolut obligatoriu, însă și mai bine ar fi dacă ai opta pentru serviciile profesionale ale unei firme specializate. În acest fel, te vei asigura că totul va străluci când vei primi potențiali clienți la vizite. O firmă de curățenie va avea grijă de absolut toate detaliile. Echipele care vor veni acasă la tine vor aspira mocheta sau covoarele, vor spăla geamurile, vor curăța mobila, obiectele sanitare, aparatura electrocasnică. Praful va fi și el îndepărtat mai ales din locurile greu accesibile. Se vor folosi numai produse de curățenie profesionale, care nu se compară cu cele pe care le găsești în orice magazin sau supermarket.

Păstrează aerul proaspăt

Aerul proaspăt și curat este cartea de vizită a locuinței tale. Iar dacă vrei s-o vinzi și să-i crești valoarea, evită să aduci acasă animale de companie sau să fumezi. Un aer viciat nu creează o atmosferă primitoare și ospitalieră. Dimpotrivă. Vizitatorii vor încerca să plece cât mai repede. Recomandat ar fi să aerisești de două ori pe zi, dimineața și seara, și să folosești odorizante de cameră cu un miros plăcut, delicat.
Atenție! Dacă într-una dintre camere ai o plantă de apartament foarte mare, trebuie să știi că pământul din ghiveci, mai ales atunci când este ud, miroase într-un mod destul de neplăcut. În încăpere va persista un iz de mucegai și aer stătut. De asemenea, apa din vaza cu flori se va schimba zilnic, iar acvariile cu pești nu sunt recomandate tocmai din cauza mirosului pe care îl degajă. Iar dacă nu te-ai gândit la asta, să știi că și praful acumulat în covoare, perdele, draperii sau tapițerii dau aerului un miros greu. Schimbă-le sau spală-le bine! Nu în ultimul rând, este absolut interzis să usuci rufele în casă sau pe uscătorul montat în baie.

Creează cât mai mult spațiu

Evită aglomerarea obiectelor de mobilier și lasă camerele cât mai libere. Strictul necesar va fi, în acest caz, mai mult decât necesar. Asta va da impresia de spațiu mai mare și mai aerisit, de ordine, de curățenie. Persoana care vine în vizită va fi plăcut impresionată. Nimeni nu iubește haosul și înghesuiala care dau impresia unui spațiu mic, îngust, neaerisit și întunecat. Nu vrei să-i aduci pe potențialii tăi cumpărători într-o peșteră, nu-i așa? Ce ai de făcut? E simplu! Scapă de corpurile de mobilier în plus, mai ales de cele vechi sau desperecheate, de care nu ai nevoie, și aruncă toate obiectele inutile: hârtii, reviste, ziare, sticle, cutii, recipiente, decorațiuni interioare demodate și altele. Simplitatea, bunul gust, dar și simțul tău practic și util vor conta enorm pentru cineva care își dorește să cumpere. Iar diferența este dată de cele mai mici și fine detalii.

Cum folosești inteligent lumina

O locuință bine luminată este o locuință primitoare, care îți dă o senzație de optimism, de bună dispoziție. Lumina naturală mărește vizual orice încăpere, în timp ce lumina artificială caldă dă acel sentiment de cămin, de acasă. În apartamentele de bloc, holurile sunt cele mai slab luminate zone din întreaga casă. Pentru că aici lumina naturală pătrunde mai greu, va trebui să montezi corpuri de iluminat mai puternice sau mai multe. Un singur bec nu va fi de ajuns. La fel și în baie, dacă aceasta nu este prevăzută cu geam de aerisire. Poți înlocui obiectele de iluminat vechi cu unele noi și moderne: lustre, aplice, plafoniere, spoturi, benzi led cu senzori de mișcare.

Fă mici reparații

Nu poți scoate casa la vânzare dacă nu ai terminat micile reparații de care mai era nevoie. Un potențial cumpărător nu va fi deloc încântat să afle că ar mai avea de băgat și alți bani în locuința respectivă. Așadar, repară robineții care curg, țevile care picură, înlocuiește becurile dacă sunt arse, prizele defecte, ușile dacă scârțâie sau nu se închid.

Atenție, însă! Prea multe renovări și modificări aduse locuinței pot ridica semne de întrebare, iar cumpărătorul ar fi putea deveni suspicios. Așa că nu exagera cu îmbunătățirile pentru că s-ar putea să ieși în pierdere. Pe acest blog găsești mai multe informații despre capcanele îmbunătățirilor exagerate care, uneori, fac mai mult rău decât bine.

Ce informații utile trebuie să conțină anunțul de vânzare

Nu în ultimul rând, pentru a crește valoarea locuinței tale în ochii cumpărătorului foarte important este și anunțul pe care îl dai cu privire la vânzare. Aceasta trebuie să fie cât mai detaliat și să conțină cât mai multe fotografii. Imaginile trebuie să fie de calitate înaltă, bine încadrate și reprezentative. În anunț trebuie să descrii zona în care se află locuința, dacă este amplasată în imediata vecinătate a unor grădinițe, școli, spitale, policlinici, malluri sau supermarket-uri, piețe, mijloace de transport în comun. De asemenea, descrie puțin și clădirea în care se află apartamentul. Câte etaje are, dacă este recent renovată, dacă este prevăzută sau nu cu lift, dacă este izolată etc.

Sursa foto: Pixabay

COMENTARII

Cum lucrezi eficient de acasă? – 5 sfaturi

acum 4 zile

În ultimele luni, cu toții am fost obligați să învățăm să fim productivi și când am lucrat de acasă. Pentru unele persoane a fost foarte dificil de vreme ce au întâmpinat dificultăți de adaptare la acest nou stil de lucru. Multe companii au ales...

Cu ce te incalti, in functie de eveniment

acum 46 zile

In randurile de mai jos am adunat cele mai bune sugestii de incaltaminte care merge de minune cu un anumit tip de imbracaminte. Iata ce trebuie sa stii.

Usile multifunctionale: rezistenta mare si mentenanta scazuta

acum 66 zile

Usile multifunctionale sunt extrem de versatile, ele putand fi montate in aproape orice tip de toc. Sunt disponibile intr-o gama varianta de dimensiuni, modele si culori, ceea ce le face adaptabile in orice spatiu ai avea nevoie.

Pantofii eleganți: 5 criterii de care să ții cont, astfel încât să fii sigur că alegi un model impecabil

acum 74 zile

Daca te regasesti in aceasta descriere, te invitam sa afli care sunt principalele criterii de care sa tii cont in alegerea pantofilor perfecti!

Ce schimbări poți face în casa ta mai ușor decât ai crede

acum 158 zile

Casa este un spațiu care poartă amprenta personalității celor care locuiesc în ea, iar din moment ce preferințele se schimbă des, nici decorul locuinței nu trebuie să rămână același.

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

DivaHair


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »